נשימות

amikoo

New member
נשימות

לחברי הפורום שלום רציתי לדעת באיזה נשימות (בטן או חזה) עלי להשתמש כאשר אני מבצע תנוחות במהלך התרגול?

יוגי בר

New member
האומנם?

היי סטיוויה אז ככה: נשימת יוגי מלאה זה אחלה. ובשאווה אסנה ועוד כמה תנוחות אפשר לבצע אותה כהלכתה. אבל, יש ימבה של תנוחות שבהן הבטן לחוצה. נלחצת/ נסחטת( מחקי את המיותר) ובמצב זה אשמח באם תבהירי לפורום כיצד אני- המתרגל/ת אמור/ה לנשום נשימת יוגי מלאה כשהבטן שלי לחוצה? ובכלל מה ההיגיון הנשימתי בתרגול שכזה? בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
טוב,השאלה היתה כללית ולכן גם התשובה היתה כזו

אז בוא נהיה יותר מדוייקים. לאילו תנוחות התכוון המשורר? אני אביא דוגמא את פסטימוצ'אסנה.למיטב הבנתי וע'פ ההנחיות שאני קיבלתי,דווקא חשוב לנשום בה מתוך הבטן ולא נשימה שיטחית עליונה.מכיוון שלנשימה המלאה יש תפקיד בעיסוי ובפתיחת החסימות באיזור הצ'קרה השנייה והשלישית. עוד דוגמא,האלסנה(מחרשה).חשוב מאד,ע'פ הבנתי,לנשום מתוך הבטן.אחרת אין תועלת מירבית מהתנוחה הזו. כנ'ל לגבי כפיפות קדימה בעמידה. מצד שני,תנוחה כמו שלבהאסנה(ארבה)-לפי מה שאני יודעת נושמים נשימה יותר שטחית.

amikoo

New member
יוגי וסטיוויה

תודה על ההתיחסות .רציתי לדייק יותר בשאלתי ולכן אסביר,מורה אחת מלמדת אותי שהנשימה צריכה להיות דרך הבטן ברוב התנוחות מלבד מקומות מסוימים ששם יש עצירת נשימה . ומורתי השניה מסבירה לי שהנשימה צריכה להיות נשימת שטחית עליונה ברוב העבודה .ולכן פניתי אליכם על מנת לנסות ולהבין מה הכללים לנשימה במהלך התרגול? האם יש כללים?

סטיוויה

New member
ת'אמת? יוגי יודע יתר טוב ממני ../images/Emo13.gif אבל

אני מניחה שזה קשור לאסכולת התרגול שעל פיה מלמדת המורה. פעם באיזו השתלמות ליוגה לנשים בהריון ישבתי ליד מורה ליוגה שלמדה שנים רבות בהודו.לה היתה בכלל תאוריה שלא נכון לנשום אל הבטן ולמלא את הבטן ראשונה בנשימה.ושזה מנוגד לאנטומיית הגוף.משהו בסגנון. מבלי להכנס לאם זה נכון או לא,זה רק מראה שיש תפיסות שונות של איך זה צריך להיות. אבל הרשה לי לחדד כאן עניין אחר;אתה מתרגל בהנחית שתי מורות שתפיסתן את התרגול-שונה.איך זה מסתדר לך?זה לא מבלבל? זאת אומרת,לא עדיף להתמקד בדרך מפוקסת אחת עם מורה אחד שסומכים על הידע שלו? היתה תקופה שמחוסר ברירה תרגלתי עם מורה שלימדה בדרך מאד הפוכה מהדרך שבה אני מתרגלת כבר זמן רב.ובמקביל המשכתי ללמוד אצל מורות אחרות פעם בשבוע.באיזשהו שלב התחרפנתי כי הגישה אל התרגול ואל היוגה,בכלל,היתה הפוכה. הגיע רגע שהרגשתי שאני רוצה לבחור ו"לחתוך".אחרת זה פשוט מבלבל מאד,לטווח הארוך.ואם רוצים לבנות תרגול אישי מבוסס.

amikoo

New member
יש הבדלים אבל

אני מנסה להנות מ 2 העולמות .יש הבדלים אבל לא כל כך משמעותים התנוחות דומות אותם כללים בדרך כלל חוץ מהנשימות (זה מבלבל). בנתיים אני מסתדר ,יתכן שזה נובע מכך שבמשך הרבה שנים יצא לי להתאמן אצל מורים שבעקרון לימדו טכניקות זהות אם גישה שונה.(לא יוגה).

יוגי בר

New member
התחרפנות עשוייה לשחרר אותך.....

היי סטיוויה אז ככה: 1. המודעות לנשימה ונתחיל(מבחינתי) במשפט המפתח לנשימה של הבודהא: לשאוף, לנשוף, לשאוף, לנשוף, לשאוף, לנשוף, אההההההה כמה פשוט וכל כך אלמותי .כל כך פשוט עד כדי כך שבבורותינו איננו מקיימים אותו כלל. נמחיש בדוגמה : כשאת עושה משהו שאת רואה. כמו ללכת או לבצע תנועה כלשהי וואללה- זה מסתדר לך בתפיסה. "ראית את זה". ואת מבינה שעשית את זה. כשאתה נושם: "אינך יכול לראות את זה" אינך יכול לראות נשימה אתה צריך להרגיש אותה ולהרגיש אותה זה להיות מודע לה. ומכאן נובע כל ההבדל הגדול. נשימה ותהליך הנשימה הם כל כך עוצמתיים ולכן, אין. את חייבת להיות מודעת וממוקדת לתהליך. באם אינך מודעת לו אינך נושמת(יוגית) את בסך הכל מכניסה אויר. נקי או מלוכלך. דרך הפה או דרך האף. וזה כלום. המודעות יוצרת את המשמעות. 2. ההבנה לנשימה בלהיטות לבצע את התרגול הגופני נשכחות האמיתות היסודיות של התרגול היוגי. התנועה איך לה ממש חשיבות. רק איך אתה נושם בה. תהיי רפויה לגמרי. תנשמי כמו שצריך. לא תהיי רפויה. לא תנשמי. הלך עליך. אומרים, והמספרים גדלים כל אימת שאחר מספר ואומר ש... בהאתה היוגה יש 840,000 תנוחות. תנוחה על כל מין שקיים בטבע. סבבה. אבל למעשה ובמסורת התרגול הן מוגדרות רק כתנוחות תרבות. רק 4 תנוחות המדיטציה נחשבות לאסנות. ואסנה בסנסקריט פירושה: לא רק תנוחה גופנית. שזה הצד הזניח שלה בעניין. אלא ההתייחסות. התייחסות הוליסטית כוללת למצבך הקיומי. שאתה במצב הזה. אתה מבצע אסנה. פתחי את ההאתה יוגה פרדיפיקה ותמצאי שם חמש שש- בוא נהייה לארג'ים 8 אסנות. השאר זה תרגול פראנאיימה. כי מדע הנשימה הוא לב ליבה של ההאתה יוגה. תשלטי בו. תשלטי בעולם. 3. אז איך לנשום? לנשום מתוך מודעות. לנשום לתוך מודעות. לנשום לאט לאט. מזה לאט. יותר לאט מזחילה הכי אטית של צב שבע. ורק אז ומתוך שלמות להתחיל לבצע את התנועה (האסנה) להשלים אותה. להתרווח בה. ואז לשכוח ממנה. להניח לה. ("היא אינה חשובה" )ולצלול פנימה לתוך הנשימה. ואז את בתוך זה. וכשאת בתוך זה, בטן? גב? חזה? בשלב הזה זו באמת רק סמנטיקה. לא יותר. 4. סיפור שלי והנה משהו אישי: אני זוכר שאחד המורים שלי ראה אותי פעם מטייל בסביבתו, הצביע עלי במבט מלא אהבה ואמר: הנה זומבי. רק הולך- לא נושם. יותר מת מחי. כמה מסכון. וואלה ממש רחמנות עליך. הכל מתוך חמלה, כמובן. ואני? הפיוזים הקצרים שלי נדלקו. נדלקתי ומזה התחרפנתי. כי לא הבנתי. בורות. פירושה חוסר מודעות. טוב, לאט לאט למדתי. אני עדיין לומד. וזה כל סיפור הנשימה שלי על רגל אחת. ככה זה. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
בהחלט יכולה...

תודה לך על התשובה המאירה.וכרגיל,לא סתם היא הגיעה אליי כרגע.כי אצלי באופן אישי בזמן האחרון יש רצון להתיישב לפראנימה ומשם לצלול אל תוך מדיטציה. בקשר לסוגייה של המורה.אתה עצמך מספר איך משפט אחד של המורה שלך הרעיד אצלך עולמות.אבל בשביל זה צריך מורה.מורה שסומכים עליו ומאמינים בלב שלם שכל מילה שלו נשלחת אלייך ממקום נקי מאד.אישית אני לא מבינה איך אפשר לתרגל במקביל עם יותר ממורה אחד ועל אחת כמה וכמה שכל מורה בא ממקום אחר ועם נסיון אחר. אחד אומר לתרגל קפלבהטי בצורה אחת והשני אומר אחרת. אחד אומר להכנס לאסנה באופן מסויים והשני,אחרת. תקרא לי תקועה או ילדותית.אבל האמת שלי היא שאי אפשר ככה.זאת אומרת,אפשר.אבל במקום להתקדם אתה,כמתרגל,נשאר תקוע. כמובן שאפשר להתנסות ולבדוק מורים שונים ושיטות שונות אבל בטטוח הארוך אם התרגול האישי חשוב אז כן כדאי לדבוק בדרך אחת ובעיקר-במורה מסויים שאפשר ללמוד ולקבל ממנו זהב לחיים.לא סתם הגורו נקרא ככה. במיוחד בתקופה האחרונה(כמו עוד תחומים שהפכו לשיטחיים) שכל שני וחמישי מסיימים חבר'ה קורס מורים קצר ושיטחי ויוצאים ללמד.אני אגיד את זה חד וחלק ובהכללה גסה(ואני מתנצלת בפני כל מי שהוא מורה בחסד),חוץ מהאסנות בטכניקה שלהן-אין להם כמעט מה ללמד.ואז מגיעים תלמידים מבולבלים לפורום הזה ומחפשים תשובות. אז תודה שאתה כאן,יוגי

למעלה