התחרפנות עשוייה לשחרר אותך.....
היי סטיוויה אז ככה: 1. המודעות לנשימה ונתחיל(מבחינתי) במשפט המפתח לנשימה של הבודהא: לשאוף, לנשוף, לשאוף, לנשוף, לשאוף, לנשוף, אההההההה כמה פשוט וכל כך אלמותי .כל כך פשוט עד כדי כך שבבורותינו איננו מקיימים אותו כלל. נמחיש בדוגמה : כשאת עושה משהו שאת רואה. כמו ללכת או לבצע תנועה כלשהי וואללה- זה מסתדר לך בתפיסה. "ראית את זה". ואת מבינה שעשית את זה. כשאתה נושם: "אינך יכול לראות את זה" אינך יכול לראות נשימה אתה צריך להרגיש אותה ולהרגיש אותה זה להיות מודע לה. ומכאן נובע כל ההבדל הגדול. נשימה ותהליך הנשימה הם כל כך עוצמתיים ולכן, אין. את חייבת להיות מודעת וממוקדת לתהליך. באם אינך מודעת לו אינך נושמת(יוגית) את בסך הכל מכניסה אויר. נקי או מלוכלך. דרך הפה או דרך האף. וזה כלום. המודעות יוצרת את המשמעות. 2. ההבנה לנשימה בלהיטות לבצע את התרגול הגופני נשכחות האמיתות היסודיות של התרגול היוגי. התנועה איך לה ממש חשיבות. רק איך אתה נושם בה. תהיי רפויה לגמרי. תנשמי כמו שצריך. לא תהיי רפויה. לא תנשמי. הלך עליך. אומרים, והמספרים גדלים כל אימת שאחר מספר ואומר ש... בהאתה היוגה יש 840,000 תנוחות. תנוחה על כל מין שקיים בטבע. סבבה. אבל למעשה ובמסורת התרגול הן מוגדרות רק כתנוחות תרבות. רק 4 תנוחות המדיטציה נחשבות לאסנות. ואסנה בסנסקריט פירושה: לא רק תנוחה גופנית. שזה הצד הזניח שלה בעניין. אלא ההתייחסות. התייחסות הוליסטית כוללת למצבך הקיומי. שאתה במצב הזה. אתה מבצע אסנה. פתחי את ההאתה יוגה פרדיפיקה ותמצאי שם חמש שש- בוא נהייה לארג'ים 8 אסנות. השאר זה תרגול פראנאיימה. כי מדע הנשימה הוא לב ליבה של ההאתה יוגה. תשלטי בו. תשלטי בעולם. 3. אז איך לנשום? לנשום מתוך מודעות. לנשום לתוך מודעות. לנשום לאט לאט. מזה לאט. יותר לאט מזחילה הכי אטית של צב שבע. ורק אז ומתוך שלמות להתחיל לבצע את התנועה (האסנה) להשלים אותה. להתרווח בה. ואז לשכוח ממנה. להניח לה. ("היא אינה חשובה" )ולצלול פנימה לתוך הנשימה. ואז את בתוך זה. וכשאת בתוך זה, בטן? גב? חזה? בשלב הזה זו באמת רק סמנטיקה. לא יותר. 4. סיפור שלי והנה משהו אישי: אני זוכר שאחד המורים שלי ראה אותי פעם מטייל בסביבתו, הצביע עלי במבט מלא אהבה ואמר: הנה זומבי. רק הולך- לא נושם. יותר מת מחי. כמה מסכון. וואלה ממש רחמנות עליך. הכל מתוך חמלה, כמובן. ואני? הפיוזים הקצרים שלי נדלקו. נדלקתי ומזה התחרפנתי. כי לא הבנתי. בורות. פירושה חוסר מודעות. טוב, לאט לאט למדתי. אני עדיין לומד. וזה כל סיפור הנשימה שלי על רגל אחת. ככה זה. בברכה ואהבה יוגי בר