נשירת שיער

תוכי

New member
נשירת שיער

שלום אשמח לקבל עצות בנוגע לנשירת שיער אני בת 25 (לא בהריון) ומזה תקופה יש לי נשירת שיער מוגברת הלכתי לרופא עור שלטענתו לכל אדם נושרות 100 שערות ביום לדעתי דעה זו מטעית עשיתי בדיקות דם והכל תקין ואין כל בעיה אשמח אם תוכל לעזור לי בדחיפות

Dr Yaniv

New member
נשירת שער אצל תוכי

לתוכי שלום נשירת שער נידונה כאן בעבר וכדאי לראות שאלות קודמות בעיקרון אכן לכל אדם נושרות 100 שערות ליום -כפי שנבדק מחקרית זו נשירה נורמלית (כמובן שזכותך להחזיק בדעות שלך ) עם זאת אין זה אומר שאין לך נשירה מוגברת לעיתים בדיקות הדם תקינות ועדיין יש חוסר ברמת השערה יש גם נשירה עונתית השפעות של עונה תזונה מתח וכיו"ב בברכה ד"ר יניב

תוכי

New member
שלום לד"ר יניב

מה ניתן לעשות על מנת להפחית את כמות הנשירה? זה לא שהנשירה היא רק עכשיו אלא כל הזמן תודה זהבית

namnemet

New member
נשירת שיער

רופאי העור בהם נתקלתי טוענים שישנם רק שתי תרופות המאושרות על ידע הfda (Food and Drug Administration האמריקקי) - זה אומר שהן לא רק נבדקו מבחינת בטיחות אלא גם אמנם הוכח שהם עובדות. minoxitrim 5% (מכיל מינוקסידיל - יש תרופות זהות עם שמות שונים - כמו ריגיין) - ללא ממרשם (בנות אותו הדבר - 2%) או alopecia (נדמה לי) - בשביל תרופה זו צריך מרשם רופא. שתיהן להתקרחות גברית - או נשירה נשית באזורים ממוקדים. את שתיהן יש צורך לנסות מספר חודשים עד שמגלים אם היא עובדת, שתיהן פועלות על אחוז מסוים באוכלוסיה... אז אם אין לך נשירה מוגברת - אבל אתה עדיין רואה דלילות רצינית יתכן שכדאי לך להתחיל עכשיו (יתכן שהשיער שלך לא נושר יותר מהממוצע - אך צמיחת השיער שלך נמוכה יותר או מחזור התרדמה של הזקיקים גדול יותר... - כל זה בהנחה שאת מקריח מעל תקופה של מספר חודשים ספורים - דבר היכול לנבוע פשוט מגורמים של תזונה או מתח - אבל - אם ההתקרחות שלך ממוקדת באזורים ספציפיים - התקרחות גברית - מעל המצח או בקודקוד - כנראה שאין שום טעם להמשיך לחכות.... - נשירה ממתח בדרך כלל, אם לא תמיד, הינה מכלל הראש ולא מאזורים ספציפיים...) לי מיניקסיטרים מאוד מאוד עזר ואילו התרופה השנייה (~alopecia משהו...) לא ממש - אבל הבנתי שזה נורא אינדיווידואלי. אחוזי ההצלחה בשתי התרופות גבוהים יותר ככל שמתחילים מוקדם יותר (כלומר אצל מתקרח תהיה הצלחה יותר גדולה מאשר קרח) אם הנשירה שלך הינה כללית ולא ממוקדת ספציפית - נסה תוספי מזון (מולטי ויטמין טוב 1 ליום - מאלה של סולגר או gnc - אני יודע שטובים - אין טעם לקנות את הויטמינים המיועדים נגד נשירה ספציפית - הם יקרים יותר ומספקים פחות....) המחסורים האפשרים הם בעיקר או בברזל (לא להגזים - חומר מחמצן...) או סביר יותר להניח בביוטין (מקבוצת ויטמיני b - שזה אומר שחייבים לקחת אותם כולם ביחד כדי להגביר את הספיגה של הביוטין) - כאמור - הכל נמצא במולטי ויטמין טוב (ועוד תוספות כייפיות אחרות...
) נעמן

למעלה