נשל של נחשה בהריון

boa constrictor

New member
נשל של נחשה בהריון

יש לי נקבה הת 5 וזכר בן שנה וחצי שהוא קצת יותר ממטר וחצי. שמתי אותם יחד בנובמבר ומאז הם ביחד כמעט כל הזמן חוץ ממספר פעמים שהפרדתי כדי ליצור עניין בינהם. הנקבה אכלה לפני חודשיים וגם הנשל האחרון היה בסביבות חודשיים ומאז היא לא אכלה כלום למרות שניסיתי פעמיים לתת לה והיא סרבה וזה נדיר אצלה שהיא לא אוכלת. הזכר אכל פעמיים משהו קטן כגון אוגר בינוני וזהו. ראיתי אותם מזדווגים מספר פעמים בזמן שהיו יחד זאת אומרת שהזנבות היו מחוברים ממש כמו בספרים וגם יצא לי לראות כמו זרע על הנקבה (משהו לבן שיתקשה)עכשיו היא שוב בנשל מה שנראה לי מוזר... אשמח אם מישהו יוכל להביע דעה לגבי המצב ואם יש סיכוי שהנקבה בהריון? תודה.

naja

New member
שלום רוני וברוך הבא.

קשה לדעת האם הנקבה שלך בהריון ע"פ התמונה. היא אמנם נראית ככה אבל אני לא מכיר את הנחשה ומבנה הגוף שלה. אם התמונה צולמה לאחרונה, ועברו חודשיים מאז שהיא אכלה, והיא לא נחשה שסובלת מעודף משקל אז היא אכן נראית בהריון. לנושא הנשל-בואות קונסטריקטור מתנשלות שבועיים-שלושה לאחר הביוץ ולאחר מכן הן לא מתנשלות בד"כ עד לאחר ההשרצה. ההשרצה מתרחשת בממוצע 108 ימים לאחר הנשל שאחרי הביוץ. במקרה שלך יכול להיות שרק עכשיו היא נכנסת לנשל שאחרי הביוץ, ז"א שאחרי הנשל הזה יעברו בערך 108 ימים עד ההשרצה, או שהיא לא בהריון או שמדובר במקרה יוצא דופן שבו הנחשה מתנשלת שוב לפני ההשרצה(זה לא נפוץ אבל זה כבר קרה לי). יצא לך להבחין בביוץ? בכל מקרה תקפיד לרשום את התאריכים של הנשלים ותנסה להעלות עוד כמה תמונות שלה ותן עוד אינפורמציה לגביה(באיזה אורך היא, מה אתה מאכיל אותה ובאיזו תדירות.

boa constrictor

New member
פרטים נוספים

הנקבה באורך 2.20 היא בד"כ אוכלת ארנבות בוגרות פעם ב3-4 שבועות ולפני שהכנסתי אותם יחד נתתי לה רצוף כל שבועיים בערך 2-3 פעמים. איך אני מזהה ביוץ אני לא יודע ואני אשמח אם תסביר לי איך מזהים. לי קצת קשה לראות שינויים כי בכל זאת אני רואה אותה כל יום... האם יתכן שרק עכשיו היא מבייצת? ולמה הזכר לא רוצה לאכול יותר הוא בד"כ תמיד אוכל והרבה ואף פעם לא מסרב חוץ מכאשר הוא בנשל. תודה רוני

naja

New member
הביוץ.

לא תמיד הוא בולט לעין. אם הוא כן בולט, רואים התנפחות בשליש הגוף האמצעי, כאילו הנחשה בלעה טרף גדול מאוד והעור באיזור הזה מתוח(רואים אותו בין הקשקשים). ההתנפחות הזו מתרחשת במשך 12-24 שעות בלבד וכאמור לא תמיד רואים אותה(זה תלוי לדעתי במספר הביציות). הביוץ עצמו לא אמור להתרחש בנשל כך שקשה לי להאמין שהיא מבייצת כרגע. אני אשתדל להעלות תמונות של בואה מבייצת. בקשר לזכר-ההפסקה עשויה להיות עונתית, ז"א שהשינויים באורך היום ובטמפרטורה וההמצאות של נקבה בוגרת בסביבתו גורמים לו לאבד את התאבון. בד"כ הוא חוזר לאכול לאחר שהנקבה נכנסת להריון ומפסיקה להפריש פירומונים. זכור לך מתי ראית את ההזדווגות האחרונה?

boa constrictor

New member
הזדווגות אחרונה

ראיתי את ההזדווגות האחרונה לפני בערך 2.5 שבועות לאחר מכאן הזכר היה דיי מרוחק ממנה אז ניסיתי להאכיל את הזכר הוא אכל והנקבה סירבה ואז הפרדתי אותם ליומים והחזרתי ולא ראיתי משהו מיוחד חוץ מזה שהם כל הזמן מכורבלים ביחד אבל לא הצלחתי לראות שהזנוות שלהם מחוברים או משהו דומה. תודה רוני

naja

New member
זה קצת מוזר.

אם ההזדווגויות הפסיקו לפני שבועיים וחצי ועכשיו היא נכנסת לנשל אז זה הגיוני מפני שזה אומר שבערך לפני שבוע-שבועיים היה ביוץ(ולכן ההזדווגויות הפסיקו והגיע הנשל). מה שמוזר בסיפור הזה זה החוסר תאבון של הנקבה. בד"כ הן מאבדות את התאבון רק אחרי הנשל שאחרי הביוץ. לא ראית במקרה איזו התנפחות חריגה בשבועיים האחרונים? כמה זמן היא נמצאת בכלוב עם הזכר והאם היא הסכימה לאכול בתקופה הזו? אני שואל את זה בגלל שלפעמים בואות בוגרות מסרבות לאכול כשמחזיקים אותן ביחד עם פרט נוסף.

boa constrictor

New member
תשובה

הנקבה אולי טיפה נפוחה מפני שהיא לא אכלה חודשיים ועדין לא נראת כאילו לא אכלה אלה נראת בסדר ואולי קצת נפוחה אבל לא יותר מידי כמו שמתארים נחשה בהריון. היא נמצאת בכלוב לפחות חודשיים אם קצת הפרדות של מספר ימים. היא לא הסכימה לאכול מאז הנשל האחרון שלה אבל לפני זה היא כן הסכימה. תודה מראש רוני

naja

New member
לא הבנתי משהו.

היא הסכימה לאכול מאז ששמת אותה עם הזכר(הם תמיד ביחד?), או שמאותו רגע שהזכר איתה היא לא מוכנה לאכול? או במילים אחרות-לפני הנשל הקודם, כשהיא עוד אכלה, הזכר היה איתה?

boa constrictor

New member
אני יסביר

בעיקרון הם לא נמצאים יחד יש לכל אחד טרריום משלו ורק בנובמבר שמתי אותם יחד ומאז היא לא אוכלת היא אכלה לפני ואני לא זוכר במדיוק אם היא השילה כשהם היו יחד או לפני.

naja

New member
עכשיו הכל הרבה יותר ברור.

1.אם הבנתי נכון- היא הפסיקה לאכול מאז שהזכר הוכנס אליה לכלוב. 2.הם ביחד חודשיים. 3.הזכר הפסיק לגלות בה עיניין לפני כשבועיים וחצי. 4. כרגע היא בנשל. מסקנה-לפי כל הסימנים האלה, אם הכל הולך לפי הספר(ותמיד צריך לקחת בחשבון שלא כל הנחשים קראו את הספר....), הנחשה שלך רק עכשיו נכנסה להריון, וסביר להניח שההשרצה תהייה כ-108 ימים(פחות או יותר) לאחר הנשל הנוכחי. בהצלחה ותעדכן אותנו.

boa constrictor

New member
שאלה נוספת

איך שהבנתי אז רק עכשיו היא נכנסה להריון ז"א מעכשיו לספור 108 ימים ואני אמור לראות שינויים מיוחדים בגוף ז"א לאט לאט היא אמורה להשמין ב1/3 האחרון של הגוף. ועוד משהו קטן... האם עדיף להוציא את הזכר מהטרריום? והאם מותר להזיז את הנקבה בזמן ההריון או שזה יכול לפגוע בצאצאים שלה? בכל אופן המון תודה על היחס והמידע שקיבלתי ממך ומצטער אם סיבכתי אותך קצת אם כל השאלות שלי. תודה רוני

naja

New member
תשובה.

בהנחה שהיא אכן נכנסה להריון, אתה מתחיל לספור מיום הנשל. בחודשיים הראשונים אתה אמור להבחין בהתנפחות של אמצע הגוף(עם נטייה קלה לכיוון האחורי), לאחר מכן הנפיחות קטנה והמסה של הצאצאים זזה לשליש האחורי של הגוף עד להשרצה. מומלץ להוציא את הזכר(אבל רק כאשר תהייה בטוח שהיא בהריון והוא לא יגלה בה עיניין.) אבל זו לא חובה. אני מוציא אותו כשבועיים לפני התאריך הצפוי, רק כדיי להיות בטוח שלא יבוא לו לטעום איזה וולד. בקשר לנקבה- כמה שפחות התעסקות זה יותר טוב, אבל אל תזניח את הכלוב, תמשיך לנקות ולשמור על הכלוב כמה שיותר נקי, במיוחד לפני ההשרצה. אין שום בעיה להרים את הנקבה בעדינות(לתמוך בה מתחת) ולהחזירה. ודבר אחד חשוב מאוד-לא להאכיל אותה בזמן ההריון, במיוחד לא בחודשיים האחרונים.

boa constrictor

New member
במידה והיא בהריון

לכמה צאצאים אני אמור לצפות כביכול? זה ההריון הראשון שלה והאם זה משנה או לא?

naja

New member
0-77.....

77 זה השיא ו-0 זה גם יכול להיות במידה ולא תתרחש הפרייה והיא תשריץ(תטיל?) ביצים שלא הופרו. הממוצע הוא באיזור העשרים. אם הכל ילך כמו שצריך אני משער שנקבה בגודל שלה ובגיל שלה יכולה בקלות להשריץ 20-40 נחשים.

gaichuk

New member
שלום לבואה.

קודם כל אני רוצה להגיד לך שיש לך זוג יפה מאד. בואות זה אחד הנחשים שלא יצא לי לגדל ואין לי יותר מדי מושג לגביהן. היה לי מקרה דומה אצל זוג כרכנים (נקבה צהובהXלינדהיימר וזכר תירס אלבינו ) שהזכר היה קטן עדיין ,ולא רק יחסית לנקבה שהיתה (ועדיין) כמעט 2 מטר. היא היתה מבויצת והבחורצ'יק זיווג כמו גדול אבל לא קרה כלום. המצב נמשך כמעט ארבעה חודשים ולבסוף הוא כבר היה בוגר מספיק וגדל בכמה ס"מ,וכנראה שזה מה שקבע,כי היא התעברה והניבה 16 קטנים שרדו מתוך כ-20. במקרים אחרים היא היתה סופחת את הביצים ומאבדת סיבוב.למזלי יש לה דבל-קלאץ' וזה מפצה על הפארש הראשון. במשך כל התקופה שהם הזדווגו היא סרבה לאכול והוא הוריד בכמות.כתוצאה מהצום היא רזתה מעט והתנשלה פעם אחת.לא קריטי אם היא הוכנה לרביה כמו שצריך. יכול להיות שאצלך יש מצב דומה (אפילו אם הוא חריג לבואות...). מצד שני יכול להיות שהיא בהריון...

boa constrictor

New member
תודה על המידע

תודה אחי על המידע ... אני מקווה שמה שקרה לך גם יהיה אצלי בכל זאת אני יעדכן תודה ביי

naja

New member
שני דברים שונים לחלוטין.

מחזורי רבייה של כרכנים ובואות אלו שני דברים שונים לחלוטין בכל מה שקשור לתנאים שצריך לתת לנחשים לפני עונת הרבייה ובמחזור רבייה עצמו.

למעלה