נשירת שיער, כאבי בטן

avivitsa

New member
נשירת שיער, כאבי בטן

שלום רב, קצת הרבה מידע, אך יש לי תחושה שהדברים קשורים זה לזה: לבתי בת השנתיים יש לפתע נשירת שיער מהירה לטעמי. היא אינה אוכלת מספיק מאז לידתה, כמעט שאינה עולה במשקל (משקלה כעשרה קילו),ובדיקות דם (בלבד) שנעשו בעבר הראו שלא מדובר בצליאק. לאחרונה גופה כואב מכל דבר (כשנוגעים בה, מרימים אותה), ואולי זה פשוט מהרזון. נשלחנו לבצע צילום כף יד וכן לבצע בדיקות דם הרלוונטיות לבעיות גדילה. בעניין הנשירה - האם ייתכן שהדבר פשוט נובע משמפו לא מתאים? בעניין כאבי הבטן - אילו בדיקות יש לבצע בעניין כאבי הבטן, מלבד בדיקת צואה ותרבית צואה (תקין)? (רגישה לחלב. לא ביצעתי בדיקות, אך חלב גרם לה לגזים ולכאבי בטן עזים). בעניין צליאק - כללית, האם בדיקת הדם החד פעמית שנעשתה לפני מספר חודשים, מראה באופן חד משמעי כי אינה חולה בצליאק, או האם בגיל זה מבצעים גם בדיקת ביופסיה מרירית המעי הדק, והאם רצוי? ANTI-TRANSGLUTAMINA 1 ובהערה: SSUE TRANSGLUTAMINASE AB GLIADIN IgG Ab 5 האם יש קשר בין כל שציינתי לעיל? האם רופא משפחה אמור לטפל בכך, או האם גסטרו או רופא עור? תודה רבה

שיער עור כאבי עצמות וחוסר גדילה

מה שאת צריכה זה רופא טוב- רופא ילדים שיעשה אבחון נכון האלמנט המדאיג אותי הוא כאבי העצמות - היכולים לנבוע ממספר חסרים תזונתיים- אני מודאג! אני לא יודע היכן את גרה ומה מציעה הקופה שלך תני עוד פרטים ואנסה לסייע

avivitsa

New member
מקום מגורים

אנו גרים במודיעין, וחברים בקופת החולים הכללית. אין לי ספק שתזונת בתי לקויה, במיוחד שלאחרונה היא נראית ממש שלד. (אגב, היא בת שלוש ולא שנתיים כפי שכתבתי. אחותה בת שנתיים). אך היא אינה מוכנה לאכול דברים אחרים, או לאכול יותר, ולכן יש לי תחושה שמדובר בבעיות שגסטרו צריך לטפל בהם. אילו בדיקות דם יש לבצע להערכתך? והאם בדיקות דם בלבד מספיקות לאבחון טוב? אם נדרשים פרטים נוספים, אנא אמור לי מהם. פרט חשוב שלא ציינתי, אך תמיד מסב את תשומת הלב, הוא שיש לה CPK גבוה מאז לידתה. היה לה 500, וכיום בסביבות 280. האם זה יכול להיות קשור לכאבי העצמות, נשירה וכו'? היא פעילה מאוד כרגיל. היא במעקב אצל נוירולוג, ועד כה אין שום דבר חריגף ויש לי תחושה שאין זה קשור, אלא שהכול סובב סביב תזונה לקויה, כפי שציינת. אגב, בדיקות שתן וצואה תקינות. תודה על תגובתך, אשמח לכל עזרה, אביבית

ברור מקיף

מציע לכם לבקש בהערכה וברור ביחידה לאשפוז יום היות ואתם ממודיען ובכללית אולי המקום הכי הגיוני הנה היחידה בשניידר בכל מקרה אני מאוד מודאג מכל התמונה- יש לבצע ברור מקיף בהצלחה

avivitsa

New member
תודה.אעדכן

אם הנך מודאג מעניין ה CPK, הרי שכבר היינו בשניידר בעבר, שם ביצעו בירור מקיף לילדה כשהייתה קטנה, בשל רפלוקס, ובדקו גם CPK, למרות שלא הייתה סיבה טובה לכך, והדבר נמצא במקרה. היא הייתה במעקב שם מגיל חמישה שבועות, גם בשל ה-CPK, למשך מספר חודשים. מאז היא במעקב חד שנתי אצת נוירולוג. לגבי שאר הדברים, ביצענו שוב בדיקת שתן לתרבית היום ויש לי תחושה שיש לה דלקת בדרכי השתן על-פי תלונותיה היום. כמו כן, מחר נבצע בדיקות דם שהקופה מאפשרת לבצע: בדיקות לויטמינים שונים, ברזל וכדומה. מסתבר (לי. לך זה ודאי לא חדש), כי אין אפשרות לבצע בדיקות של ויטמין B2 או B6 למשל, אלא בבית חולים בלבד, אך הרופאה מציינת כי חסר כלשהו בגוף, שלא נבדק כרגע באופן ישיר, יירמז גם על ידי הבדיקות שנבצע מחר. (האין זאת?) כמו כן, נשלחנו לצילום כף יד עצמות, ואולטרה-סאונד של הבטן. תודה על הערותיך. אעדכן בהמשך.

למעלה