נשל לא מוצלח

Itamaro

New member
נשל לא מוצלח ../images/Emo4.gif

יש לי בעיה. יש לי פיתון מתכדר צעיר שכשהבאתי אותו אלי אז הוא בדיוק היה בנשל כנראה וזה יצא נשל מ מ ש לא מוצלח. בכל מקרה, הרבה מהעור ירד לו, אבל בראש נשאר לו עור. חשבתי שהוא יוריד את זה כבר לבדו אבל אז הוא נכנס לנשל הבא. עכשיו, בנשל הנוכחי (השני) שגם לא עבר הכי חלק, אבל יותר חלק מהקודם, עוד פעם נשאר לו עור בראש. ואני אובד עצום, ניסיתי לעשות לו אמבטיה ולהוריד לו את העור ידנית אבל הוא נרתע כל פעם שאני מקרב אליו את הידיים שלי. ואני לא רוצה להאכיל אותו כרגיל שזה לא ימשיך ויתגבר. הנשל השני נגמר לפני ארבעה ימים בערך. למישהו יש עצות כלשהן בקשר למה אני יכול לעשות?

naja

New member
אין הרבה ברירות.

אמבטיה עם הרבה סבלנות זה הפיתרון. אל תנסה "להטביע" אותו. פשוט תמלא אמבטיה בטמפרטורה הנכונה(בערך 25) ותן לו לשחות בתוכה ופשוט תשחק איתו במים. ב10-15 דקות הראשונות אל תנסה בכלל להוריד את העור. אחרי זה תנסה בעדינות מאחת הפינות והעור אמור לרדת. אם לא הולך תנסה עוד רבע שעה. בסופו של דבר תראה שזה יותר פשוט משזה נשמע.

Itamaro

New member
העניין הוא לא הקילוף

העניין הוא שהוא מאוד נרתע כל פעם שאני מתקרב אליו ולא נותן לי לקלף לו את העור.

naja

New member
הבנתי את זה.

הוא נרתע כי הוא מבוהל מכל הסיטואציה וגם כי זה מכאיב לו. אחרי רבע שעה במים הוא יהיה הרבה יותר רגוע וגם התהליך פחות יכאב לו ואז זה יהיה הרבה יותר קל. גם אם הוא ימשיך להיבהל, העור כבר יהיה דיי משוחרר ואז פשוט תאחוז אותו כמו שמחזיקים נחש ארסי(מאחורי הראש) ובשניות תקלף לו את הנשל.

Itamaro

New member
בנוסף

זה הנחש הראשון שלי ובפעם האחרונה שהחזקתי נחש ארסי...לא החקתי נחש ארסי :) אבל אחרי רבע שעה הוא ירגע לפי דעתך?

Itamaro

New member
אוקיי

בכל מקרה אני אנסה עוד רק מחר כי היום כבר ניסיתי פעמיים אבל עשיתי את זה יחסית קצר ואני לא רוצה שהוא ממש ילחץ אז אני אתן לו לנוח קצת...מסכן... אז בעצם מה שאתה אומר זה לשים אותו במים פושרים (30 מעלות בערך זה בסדר?) לרבע שעה, ורק לראות שהוא לא יוצא מהמים? כי כשאני מניח אותו במים הוא ממש שוחה מהר ומנסה לצאת..... אגב, היום כשהוא היה במים, כשהוצאתי אותו והחזקתי אותו ביד, שמעתי מן קול של שיחרור אוויר כזה. לא של נשיפה כזאת, או ססססס שהוא מעוצבן או משהו, והוא גם לא הראה סימנים בגוף שהוא עצבני, רק מן קול כזה של....הממ....פלוץ. ייתכן שזה מה שזה היה או שיש הסבר אחר?

naja

New member
בקשר לטמפרטורה.

30 זה טיפה יותר מידי. תנסה 25. בקשר לנחש-תן לו לשחות במשך רבע שעה. הוא ינסה כל הזמן לצאת ואתה תחזיר אותו. עד שבסוף הוא ירגע.במהלך הזמן הזה תנסה להרטיב לו את הראש כמה שיותר(בלי להלחיץ אותו). בקשר לקול ששמעת-זה מה שאתה חושב.....

Itamaro

New member
עשיתי לו היום אמבטיה

הוא היה במים בערך רבע שעה. טיפה יותר...אחרי שהוצאתי אותו הוא באמת היה רגוע והוא התנהג כאילו הוא יודע שאני מנסה לעזור לו...מה שכן, בינתים עברתי חצי ראש, והגעתי עד קצת לפני העיינם...עכשיו, בקשר לעיניים אני טיפה מודאג כי הנשל מהראש לא ירד בצורה חלקה מדי, ואני מפחד שזה יפגע לו בעין או משהו בכיוון. יש למישהו רעיונות בקשר לאיזור הזה כך שהסיכויים שיקרה לו משהו יהיו מינימליים? בכל מקרה, מחר או יותר מאוחר היום אני אעשה לו עוד אמבטיה ואמשיך הלאה. רגב, סליחה על המיני-היסטריה שיש לי בכל העניין, אבל אני מעדיף קצת לנג'ס מאשר שיהיה לי נחש-קפטן-הוק

naja

New member
תמשיך ככה.

לגבי העין-תוריד באותה הצורה. אחרי שהנחש יהיה במים רבע שעה, תמצא איזו פינה שהעור כבר השתחרר ותמשוך בעדינות לכיוון העין. זה אמור לרדת בלי בעיה אם הנחש היה מספיק זמן במים.

Itamaro

New member
אוקיי. תודה

ועוד שאלה שלא קשורה לנשל: המאמר על המחלות של נחשים ועל מחלת האיברים הפנימיים, איך אומרים, הכניסו אותי לסרטים
. ראיתי היום איזה פעמיים שהנחש מותח את הצוואר שלו ומן משתהה כזה....וגם עכשיו כשהוא על הענף שלו הוא מותח את הצוואר ומביט ישר. זה לא מה שתיארו כ"צופה בכוכבים" לפי מה שאני מבין, כי הוא לא מטה את הצוואר אחורה ומביט למעלה, אבל עדיין, הוא מן משתהה כזה והכל. יש מצב שיש לו משהו בכיוון (טפוטפוטפו), או שהוא סתם רעב?

Itamaro

New member
ספוג אמבט

האם בספוג אמבטיה יש חומרים שעלולים להזיק לנחש? כי חשבתי שאחרי שהנחש יטבול קצת אני אקח ספוג לח וגם החיספוס שלו ורטיבות יוכלו לעזור לקלף מהנחש את העור.

נשמע רעיון לא רע

למיטב ידיעתי בספוג חדש ולא אחד בן 100 אין בעיה של חומרים שמתפרקים או עלולים לפגוע בנחש בכל צורה שהיא.

למעלה