נשיקות על הלחי

C a r o l a

New member
נשיקות על הלחי

משום מה נשיקות על הלחי, סתם עם אנשים שפוגשים ממש מעצבנות אותי, לא בגלל המגע אלא בגלל הצביעות שבהן. רציתי לשאול אם גם אתם מרגישים ככה.

KeyserSoze82

New member
צביעות?

לא מבין איך את מייחסת צביעות לנשיקות על הלחי. אצלי הן נתפסות פשוט בתור צורה נוספת למחוות מפגש. אם כשהיינו ילדים זה היה "לתת כיף", ובעולם המבוגרים זה ללחוץ יד, נשיקות על הלחי פשוט צורה חמימה יותר להגיד שלום, אף פעם לא חשבתי שטמון בהן משהו מעבר לכך... תוכלי להסביר היכן את מרגישה ביטוי של צביעות?

דם דם

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך

לא רואה מה צביעות בזה אישית אני נוהג לנשוק בלחי לאחרים. זה נתפס בעיני כמו חיבוק או לחיצת יד כול אחד והדרך שלו להביע את החיבה כלפי האחר.

snoopytush

New member
כן ולא

אני כרגע אמינית שכן נהנית מנשיקות וחיבוקים אבל לא מהמין עצמו. אני חושבת שבגדול נשיקות על הלחי הן עוד דרך להביע חיבה בצורה מקובלת יותר נניח מצרפתית לכל אחד . אבל כן רואים את התופעה של הצביעות נניח אצל מפורסמים כשהם צריכים להיות נחמדים בכדי לעורר עניין ולחזק קשרים שיביאו להם פירסום ואז הם מתנשקים לפעמים עם אנשים שהם לא מכירים על הלחי וזה די צבוע. אבל בגלל שמהחלק הזה של המגע אני נהנית אני לא מוצאת בזה פגם בכל מקרה. אגב שתדעי שזה ככה גם בטבע, למשל אצל קופים הטיפוח ( סירוק ואכילת כינים או משהו כזה כן איכס..}, נועד לחזק קשרים וזה חשוב להם כי החברות של הקופים הן מאוד היררכיות. אז אם את רוצה מחשבה חיובית את יכולה לשמוח שאת לא קוף ולא צריכה לאכול את הכינים של השכן שלך לארוחת בוקר...

avi1283

New member
אני מבין

למה את מתכוונת, היה על זה פרק בסיינפלד שהוא אומר שהוא לא מוכן לעשות את הקטע של הנשיקות על הלחי ואז כולם מנדים אותו. אני לא נתקל בקטע של הנשיקות על הלחי, אבל לפעמים מרגיש ככה בקטע שפוגשים מישהו ונותנים יד ושואלים מה קורה ומה הענינים למרות שלא מאוד אכפת, שזה לא בדיוק צביעות אלא מרגיש קצת מזויף, בדרך כלל אבל אני מרגיש שזה נחמד וידידותי אבל לפעמים זה מרגיש מזויף תלוי באדם ובמצב רוח שלי באותו הרגע.

KeyserSoze82

New member
הכל עניין של הֶקשר

תראו אנשים, נראה לי שכדאי לנו להפריד בין האקט עצמו של נשיקה על הלחי לבין הסיטואציה בה זה קורה. אם מדובר על שני אנשים שלא באמת איכפת להם אחד מהשני, אז כל סוג של התעניינות: "מה נשמע?" "איך החיים?" וכו' נתפס בעיני בגדר צביעות, שכן אלו שאלות שכל אחד מהם מעלה לאוויר, בלי ממש לרצות לדעת את התשובה האמיתית. במקרה הטוב מטעמי נימוס, ובמקרה הפחות טוב, כדי לצייר תמונה לקהל הצופה של יחסי קרבה. בכל מקרה זה יכול להתבטא בשאלות התעניינות, לחיצת יד, חיבוק, או נשיקה על הלחי, אבל לדעתי לא האקט עצמו מבטא צביעות, אלא הכוונה שעומדת מאחורי כל אחד מהם, הסותרת את דרך הביטוי. אבל אם לשניהם באמת איכפת אחד מהשני, הרי שכל אחד מהמחוות הנ"ל אינו בגדר צביעות, שכן האיכפתיות אמיתית וכנה, ואילו כל אקט הינו דרך שונה להביע את החיבה / איכפתיות הנ"ל, ולטעמי האישי מגע אף צופן בחובו דרך חמה יותר לבטא את הקירבה. לכן כמו שהדגשתי בכותרת, זהו לא האקט עצמו (נשיקות על הלחי ודומיו) שמבטא צביעות, אלא ההֶקשר בהן הוא מתבצע.

מטרידה אותי המשמעות שלהן

כי אם כל פעם שנפגשים מתחבקים ונפגשים כאילו לא התראינו שנים, איך נחבק חבר שבוכה ואנחנו רוצים לנחם אותו? איך נקפוץ כשאנחנו רואים חבר שלא ראינו חמש שנים? זה כאילו כל טווח הרגשות התמסמס והפך להיות שחור ולבן. אוהב ולא אוהב.

p019

New member
הכל עיניין של תרבות

יש תרבויות שמקובל בהם ללחוץ יד (ארה"ב לדוגמה) יש תרבויות שמנשקים לחי אחת ויש תרובויות שמנשקים 2 לחיים. אני חושבת שמה שקורה בארץ שהגיעו אנשים מכל כך ארבה מקומות ולא ממש נקבע קו אחיד. בעיקרון - אני חושבת ששומרים נשיקות לקרובים וחברים טובים. הבעיה שזה לרוב חברים טובים של ההורים שאתה בקושי מקיר
- כן, גם בגיל 32. לפעמים החוסר אחדות הזאת גורמת למצבים מצחיקים (או מביחים - תלוי מאיפה אתה מסתקל על זה) מישהו נותן יד - והשני ניגש לנשק - ו...טוב אתם יכולים לדמיין את הסיטואציה. בארגנטינה התרבות כוללת 2 נשיקות. - אלכתי לסרט עם בת דודה מדרגה שניה והחברה שלה - היינו כ10 אנשים - מי שזוכר קומבינטוריקה מהבית ספר - מוזמן לחשב את כמות הנשיקות
. בדרך חזרה נסענו באוטובוס וכל פעם ירד אדם אחד או 2 והתחיל סבב נשיקות חדש - מסכנים שאר הנוסעים באוטובוס שהיו צריכים לחקות
. אבל באופן כללי - אם נרד מהקטע התרבותי - אני ממש לא אדם "מנשק". אם זאת תהיה הבחירה שלי - אני לא ינשק. האמת שזה אפילו לא עיניין של בחירה - אם לא יזכירו לי שצריך לנשק (אם בעזרת מבטים כועסים של ההורים - או חברה שמראה כוונה לנשיקה) אני פשוט ישכח לנשק - זה פשוט לא יעלה לי בראש.

queen helen

New member
ככה זה בארגנטינה?

אולי אני אוותר? (או לפחות אסע עם מישהו לא מקומי...)
אני ממש לא מתחברת לעניין הנשיקות, אבל הולכת עם הזרם.

p019

New member
הכן כן.

אסור לוותר על נשיעה לארגנטינה. יש שם ארבה מה לראות. ולאכול
אני משארת שבתור תיירת לא ידרשו ממך לנשק אף אחד
.

למעלה