נשל שלפני הטלה?

רן333

New member
נשל שלפני הטלה?

הנחשה שבתמונה היא אחת מנקבות הפיתונים המתכדרים שלי - הקטנה מביניהן. אם זיהיתי נכון - היא בייצה בסביבות ה-11 באפריל. כמו שניתן לראות בתמונה - היום היא התנשלה. בעוד כחודש אוכל לומר אם זו אכן ההתנשלות הקודמת להטלה (אני מאמין שכן).

רן333

New member
והנה הנקבה הגדולה שלי:

אצלה איתרתי השנה (במישוש) מספר זקיקי ביצים - 6 או 7, אם אני לא טועה. אני לא חושב שהנפיחות שבתמונה היא ביוץ: הנפיחות עדיין קטנה יחסית למה שראיתי (וצילמתי) אצלה בביוץ שאיתרתי לפני שנתיים. יתכן שהיא בייצה כבר ופיספסתי את זה, ויתכן שזה עוד לא קרה, ושהיא עדיין בשלב שבו הזקיקים מתפתחים. אני לא בטוח, אבל האפשרות השניה נראית לי סבירה יותר.

Itamar Levy12

New member
חיכיתי לעידכונים ../images/Emo13.gif מזל טוב! +שאלה

התפתחות הזקיקים היא תהליך שברובו קורה בזמן ההפגשות(או מתחיל סביב ההפגשות), מתי ניתן להרגיש כבר ביצים של ממש(ע"י זיחלה על הנשחה על היד) מאותו הרגע? איתמר.

רן333

New member
תודה.

אני חושב שבלתי אפשרי למשש את הזקיקים בשלבי ההתפתחות המוקדמים מאוד שלהם. ניתן לאתר אותם במישוש ידני (לחיצה בעזרת הבוהן על חלל הבטן של הנקבה כשהיא זוחלת דרך היד. אגב, האופן שבו זה נעשה מתואר ומודגם יפה בסרט ההדרכה של הסת'רלנדים (The Snake Keeper)) רק אחרי שהם גדלים קצת. אני לא יודע לומר כמה זמן בדיוק לוקח עד שניתן למשש את הזקיקים. סביר להניח שזה תלוי גם במיומנות של מי שממשש. אני לא מומחה בזה, וקשה לי לדעת האם יש שם זקיקים, וכמה כאלה יש, לפני שהם מגיעים לגודל משמעותי.

רן333

New member
תודה. ועדכון נוסף:

בינתיים, נראה שגם הנקבה הגדולה שלי בייצה: ביום ו' ניכרה נפיחות רצינית מאוד באיזור מרכז הגוף. אתמול (במוצ"ש) עדיין ניתן היה לראות נפיחות לא קטנה,שעדיין לא התפשטה ממש עד לאחורי הגוף. התמונה המצורפת צולמה הלילה. בקיצור - נראה שאני צריך להפעיל כבר את האינקובטור, ולוודא שהכל פועל כמו שצריך.

למעלה