נשירת שיער

היורשת1

New member
נשירת שיער

היי,
אני בת 23, צמחונית מזה 5 שנים אך מקפידה לאכול קטניות, אגוזים, ירקות ונוטלת ויטמינים רלוונטיים כתוסף. עד לפני כמה חודשים היה לי שיער מלא יותר מהממוצע (שיער שמן יחסית).בחודשים האחרונים יש נשירה משמעותית ונותרתי כעת עם שיער ממש דליל לראשונה בחיי - עד למצב שיש כמה קרחות קטנות באזורים מסויימים. הלכתי לרופא עור שהעביר אותי בדיקות דם בסיסיות - שם הכל נראה תקין ודי נפנף אותי. דבר נוסף שחשוב לציין הוא שהפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כ 3-4 חודשים. מעבר לכך יש לי אורח חיים די לחוץ.
האם נשירת השיער קשורה לכך? מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? האם הוא יחזור להיות כבעבר?
תודה על העזרה

אני הייתי הולכת לחוות דעת שנייה מרופא אחר

כי אם הכל בסדר- איך זה שלא הכל בסדר?
אני מצטערת שאני לא יכולה לעזור לך. לי גם הייתה נשירה בתקופה שתזונתי הייתה לא טובה, אבל זה היה לפני שנים ארוכות [כשעוד לא הייתי טבעונית] והיו לי חוסרים רציניים, אי כי זה התבטא בבדיקות הדם שעשיתי. בזמנו בדיקות הדם הראו שיש לי חוסר גם בהורמונים מסויימים, אולי זה העניין? נסי להעלות את ההשערה הזאת בפני רופא [אחר].

ladybug6

New member
היי יורשת

אני לא רופאה/תזונאית אבל אני יודעת שיש המון סיבות שיכולות לגרום לנשירה, החל מטראומה נפשית או סטרס משמעותי, ועד לסיבות יותר גופניות כמו: חוסר איזון של בלוטת התריס, מחסור בויטמינים מסוימים כמו אבץ/ברזל/B12/כולין, בעיית עור בקרקפת, ואפילו רקע אוטואימוני.
מה שאני הייתי עושה במקומך, ושוב זה לא עצה רפואית אלא אישית לגמרי, זה: לחזור לרופא המשפחה ולבקש בדיקות דם יותר מקיפות שכוללות גם אבץ, תפקודי בלוטת תריס, B12, חומצה פולית, תפקודים כלליים, ספירת דם.. ואם יש עוד משהו שהוא ממליץ.
אחרי זה ללכת לרופא עור ולבדוק גם את האפיק הזה.
במקביל, קיבלתי פעם המלצה מתזונאית טבעונית לקחת תוסף שנקרא roots HR, זה מעין מולטי ויטמין שמכיל אבץ, כולין, ברזל ועוד כמה דברים שמכוונים לחיזוק השיער (זה מתבסס על ההנחה שבכל זאת יש מחסור כלשהו שגורם לנשירה).
יש גם אמפולות ותכשירים אבל אני מודה שבגלל שרובם לא טבעוניים או מנוסים על בעלי חיים, אני נמנעת מהם.

eietmo

New member
מזדהה לחלוטין

אחרי המעבר לטבעונות השיער שלי גדל בקצב מסחרר, הוא היה יפה ומלא. לפני פחות משנה הפסקתי לקחת גלולולת למניעת הריון. בחודשים הראשונים הכל היה בסדר אבל אז המערכת שלי התחרפנה לחלוטין, השיער נשר בכמויות, רזיתי מאוד, הפסקתי לקבל מחזור ובפעם הראשונה בחיים שלי היו לי חצ'קונים.
&nbsp
אז ככה:
1. זה עובר. אצלי תוך 6 חודשים כמעט אי אפשר לראות שהיתה בעיה. אני מאמינה שתוך עוד כמה חודשים השיער יחזור לעצמו לחלוטין.
2. עשיתי לעצמי בווטקמפ ובעקרון התחלתי לאכול יותר בריא מבריא, בלי שטויות. כל יום שייק גדול בבוקר, ארוחות מאוזנות עם מלא ירקות.
3. נסי לעקוב על הרגלי החפיפה שלך. אני הייתי צריכה לחפוף פעם ביומים כי אחרת השיער שלי נשר יותר (לכי תביני אותו).
4. מסג' לראש ממש עוזר. נשמע מוזר, אבל מה לא עושים אה?. מעבר לזה- אל תגעי בשיער, זה רק יחמיר את הנשירה.
5. למזלי הטבעונות ממש עזרה והשיער שלי עדין צומח ממש מהר, אז לא ממש רואים שהיתה בעיה .

היורשת1

New member
תודה על התשובות שלכן

בבדיקות שם שעשו לא היה אפילו דבר אחד מחוץ לטווח - הB12 והברזל אפילו היו יפה באמצע הטווח.
אני הולכת מחר לרופא לבקשת הפניה למרפאת עור ושיער בבית חולים איכילוב - הבנתי שהם מבצעים בדיקות יותר מעמיקות מהרופא עור שרוצה קצת לפנפף אותי מהניסיון שעברתי עם 2 רופאים במכבי.

לגבי מה שהגבתן - ההאם אפשר להיות בטוחה שזה יתאזן תוך חצי שנה? בעבר היה לי שיער כל כך מלא שבתור ילדה אמא שלי היה גוזרת חלק מה"בפנים" של השיער רק כדי שאפשר יהיה לאסוף אותו בקוקו... היה נפוח ומלא ועכשיו אני בכיך יכולה לעשות 4 סיבובים עם קוקיה סטנדרתית מרב שנשאר מעט שיער.

אגב החפיפות - בעבר הייתי חופפת כל יומיים ועכשיו אני משתדלת למשוך אפילו יותר - כמה שאני רק יכולה. לא יודעת אם זה גורם ליותר נשירה אבל זה פשוט הפך לחוויה טראומטית בטירוף של להסתרק אחרי המקלח ולראות גושי שיער מטורפים בתחתית המקלחון.

תודה על התגובות ואעדכן אם יהיה חדש

eietmo

New member
בקשר לשאלה שלך

זה תלוי בבחורה. אני מכירה בחורות שלקח לשיער שלהן שנה לחזור לקדמותו. נסי להשאר רגועה ולא להלחיץ את עצמך, הלחץ בטוח לא עוזר. בהצלחה יקירה :)

Anat Shemer

New member
same here

הפסקת גלולות=3 חודשים לאחר מכן נשירת שיער היסטרית.

היורשת1

New member
תודה על התגובה.... אני פשוט מרגישה חסרת אונים

ולא יודעת מה לעשות... אם היה לי משהו לפחות לדעת שאני עושה משהו בשביל לשפר את המצב אז הייתי מרגישה בטח יותר טוב :(

למעלה