נשלטות אמיתיות

Lailashachor

New member
נשלטות אמיתיות

שלום לכם

בעקבות הפוסט של מורטישה אדמס על מילת ביטחון הייתי רוצה לדעת כנשלטת מה זה בעינכם ''נשלטות אמיתיות'' ?
אין לי הרבה על מה להתרברב אבל קיימת הרבה מחלוקת על הנושא, גם מצד שולטים ונשלטים שמבחינתם ההגדרה הזאת מגוחכת ומדברת על זוג שחוסר התקשורת בינהם רע או שסתם, לדוגמה הנשלטת ''נאשמת'' כי השתמשה במילת הביטחון ששמה כן לה כי היא לא אהבה משהו שהוא עשה.
יש גם שולטים ונשלטים שלוקחים את המילה ברצינות וכמו שהוזכר בפוסט של מורטישה אומרים שחייב להיות אמון מוחלט בין השניים גם אם קיים סיכוי לפגיעה פיזית או נפשית חמורה.
אז מה זה המושג הזה בעיניכם?
מה כבר נשלטת יכולה לעשות שיכול להפוך אותה ל''לא נשלטת אמיתית''?

A לוןA

New member
בדרך כלל מדובר על מניפולציה לא-מתוחכמת

"אם היית נשלטת אמיתית אז" הוא הבנדוד הבדסמי של המניפולציה הטינאייג'רית- "אם היית אוהבת אותי אז"
&nbsp
מי שמשתמש במשחקי שליטה בצורה שאינה הולמת יהיה "לא אמיתי", אבל זה עניין של מניעים, לא תמיד של פעולה ספציפית.
&nbsp
&nbsp

הבעיה היא שזה לא כזה פשוט

שולטים ותיקים יודעים איך ליצור מניפולציות בלי שהנשלטת תשים לב (ואם היא חדשה בתחום אז בכלל...).
הם יודעים על אילו כפתורים ללחוץ.
איך לנצל את חוסר הידע, חוסר הביטחון כדי לעצב את דמותה של הנשלטת כך שיתאים להם.
יכולה כמובן להעיד רק על עצמי.
כשהתחלתי בעולם הזה ורק גיששתי את דרכי נתקלתי בכל מיני סוגי שולטים.
היו שאמרו שלנשלטת אסור שיהיו רצונות (הם קראו לזה שליטה מלמטה- עוד משפט מטומטם של "שולטים") - ואם יש לי כאלה אז אני "לא נשלטת אמיתית".

אסור שיהיו גבולות. גבולות הרי נועדו שיפרצו אותם. ואם פיקפקת או העברת ביקורת - כמובן שהגיע המשפט "עזבי. את גם ככה לא נשלטת אמיתית"...

"נשלטת אמיתית לא חושבת. היא מבצעת. אם את לא מקבלת את המשפט הזה את לא נשלטת. בטח לא נשלטת אמיתית" (את המשפט הזה כתבו לי בוורסיה קצת פחות יפה...)

לכן, מאוד חשוב לקחת את הזמן.
לשמור על עצמך.
להיות רק עם מי שטוב ונכון לך.
"נשלטת אמיתית" עאלק.

A לוןA

New member
מניפולציות הן אף פעם לא עניין פשוט

ואני מסכים כמובן עם כל מה שכתבת.
יחד עם זאת אני חייב להגיד משהו נוסף-
&nbsp
אני לא אוכל להגדיר מיהי "אמיתית"
אבל יש בוודאות כאלו שאינם אמיתיים.
&nbsp
מחפשי הזיון במסווה של בדסמ- הם לא אמיתיים
המתעללים במסווה בדסמ- הם לא אמיתיים
הנצלנים במסווה בדסמי- לא אמיתיים
&nbsp
וכו' וכו'.

עכשיו נתקלתי במשפט חדש "נשלטת מקולקלת"

לא יודעת כבר אם לצחוק או לבכות...
וAלון - תודה על התגובה. ובכלל - תודה על ההבנה וההכלה.
זוכרת כמה חששות היו לי לפני שנה וחצי כשרק התחלתי לגשש ולדעת קצת יותר על העולם הזה.
והיום כשאפילו קצת יותר מודעת לעצמי ולרצונות שלי עדיין מהססת ולומדת על עצמי עוד ועוד.

A לוןA

New member
זה חדש...

אני למשל בדיוק עכשיו מדבר עם נשלט שהיה בסשן, והשולט נכנס לו לראש בצורה ככ חזקה עם ה"נשלט הראוי", שהוא ספג "עונש" ב5 רמות בערך מעל מה שהיה מסוגל, ולא העז להגיד מילת ביטחון כדי שלא יחשב ל"לא ראוי". נכון ש"רשמית" היתה שם הסכמה והיתה מילת ביטחון- אבל בחוויה שלו הוא עבר התעללות.
&nbsp
אז אם מישהו אומר "מקולקלת"- צריך לוודא מי "קלקל" אותה, לא?
&nbsp
ותודה לך יקירתי על המילים החמות והשיתוף- גם אני עדיין לומד, (כמעט) כל יום.

זהו... שבדיוק לעניין הזה התכוונתי עם מילת הביטחון

מצב כזה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך.
והאמת שבמצב הזה שתיארת לא בטוחה שהנזק שייגרם יהיה רק לנשלט.
לא רוצה לחשוב על להיות בכלל בסיטואציה דומה.
מאחלת לשניהם לצאת מהמצב הזה עם מינימום נזק נפשי וגופני.

לגבי ה"מקולקלת" - לא הצלחתי להבין אם מדובר בנשלטת עם רצונות משל עצמה (ראה גם "נשלטת מלמטה") או בנשלטת שכבר חוותה שולט או שניים...

ולגבי הפירגון - כשמגיע מגיע

A לוןA

New member
אויש....

את חושבת שה"מקולקלת" הוא התחליף הבדסמי של ה"שרלילה" מהתיכון?
&nbsp
טוב...
עכשיו זה לא משעשע, סתם עצוב...
&nbsp
&nbsp
(ושוב תודה:) )

Lailashachor

New member
מסכימה עם כל מילה שלכם.

Aלון אני מניחה שלהגדיר לעצמך מה אתה אוהב זה דבר טוב.
אלו שמחליטים שמה שהם לא אוהבים בבחורה או בדרכה זה ''מקולקלת'' או ''לא אמיתית'' כנראה לא מבינים שבנאדם אי אפשר להגדיר. לפחות לא ככה.

גם אני נתקלתי ממש לאחרונה ב''נשלטת מקולקלת'' באמת שקשה לי להבין מאיפה הגיע הרעיון.

A לוןA

New member
ברמת המינוח זה משעשע...

אם היא מקולקלת ועוד לא עברו 14 יום מרגע שהכרת אותה- אתה יכול להחזיר ולקבל זיכוי?

platinum70

New member
דעתי

אני משתדל להימנע משימוש בהגדרות ותבניות ומסכים ומחזק את דבריו של A לון.
אין דבר כזה נשלטת "מקולקלת" או "לא ראויה". זה לא שיש פס ייצור לנשלטות ובסופו יש בקרת איכות שמסננת נשלטות שלא עומדות בדרישות.

יש שולטים מסוגים שונים, "שולטים" מסוגים שונים, נשלטות מסוגים שונים, "נשלטות" מסוגים שונים. ואין ולו סטנדרט אוניברסלי אחד שאליו נוכל להתייחס לקבוע מי "מקולקל"

יש המון חילוקי דיעות גם על אהבה וזוגיות בקשר בדסמי, האם זה אומר שיש רק אמת אחת מוחלטת ואין בילתה?

בהחלט חייב להיות אמון, אבל כמה באמת מקפידים על כך וממהרים לבנות אמון?
בהחלט יש גם מתחזים וחלקלקי לשון, האם באמת אפשר לבטוח בהם?

לטעמי, יש נשלטות שאצלן ההתמסרות היא יותר במהות, גם אם קשה להן להשלים איתה ויש כאלה שעבורן זה לא יותר מהרפתקאה מסקרנת.
כך או כך, היא לא צריכה לעשות דבר. רק להיות היא עצמה

ראיתי את הדיון בכלוב, לא עניין אותי להשתתף בו

נכון, אכן נתקלתי בנשלטת "מקולקלת" בכלוב

אבל חושבת שהנושא הזה מתאים גם לכאן.
מה גם שיש כאן אנשים שלא חברים בכלוב וכאלה שאפילו לא מכירים את האתר. כמתעניינת בתחום בשבילי שיתופים כאלה הם הכרחיים.
מודה שבשבילי לפחות, הכלוב מתקדם מדי והרבה פעמים פוסטים ותגובות בו מערערים אותי.
אוהבת את האפשרות לכתוב כאן בלי להישפט שאני לא "בדסמית אמיתית" ושאר שטויות.
וברור שאין אמת מוחלטת.
ואין נכון ולא נכון אלא רק מה שמתאים.

platinum70

New member
הנושא בהחלט ראוי

במיוחד בשל המחשבות שהוא עורר. לא התרעמתי על כך חלילה :)
הכלוב מתקדם? אני לא בטוח שאני מסכים, אבל זה כבר נושא לדיון בפני עצמו.

את לא בדסמית אמיתית? אפשר להגיד את אותו הדבר גם עלי. אז מה?
מי קובע מיהו ומהו בדסמי אמיתי ו\או ראוי?
כל מי שנהנה משליטה והתמסרות, מותר לו לקחת מהעולם הזה עד איפה שהוא רוצה להגיע וטוב לו. הוא לא חייב להתאים לתבנית, סטריאוטיפ או לעבור מבחן קבלה.

באופן אישי, לקח לי זמן רב (אולי מדי) להצטרף לכלוב. מצד אחד השליטה בערה בי והתנסיתי בה עוד קודם לכן. מאידך, לא ראיתי את עצמי כאגואיסט, אכזר, אפל ורע כפי שהצטיירו השולטים בעיניי מבחוץ.

אז אני לוקח את מה שאני אוהב, משלב אותו עם מה שאני. וטוב לי עם זה.

Dan_Kap_

Active member
"אמיתי/ת" = מניפולציה זולה

גם "נשלטת אמיתית" וגם "נשלטת מקולקלת" הן מניפולציות בגרוש של מי שמנסים לתמרן את מי שמולן/ם.

יפה מצידם שהם טורחים להדליק מראש את נורות האזהרה...

אפשר לקרוא קצת על הדעות שלי על ארגז הכלים שכדאי שיהיה לנשלט/ת (שכולל גם יכולת להתמודד עם כאלו מניפולציות) בקישור הזה שנמצא בהודעות הנבחרות של הפורום (מתחבאות תחת "כלים ומידע") - http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/507/72244916/מבוגרים_בלבד/יחסי_שליטה_BDSM .

blackberry2015

New member
אין דבר כזה (לטעמי)

נשלטת לא אמיתית או מקולקלת.
בשלוש מילים תקשורת תקשורת תקשורת.
נשלטת ואדון שלא מסתדרים פשוט לא מתואמים ברמת הציפיות שלהם או במקרה הגרוע לא מתאימים ברצונות שלהם ובציפיות שלהם האחד מהשני ומהקשר.
ואם נשלטת משתמשת "יותר מידי" במחלת הביטחון זה אומר דרשני על השולט...

Nigun

New member
התכוונתי:

אהבתי את שלוש המילים, ובכלל -
כלומר, גם את כל שאר הכתוב.

למעלה