נשירת שיער

היורשת1

New member
נשירת שיער

היי,
אני בת 23, צמחונית מזה 5 שנים אך מקפידה לאכול קטניות, אגוזים, ירקות ונוטלת ויטמינים רלוונטיים כתוסף. עד לפני כמה חודשים היה לי שיער מלא יותר מהממוצע (שיער שמן יחסית).בחודשים האחרונים יש נשירה משמעותית ונותרתי כעת עם שיער ממש דליל לראשונה בחיי - עד למצב שיש כמה קרחות קטנות באזורים מסויימים. הלכתי לרופא עור שהעביר אותי בדיקות דם בסיסיות - שם הכל נראה תקין ודי נפנף אותי. דבר נוסף שחשוב לציין הוא שהפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כ 3-4 חודשים. מעבר לכך יש לי אורח חיים די לחוץ.
האם נשירת השיער קשורה לכך? מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? האם הוא יחזור להיות כבעבר?
תודה על העזרה

0 אור 0

New member
נשירת שיער

נשירת שיער יכולה להיות קשורה למספר מצבים בחיים (לא לפי סדר עדיפות):
הראשון שהוא חוסרים תזונתיים, לא באמת נבדק כי בדיקות הדם הבסיסיות שעשה הרופא לא יכולות לזהות חוסרים כאלה. אולם מכיוון שהתזונה שלך יחסית יציבה כבר כמה שנים , אז מה שיכול להיות רלוונטי זה רק B12 - אם את כצמחונית אוכלת אפילו ביצה בשבוע ו/או לוקחת תוסף שכולל אותו , הסבירות כאן יותר נמוכה
מכיוון שאני לא מכירה אותך ולא בדקתי אותך, לא הייתי רוצה לשלול כלום על הסף, אבל מציעה שנתחיל בגורמים האחרים
גורם שני מוכר וידוע ונפוץ הוא המתח - למרות שלא קרה משהו מיוחד בחיים, יש הסתברות שהלחץ המצטבר הגיע למצב שמתבטא בנשירת השיער. כדי להתמודד עם זה צריך לעשות עבודה הוליסטית על עצמך, מבחינת היחס שלך ללחץ ולמתח, וכן אפשר להעיזר בכלים של רפואה משלימה - גם טיפולים, אבל הרבה מאד עבודה שלך נשימות, הרפיה, משפטים מרפאים או דמיון מודרך , פעילות גופנית וכל נושא שגורם לך כיף והנאה
הגורם האחרון והחשוד העיקרי הוא מערכת הורמונלית לא מאוזנת - דוקא בגלל שהפסקת את הגלולות, המערכת נכנסה למצב של נסיון לאזן את עצמה מחדש, ויתכן שהיא מתקשה להתאזן בכוחות עצמה. כדי לסייע בכך תופסים כל הפתרונות של סיבות 1 ו -2 שמאפשרים גוף בריא ומאוזן שיכול להתמודד עם הסערה ההורמונלית, אבל אני ממליצה בחום להגיע למטפלת ברפלקסולוגיה שתעבוד אתך על איזון המערכת ההורמונלית (וכמובן יש לה כלים להתמודד עם שתי הבעיות הקודמות)
&nbsp

hal767

New member
נשירת שיער הינו נושא מורכב.

הוא בהחלט יכול להיות קשור למחסורים תזונתיים, ובדיקת דם תקינה אינה מוכיחה דבר בנושא. יש לזכור שבדיקת הדם מראה את הרכב הדם, והגוף מאד משתדל לשמור על הרכב דם תקין. הבדיקה אינה מוכיחה שאין מחסורים במקומות אחרים בגוף. בוודאי שבדיקת הדם אינה מכסה את כל יסודות המזון.
צמחונות הינה דרך תזונתית מעולה אם מתבצעת נכון. לצערי, הרבה צמחונים אינם מקיימים דרך תזונתית נכונה, ולכן אינם נהנים מהפירות הבריאותיים של הדרך.
תוספי מזון שאת צורכת, אינם מזון ועלולים להזיק. אדם צריך להיזון ממזון ולא מחיקויים.
אם גורם הבעיה הינו תזונתי, יש להתאים לך דרך תזונתית ישימה.

צמחונות בריאותית אינה עוסקת רק בתזונה. ציינת לחצים נפשיים, ואלה משבשים את פעולת הגוף וקשורים ישירות להחלשות השיער ולנשירתו. יש לתת את הדעת בנושא ולמצוא דרך לשפר את צורת חשיבתך ולהרגע. מטפל טבעוני ראוי יוכל להנחות אותך גם בנושא הזה.
חשיפה נכונה של הגוף והשיער לשמש , חשובה. שיער, כמו עשב, זקוק לשמש כדי לגדול.

חוסר בתנועה ובפעילות גופנית עלול לפגוע בזרימת הדם לראש, ולנשירת שיער עקב כך.
תרופות , כולל גלולות, הינם רעלים מזיקים, ויכולים להיות גורם גם לבעיה הזאת.
נשימה ירודה, חוסר שינה ומנוחה מתישים ומשבשים את הפיזיולוגיה, ויכולים להיות קשורים לבעיה הזאת וגם לבעיות אחרות.

יכולתי למנות גורמים רבים אחרים שיש להתחשב בהם כגורמים לבעיה, ואני מציעה לך לקבל יעוץ מקצועי ממטפל טבעוני ראוי שידע להתעמק בך ובבעיותייך ולכוון אותך לדרך בריאותית מתאימה לך.

למעלה