נשירת בנות בהתעמלות מכשירים

nirs2110

New member
נשירת בנות בהתעמלות מכשירים

קראתי קצת בפורום לאחרונה שם עלתה סוגיה שאין כמעט בנות החל מדרגה ג אני אבא לילדה בדרגה ה . אני מבין שהרבה בנות כישרוניות פורשות מסיבות שונות אני שואל מה המערכת( האיגוד) עושה בנדון ? לדוגמא למה אין נבחרת ישראל ( טיפוח למצוינות) צריך לאתר בנות הכישרוניות להזמין אותן למסגרת נניח של אימון פעם בשבועיים להכניס להן מוטיבציה לעשות ימי גיבוש לתת להורים הרגשה שיש חשיבה מערכתית יש יד מכוונת מגיל צעיר שיש טעם להשאיר את הבת במסגרת שיש מי ששם לב לבנות יש כתובת לטיפול בבעיות של הבנות וכו ישנו היום אירגון אתנה לקידום ספורט נשים ראיתי לדוגמא שאיגוד הטניס פועל איתו בשיתוף פעולה להקמת נבחרת טניס נשים לגיל 6-8 גם בטניס ישנה בעיה שאין דור עתיד ושחר פאר בודדה בצמרת

האיגוד והפורום

שלום רב אני שמחה שאתה קורא בפורום ומתעניין, ועוד יותר שמחה שאתה גם כותב, מנק' מבט של אב למתעמלת תחרותית. אתה מעלה נקודות דיון חשובות, משמעותיות וכואבות. נוכל לדון בסוגיות אלו, אך לשם תשובות רשמיות ופעולות הלכה למעשה בנושא אתה צריך לפנות לאיגוד ההתעמלות. הרבה מהנושאים מסתכמים בשורה התחתונה בגורם התקציבי-כלכלי והפוליטי. דווקא יש לנו נבחרת צעירה, אשר החברות בה מכל האגודות מתעמלות פעם בשבועיים במכון וינגייט בהדרכתן של טובי המאמנים בארץ. נדמה לי שהנבחרת מיועדת לדרגות ג או ב. כמו-כן, בניית התרגילים לדרגות השונות, ארגון התחרויות ועוד נבנים תחת מערכת שיקולי דעת מערכתיים ומקצועיים של הכנת מתעמלות ושמירתן במערכת.

nirs2110

New member
נבחרת

אני רק מתחיל ללמד מה קורה בענף טוב לדעת שיש נבחרת רק חבל שלא מתחילים בדרגה ה עפ"י מס המשתתפות בתחרויות אני מבין שהבעיה הקריטית זו נשירה בין דרגה ד לדרגה ג סביר להניח שהרבה מהכישרונות עוזבות שיתכן ואם היה ניתן דגש מוקדם יותר אולי הענף היה מתרומם .

שאלה לדיון- נבחרת אפרוחים

האם זה יעיל להקים נבחרת ישראל כבר מדרגה ה', כלומר כבר מגיל 6? להביא ילדות בנות 6 מכל רחבי הארץ ולעבוד איתן על האלמנטים הבסיסיים? כמובן שיש בעייה תקציבית לכך, אך אם נשים את הנושא הכספי בצד לרגע, האם מבחינה אידיאליסטית, ראוי לאמן ילדות בנות 6 במסגרת של נבחרת ישראל?

אמא לה3

New member
נבחרת אפרוחים

הרעיון נוסה בעבר במסגרת פנימיית מחוננים בוינגייט (משהו כמו לפני 15-20 שנה), זה לא הלך. בארץ שלנו, המנטליות היא כל כך כדורגל שכל ספורט אחר שבו באמת צריך להשקיע ולפתח יכולות (וכל זה בשביל שרק ילדות ספורות יהיו באמת אלופות) פשוט לא תופס. כרגע, עידוד הבנות והיכולת לשמרן ולטפחן עד הרמות הגבוהות, נותר אך ורק על צוות המאמנים. כן הייתי רוצה שלבנות הצעירות יותר ואני מדברת על דרגה ד' ומעלה, כן יהיה איזה מסגרת שאליה הן ישאפו, משהו כמו "אפרוחים". זה לא רלוונטי לבנות בנות 6 כמובן, הן צעירות מדי.

nirs2110

New member
נבחרת

לא התכוונתי מגיל 6 אלא בנות שהן לפחות בשנה השניה בדרגה ה או שיש להם כבר ותק של שנה+ באימון תחרותי זה לא חייב להיות משהו אינטנסיבי מספיק בדרגה זו השיכות או השאיפה להיות בנבחרת והגוואה להשתייך לנבחרת על מנת לעודד בנות להשאר בענף בדרגה ד הפעילות צריכה להיות משמעותית תראו מה קורה בהתעמלות אומנותית איזה פריצה יש בענף מישהו לקח יוזמה ועושה משהו

nirs2110

New member
פניה לאיגוד

את מכירה את הנפשות הפועלות ויודעת הרבה יותר טוב ממני את הפולטיקה בענף למה שלא תפני את במסמך מקצועי אולי באמצעות אחד מחברי ההנהלה באיגוד לפחות לעלות נושא לדיון סתם שאלה היה איזה נציג מהאיגוד בתחרות ב7.5.10 ?

אתה מוזמן

אתה מוזמן לכתוב מסמך רשמי לאיגוד ההתעמלות, חברי הנהלתו או גורמים אחרים. נשמח לעבור על המכתב ולתרום מהמקצועיות ומהידע שלי ושל חברי הפורום, וכן לספק לך את כתובת האיגוד ושמות חברי ההנהלה. בתחרות ב-7.5.10 הייתה מזכירת האיגוד, הגב' ניצה מסר.

אמא לה3

New member
עידוד מתעמלות תחרותיות

בדיוק השבוע עסקנו בנושא הזה כאן בפורום. הועלו מס' הצעות כיצד כן לעודד את הבנות ועוד רעיונות לגיבוש הקב'. כמו שנועה כתבה, כן יש פעם בשבועיים אימון משותף לבנות מכל האגודות, וכבר יצא לי לשוחח עם מתעמלת בדרגה ד' או ג' שסיפרה לי על מפגשים שונים עם "חברות לדרגה" מאגודות שונות, אך בעיקר מפגשים חברתיים עם בנות קב' שלה. לצערי, יש לפורום הזה המון קוראים, כמעט כל מי שקשור לענף (הורה,מאמן/שופט/מתעמל) קורא את הפורום, ואני אומרת לצערי, כי כמו שאתה רואה, מעטים הם הכותבים. יש המון רעיונות איך לשפר את הענף בארץ ואיך לקדם אותו והכתובת היא איגוד ההתעמלות, להם צריכה להיות התשובה. לו היו יותר כותבים, ייתכן והיינו כותבים מעין מכתב רישמי ובו הצעות שלנו, המאמנים, השופטים, ההורים כיצד אנו רואים את ההתפתחות של הענף. בכל מקרה, לעיניננו, כרגע, כל מלאכת גיבוש הקב', טיפול בבעיות כאלו ואחרות אצל מתעמלות מצוייה אך ורק בידי אנשים (נשים) טובות (המאמנות) ועליהן מלבד האימון עצמו מוטלת החובה גם לדאוג לפן האירגוני/ניהולי/פסיכולוגי של הקב' וזוהי עבודה קשה קשה קשה (וקשה עוד יותר להגיד שהיא מתגמלת).

רשש3

New member
מסגרת ארצית לבנות בדרגות נמוכות

מאד מסכימה איתך. הדבר נכון בעיקר עבור בנות שמתאמנות במסגרת שבה יחסית מעט בנות בכל דרגה. אני אשמח להסיע את בתי למפגש ארצי חודשי של מתעמלות בדרגה שלה.

למעלה