נשירה מקורס?

BlueOceanGirl

New member
נשירה מקורס?

היי, נרשמתי לאחרונה לקורס פסיכומטרי של בית הספר שלדעתי האישית הוא הטוב ביותר.

העניין הוא שכבר עברו חמישה מפגשים, ועד עכשיו לא יצא לי ללמוד כמו שצריך מסיבות אישיות, ביניהן עבודה...

אני ממש מפחדת שעקב ציונים נמוכים לא אוכל להמשיך בקורס, אע"פ שיש לי יכולות למידה מאוד טובות, וכן יש לי המון פוטנציאל ורצון להצליח.

מה עליי לעשות במקרה כזה? יש לי למה לפחד?

בכל פעם שאני ניגשת ללמוד אני נתקלת בחשש שלא אצליח כי -באמת- שעבר הרבה זמן מתחילת הקורס, ובאמת שקיבלנו שוב ושוב התראות שאם לא התחלנו ללמוד- זה הזמן.

החל ממחר הורדתי לעצמי באופן משמעותי את המשמרות.

תודה רבה למי שיוכל לעזור, רותם

BBN3

New member
בפנים

אם את מתכוונת מבחינת המכון, זה לא כמו בית ספר, הם רק מעבירים את החומר/ סימלציות ואת זאת שמחליטה מה לעשות עם זה... את יכולה לא להגיע לשום שיעור/ להגיש ריק את כל הסימולציות... הם את כספם כבר קיבלו(עד כמה שלא נעים לאמר זאת). אם את מרגישה שאת לא משקיעה מספיק זמן, אז את רק מבזבזת כסף.

TFNM

New member
כמו שנאמר לפני

הכסף כבר שולם.
&nbsp
אני במקומך הייתי מנסה לדבר (ומהר) עם מי שצריך לדבר,להסביר לו את נסיבות החיים הקשות שהביאו אותך למצב הזה ולבקש לדחות את הקורס,אולי ידרשו תשלום על השיעורים שעברת אולי לא...בכל מקרה זה בטח לא יזיק.
&nbsp
בהצלחה.

היי רותם

מהקורס לא יעיפו אותך, לבחנים שאת עוברת במסגרת המכון אין שום השפעה על ההישארות שלך במסגרת הקורס.
&nbsp
את מתארת כאן שתי בעיות - הראשונה, בעיה של זמנים שבעיני היא המשמעותית פחות ונראה שאת בדרך הנכונה לפתרונה והורדת בכמות המשמעות. השנייה - בעיה של חששות ופחדים מהתמודדות עם החומר.
&nbsp
לדחיית מועד בדרך כלל יש השלכות כלכליות - לכן לפני שאת רצה לדחות מועד חשוב שתבררי מול המכון בו את לומדת מה המשמעות הכספית של הדברים. עם זאת, את מתארת את עצמך כמישהי עם יכולות למידה טובות ובנוסף יש לך עוד למעלה מחודשיים עד הבחינה שהם ההמווווןןןן זמן. לכן, לא הייתי רצה ישר לדחיית מועד.
&nbsp
האם דיברת עם המדריך שלך? האם העלית בפניו את החששות שלך? את התחושות שלך בהתמודדות עם שאלות?
אני חושבת שהפתרון הטוב ביותר למצבך כרגע הוא לקבוע עם המדריך שלך פגישה ולתאר את מצבך בדיוק כמו שתארת כאן, את כל התחושות שלך והחששות שלך בעקבות ההתמודדות עם החומר ולא פחות חשוב מכך את הפיגור בו את נמצאת. ביחד, תוכלו להבין האם ביחס לכמות החומר שלמדתם האפשרות להשלים היא ריאלית וכן לתכנן לו"ז למידה כזה שיאפשר לך להשלים את החומר ולא ללכת לאיבוד בתוך הקורס.
זכרי כי מטרתו של המדריך היא לא רק ללמד אותך את החומר אלא לתמוך בך גם במצבים כאלו ולכן אין שום מניעה או בעיה לגשת אליו לפתרון בעיות שכאלו.
&nbsp
בהצלחה!

cataclysm3

New member
היי חן

רציתי לשאול האם היית ממליצה להתחיל ללמוד למבחן חצי שנה מראש, או שעדיף להמתין?

חצי שנה זה לא מעט זמן מראש

&nbsp
והלמידה בעיקר תלויה בנבחן וצרכים שלו. לדוגמא, תלמיד שמתקשה באנגלית מומלץ שיתחיל לעבוד על היסודות בתחום כבר בשלב הזה.
&nbsp

למעלה