נשל של פיתון בורמזי

AmitDaniel

New member
נשל של פיתון בורמזי

כל כמה זמן פיתון בורמזי אמור להשיל? יש לי פיתון בורמזי כבר בערך חודש וחצי והיא אוכלת טוב מאוד עכבר 1 כל שבוע והיא עדיין לא השילה יש משהו לא בסדר? או שאני צריך רק לחכות? תודה על העזרה

naja

New member
זה תלוי בכמה גורמים.

אצל נחשים צעירים ובריאים זה תלוי בעיקר בתדירות ההאכלה. בורמזי בגודל של הנחש שלך שאוכל עכבר בשבוע, צריך להשיל פעם ב2-4 חודשים לדעתי, כך שאין לך סיבה לדאגה. היא הייתה באיזשהו שלב בנשל והוא לא ירד?(ז"א העיניים הפכו לעכורות וחזרו לצבען הטבעי?)

תשובה! ! !

כל נחש משיל כאשר הוא משמין ואז העור שלו לוחץ עליו והוא מחליף את העור שלו, עוד דבר לדעתי לפיתון בורמזי עכבר בשבוע זה מעט תיתן לו 3 עכברים בשבוע.

AmitDaniel

New member
תגובה לNAJA ורע ליבני

NAJA העיניים בסדר גמור והם אף פעם לא השתנו. רע ליבני 3 עכברים בשבוע? אחרי כל האכלה צריך לתת לנחש יומיים לעכל את האוכל לא? אז מה יהיה? הוא יהיה במצב של עיקול כל השבוע וזה לא טוב או שאתה מתכוון 3 עכברים במכה אחת??

naja

New member
בקשר לעכברים.

בורמזי בגודל של הנחש שלך יכול להתמודד בקלות עם שלושה עכברים בשבוע, אבל תיקח בחשבון שהוא יתחיל לגדול במהירות ומהר מאוד אתה תמצא את עצמך עם נחש גדול שצריך טרריום גדול יותר וכמויות מזון גדולות יותר. בכל מקרה, כשמגדלים בורמזי צריך לקחת את נושא הגדילה שלו בחשבון ולדעת שזה נחש שזקוק לטרריום גדול בבגרותו.

ל- AmitDanie

לי היתה בורמזית אלבינו לפני חודשיים וזה הסיפור. קניתי אותה באורך 80 ס"מ בת חודש וחצי, האכלתי אותה כל שבוע ב-3 עכברים שלושה שבועות היא הגיע ל-95 ס"מ. אחרי זה האכלתי אותה כל שבוע ב 3-4 אוגרים, היא הגיע תוך זמן קצר ל-1.15, וככה האכלתי אותה והיא הגיע ל-1.70 והגעתי למסקנה שזה לא חיית מחמד וזה נחש שגדל בטרוף. ומכרתי אותה, משהו אחד לפיתון בורמזי יש תאבון גדול מאוד

AmitDaniel

New member
אתם צודקים

אני מעוניין לגדל את הבורמזית שלי עד לגודל מירבי כבר לקחתי את כל השיקולים לגודל וכו... אבל אני ימשיך להאכיל אותה לאט לאט עד שלפחות האחים שלי יגדלו כי יש לי אחים תאומים בבית וזה מפחיד מה עם הנשל? אתם אומרים שאין לי מה לדאוג???

אין לך מה לדאוג

אתה לא צריך לדאוג ולא לעשות שום דבר, מתי שהנחש יצטרך להשיל הוא ישיל. בקיצור אין לך מה לדאוג בהצלחה!!!!

AmitDaniel

New member
שוב שאלה בקשר לנשל

היום אבא שלי החזיק את הנחש בזמן שלא הייתי בבית והוא ראה את העיניים של הנחש בצבע כחול כהה והצבע עור של הנחש הפך להיות טיפ טיפה עכור אלו סימנים של נשל?

naja

New member
כן.

אני משער שהוא יתנשל ב7-10 ימים הקרובים. רצוי לא להאכיל אותו בזמן הזה וגם לא להחזיק אותו כדי לא לקרוע את העור הישןולהפריה להשלתו וכדי לא להפחיד אותו יותר מידי(הוא לא רואה כלום בגלל העכירות ולכן הוא עשוי להיות מעט תוקפן.)

AmitDaniel

New member
אוקיי

אבל היום אבא שלי שיחק איתו והנחש לא עשה לו כלום לא תקף ממש היה "ילד" טוב מתי אני יתחיל לראות את הנשל שאני יהיה בטוח שהוא באמת בנשל?

לא אמורים לראות שום סימן מלבד עור

דהוי\עכור כשיש קראים בעור זה בגלל שהנשל לא ירד טוב או בגלל שהנשל נקרא מוקדם מדי. בהתנשלות תקינה הנשל יורד בחתיכה אחת ולא רואים שום סימן מיוחד לפני השלת העור חוץ ממה שציינתי.

למעלה