נשירת שיער מוגברת

OceanLady100

New member
נשירת שיער מוגברת

שלום, אני בת 28 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת יותרוקס באופן קבוע ובלוטת התריס מאוזנת על 1.65 tsh. בחצי השנה האחרונה אני סובלת מנשירת שיער מאוד מאוד חזקה. אני מרגישה שנשאר לי רבע מהשיער שהיה לי לפני מספר שנים. בנוסף יש לי תחושת גירוד בקרקפת ואקנה חלש מאוד.

אשמח מאוד לעזרה כיצד לפנות לעזרה. לאיזה בדיקות או רופאים צריך ללכת?

המון תודה ושנה מצוינת

נשירת שער

העובדה שיש אקנה ונשירת שער יכולים לרמז עם בעיה הורמונלית.
איני יודע אם את במעקב אנדוקרינולוגי - אם לאו. אם לא בוצעו כדאי לבצע מספר בדיקות כולל
סונר של השחלות,
וכן בדיקות של הורמוני המין - TESTOSTERONE, DHEAS, 17-HYDROXY-PROGESTERONE, PROLACTIN, LH, FSH.
תת פעילות של בלוטת התריס הינה סיבה לנשירה.ויתכן שלמרות ה TSH שהינו תקין יש מקום לתיקונים נוספים ביד האנדוקרינולוג על מנת ל פתור את הבעיה.
בברכה.

OceanLady100

New member
המון תודה ד״ר, האם שמעת על הבדיקות שעושה

טריכולוג ? שמעתי על בדיקה מיקרוסקופית שעושים לשיער.
האם לפי דעתך יש צורך שאגש לבדיקה זו ?

לאחר התשובות של הבדיקות שהמלצת לי בהודעה הקודמת, אני ניגשת לרופא עור עם התוצאות?

המון תודה לך ושנה טובה

לא.

לדעתי - חושב שהבדיקות שרשמנו לעיל
וכן בדיקות נוספות שימליץ עליהם רופא עור בקופת חולים - הן היחידות שיש בהם צורך בשלב זה
בהמשך - בהתאם לבדיקה שלך ע,י רופא עור ,לתוצאות הבדיקות שציינו לעיל ובהתאם לחוות הדעת של האנדוקרינולוג שציינו למעלה - יחליט רופא העור שלך בקופת החולים - אם יש צורך בבירור נוסף - וגם אז הצורה הנכונה יותר לברר היא בעזרת נטילת דוגמא של העור הקרקפת ( ביופסיה ) ולא הבדיקות שציינת לעיל.
בברכה.

למעלה