נשירה

Elle Woods

New member
נשירה

מה עושים במקרה של נשירה חריפה? כל פעם שאני מעבירה את היד בשיער נושרות שערות. הלכתי לרופא עור, עשיתי בדיקות והכל בסדר (יש לי גם מספיק ברזל). הסתפרתי וגם זה לא עוזר. מה עושים???

I Was Hoping

New member
לא כל כך מהר אבץ

אבץ הוא חומר שנוטה להאגר בגוף ולהזיק לו, ומחסור באבץ יש לגלות אך ורק דרך בדיקת דם. קודם כל, בדיקת דם ובדיקה לסיבה לנשירה, שיכולה להיות לא רק פיזית, אלא גם נפשית - דיכאון, לחוץ וכו', או אף עונתית.

Elle Woods

New member
בעקרון לא חסר לי כלום

ואם מדובר בלחץ מה אז עושים? להרגע??? מדובר בנשירה מאוד חריפה. אני אוכלת ופתאום מוצאת שערה שנשרה בתוך האוכל. מוזר... אין פתרון?

I Was Hoping

New member
בטח שלהירגע

להכין חליטות, של צמח רוזמרין, ולשטוף בהן את השיער. לאכול בריא, לא לחפוף יותר מדי, להוריד מרככים ושאר קרמים, והכי חשוב - להירגע ולא להיות בלחץ.

Elle Woods

New member
אז ככה...

אני חופפת כל יום כבר שנים, אין ברירה אני לא מסוגלת אחרת. מרכך זה חובה אחרת יהיה לי גן חיות בשיער ואני מורחת קרם רוזמרין לילדים של ד"ר פישר (בכל זאת רוזמרין..זה בטח טוב, לא?) למה הכוונה לאכול נכון? אני נוטלת מולטי ויטמינים ומינרלים כך שאין לי חוסרים. זה נורא מטריד אותי. תודה על התשובות.

לגבי המרכך-

אל תשימי מרכך על כל הראש- שיער וקרקפת, אלא רק על החלק התחתון של השיער, כלומר נניח שיש לך קוקו, אז רק על הקוקו עצמו, לא על השיער שקרוב לקרקפת. אחרת את מרככת אותו גם קרוב לשורש, ומגבירה את הנשירה (קבלי מאחת שרוב חייה השיער מגיע לה לתחת...). דבר שני זה שאל תשכחי שנשירה של בערך 100 שערות ביום היא נשירה טבעית, ככה שאצל כולנו יהיו תמיד שיערות על המברשת, שיערות על הכרית, שיערות שישרו במקרה בזמן שאנחנו אוכלים, וכו'... אני ניגשתי פעם לרופא עור בגלל שחשבתי שיש לי נשירה מוגברת, והוא אמר לי לפזר את הקוקו, תפס כמה שיערות ומשך, ולא קרה כלום יוצא דופן, אז הוא אמר שאין שום בעיה, שזה היה חשוד רק אם הוא ממש היה נשאר עם שיער שלי ביד, ולקחת בחשבון שיש תקופות שהשיער יותר נוטה לנשירה, וגורמים כמו לחץ, תזונה, שינה נכונה... דבר נוסף שהוא אמר לי, זה שחישבנו שאם נושרות 100 שערות ביום כנשירה טבעית, והאורך של השיער הוא בערך 70 סנטימטר, אז יש לי איזה 70 מטר שיער נשור בחדר כל יום והרי לא מוציאים כל יום את כל השיערות אז זה מצטבר ונדמה שיש איזה נשירה מטורפת, אבל בעצם לא.

ה מוזה

New member
לנשירה

- שטיפות בחליטת רוזמרין [ יש הבדל עצום בין שטיפה שכזו ובין המרכך ילדים שאת משתמשת בו שמכיל לא רק רוזמרין כי אם חומרים כימיים נוספים] לאחר שחפפת את הראש, שטיפה עם מי רוזמרין, ממש עלים של הצמח . מורתחים במים ,לסנן ולשמור בבקבוק זכוכית . יש עוד המלצה ,את מי הרוזמרין לשפוך לבקבוק מרסס ובכל בוקר להתיז על השיער [ שבוע ימים ואמור לתת תוצאות], מונע נשירה . - אפשר גם לעסות את הקרקפת בשמן רוזמרין, או פשוט בשמן זית לגבי תזונה, תוכלי להתייעץ בפורום תזונה לגבי מזונות מתאימים * כל העצות לשימוש ברוזמרין הינם אם אינך סובלת מלחץ דם גבוה * וכמובן, שמסיכה טובה מאלו שעלו בשרשור מסיכות השיער בטוח לא תזיק להעניק לו מעט חיזוק טבעי , מומלץ.

Oritinki

New member
ממליצה על....../images/Emo184.gif

מסכה משגעת שגם עוזרת.... מהמסורת הבדואית! תשרית רימון ואגוז מוסקט: החומרים קליפה מיובשת של רימון אחד כפית אגוז מוסקט מגורר 1 כוס שמן זית ירוק מייבשים את קליפת הרימון במקום מאוורר. כותשים את הקליפה היבשה בעלי ובמכתש (גם סתם קערה ומכשיר יעשו את העבודה) מגררים את אגוז המוסקט בפומפיה דקה. מערבבים את שני החומרים מכניסים לבקבוק, מכסים בשמן זית, סוגרים ומשאירים במקום מוצל וקריר במשך 24 שעות! למחרת.... מורחים מעט מן התשרית על שורשי השיער. מעסים את עור הקרקפת במשך כ 3 דקות. משאירים למשך הלילה, בבוקר חופפים במים פושרים, מרככים ומייבשים. רצוי להתחיל ב 3 טיפולים בשבוע, והשינוי יורגש מהשבוע השני. רצוי שלא לעטוף את השיער בלילה - אז לשים מגבת על הכרית, או להשתמש בציפית שלא אכפת לך שתתלכלך.... חוץ מזה - חשוב להסתרק היטב, על יבש, כדי להחדיר אויר לעור הקרקפת ולשיער. לא למרוח יותר מדי חומרים כימיים על השיער. אפשר גם לבצע עיסוי לעור הקרקפת "על יבש" מדי פעם, כדי להמריץ את זרימת הדם לאזור. בהצלחה.....

Elle Woods

New member
למוזה

איך מכינים את הרוזמרין עם המים הרתוחים? כמה צריך? לשים את העלים ואז להרתיח?

ה מוזה

New member
בדיוק כפי שמכינים תה

כמו כל חליטת צמחים רק שאת זו במקום לשתות שוטפים עימה את השיער, שימי את העלים בכלי/כוס וכו' עליהם שפכי מים רתוחים , תכסי את הכלי עד שהמים מתקררים/או פושרים לגבי כמה עלים,אז כמה שבא לך, אני בד"כ על כוס שמה 2,3 ענפים דקים כאלו שחותכת לי מצמח הרוזמרין, אם את קונה אז יש גם רוזמרין טרי ברשתות השיווק מכעין ענפים דקים שכאלו ,קחי 2,או 3 .. ככל שתשימי יותר רוזמרין פשוט התמצית תהיה חזקה יותר..

למעלה