נשמות תועות חלק ב'

רותי 11

New member
נשמות תועות חלק ב'

וכעת אני מגישה את ההמשך של המאמר על נשמות תועות - מהמקום שבו הפסקתי אותו.

ברצוני לעבור עכשיו אל הסוג הנפוץ יותר של נשמות תועות. אלה הן נשמות שהיו מעורבות במעשים נפשעים. תחילה עלינו לדון בשאלה אם הנשמה יכולה להיחשב כראויה לעונש או כפטורה מעונש לאחר ששכנה במוחו של פושע? האם הנשמה היא שאחראית למעשים אלה או האגו האנושי, או אלה זהים? מדי פעם, אומר לי מטופל, "אני מרגיש שאני נדחף על ידיד כוח פנימי שאומר לי לעשות מעשים רעים". יש חולי נפש החשים שהם נשמכים על ידיד כוחות מנוגדים טובים ורעים, שאין להם שליטה עליהם.

אחרי שעבדתי במשך שנים עם תודעת העל של אנשים שהיו נתונים תחת היפנוזה, הגעתי למסקנה שלנפש השוכנת בגוף בעל חמישה חושים יכולה להיות השפעה שלילית על הנשמה. בחיינו, אני מבטאים את עצמיותנו הנצחית באמצעות צרכים ביולוגיים דומיננטיים, המושפעים מלחץ גירויי הסביבה, שהם זמניים ביחס לנשמה. אף שאין בנו עצמי נסתר וחורש רע, יש נשמות שלא התמזגו עם גופן עד הסוף. אנשים שאינם מצויים בהרמוניה עם גופם חשים מנותקים מעצמם בחייהם.

מצב זה אינו משחרר את הנשמה מחובתה לעשות הכל כדי להימנע מעשיית הרע עלי אדמות. אנו רואים זאת במצפון האנושי. חשוב שנבחין בין הדברים שהשפעתם עלינו שלילית לבין אלה שאינם כאלה. כשאנו שומעים קול פנימי האומר לנו לפגוע בעצמנו או באדם אחר הוא אינו נובע מישות רוחנית דמונית, זרה, או חורשת רע. הכוחות השליליים נובעים מתוכנו.

כשאין מטפלים בדחפים ההרסניים הנובעים מהפרעות נפשיות, הם מעכבים את התפתחות הנשמה. אלה מאתנו שהתנסו בטראומות אישיות קשות בחייהם נושאים בתוכם זרעים של הרס עצמי. מצוקתנו גורמת לנו לחוש שאיננו שלמים. לדוגמה, ההתמכרות לדבר כלשהו, שהנה ביטוי לכאב אישי, מפריעה לביטויה של הנשמה הבריאה ועלולה לכבול את הנשמהלגוף המארח אותה.

האם רמת האלימות והפשיעה בימינו מעידה על כך שיש נשמות רבות יותר מבעבר ש"סטו מדרך הישר?" התפוצצות האוכלוסין והסמים הנפוצים בתרבותנו תומכים במסקנה זו. מצד החיוב, דומה שרמת המודעות לסבל האנושי נמצאת בעלייה.

ועוד משהו ממני לגבי נשמות תועות:
כמו שכתוב למעלה אכן הנשמות התועות הן לרוב נשמות של פושעים וכאלה - אבל הן גם של אנשים שהיו מכורים יותר מדי לחומריות, לסמים וכן הלאה.
להבדיל מרוחות רפאים (במאמר הקודם) שאלה הן נשמות שנשארו בגלל שהן חשות שלא סיימו דברים פה וקשה להן להיפרד מהמקום.
נשמות תועות מהסוג השני אנחנו פוגשים בעיקר בסיאנסים לכן מאוד רצוי להימנע מכך ודי להיזהר.

pynokyo

New member
מעניין אבל גם מבלבל - לא הבנתי מה ההבדל בין נפש לנשמה

האם אנחנו זה הנשמה או הנפש?
אם נפש ונשמה הם שני דברים שונים - אז מה קורה לנפש לאחר המוות?
אם הנפש היא זאת המאחסנת את כל זיכרונות וחוויות החיים - אז מה הנשמה לוקחת איתה לעולם הנשמות?
אם הנשמה זכה ונקייה - ורק הנפש וחוויות החיים גורמות לבני אדם להתנהג באופן אלים או אחר - אז מה בדיוק התפקיד של הנשמה - איך בדיוק היא מתפתחת אם היא לא סופגת כלום?
מהו בעצם ה"אני" שלנו - האם זאת הנפש או הנשמה?
&nbsp

רותי 11

New member
נפש זה אותו חלק שנמצא בגוף שלנו

הנשמה לא נמצאת בגוף
בגדול אנחנו מחולקים ך-3
נשמה רוח נפש
הנשמה (כמובן החלק שיורד לכאן) זה החלק שבו נמצאים כל
הפוטנציאלים והרשימה כמובן
רוח - זה החלק המתכנו - הווה אומר הנשמה מורידה אל הרוח את
הפוטנציאל והרוח מתכננת ומורידה אל הנפש
הנפש זה החלק שנמצא בגוף האדם זה גם החלק הביצועיסטי
זה שמוציא אל הפועל את אותה רששימה נשמתית

pynokyo

New member
תודה על ההסבר רותי - עדיין לא ברור איזה חלק הוא ה"אני"

כתבת שחלק הנשמה יורד מעביר לרוח והרוח מעבירה לנפש המבצעת.
איזה חלק מכל אלה הוא ה"אני" שלנו?
איזה חלק נשאר אחרי המוות (נצחי?) ?
האם החלק "הנצחי" הוא ה"אני" שלנו? האם החלק הזה זוכר את חוויות החיים העכשוויים?
האם יש איזושהי תודעה לחלק הנצחי?
משהו כאן לא ברור - אומרים שהנשמה מתגלגלת, אז מה קורה לרוח ולנפש אחרי המוות?
מה זה רוח? איפה היא נמצאת?
אשמח לקבל הסבר קצת יותר מפורט שיבהיר את סימני השאלה.
תודה
&nbsp
&nbsp

רותי 11

New member
יקירה אנסה להסביר לך את זה

כשאת אומרת "אני" למה את מתכוונת? כי לאגו קוראים אני
אבל אם את מתכוונת לאני הגבוה זה בעצם אותו חלק נשמתי
(הנשמה) שאיתה אנחנו מתקשרים, לארוצה לסבך אותך אבל
יש את נשמת האם שהיא החלק שלא יורד לעולם לחוויה(לגוף)
ולמעשה כל מה שאנחנו עושים זה עבורה זה מה שנקרא טובתנו
העליונה.
כשאדם מסיים את תפקידו כל חלקי הנשמה מתאחדים החלק הראשון
שזאת הנשמה עולה מיידית וחלק ממנה נמצא אתנו במשך שבוע (השבעה)
הרוח מתאחדת אחרי חודש (החודש לפי דיני האבל ביהדות) היא באותם
ימים "משחררת" או סוגרת מעגלים. ולנפש לוקח 11 חודשים להתחבר ולעלות
למעלה כי מה לעשות בנפש יש את כל ההתמכרויות ועוד...
נשמה כשהיא מתגלגלת שוב היא יורדת שוב כיחידה אחת שמחולקת
ל-3 (ויש עוד חלוקות שזה לא המקום להרחיב עליהם)
ונשמה אגב יכולה לחלק את עצמה כאן עד ל-10 גופים שונים לחלוטין

pynokyo

New member
תודה רותי
- חבל שלא רצית לסבך אותי

ענית לי בשאלה על שאלה - שאלתי מה זה "האני" שלנו
ואת שואלת אותי למה אני מתכוונת כשאני אומרת אני?

.
אנסה לסכם מה שהבנתי - אשמח אם תוסיפי לי תובנות על אלה שאכתוב. תודה מראש.
.
הבנתי שהגוף מסיים את תפקידו ונקבר באדמה.
&nbsp
האני שלנו אינו הגוף שלנו - אלא הנשמה שלנו (החלק שיורד מהמקור - מה שקראת נשמת האם) שהיא מחולקת במובן הארצי ל- 3 חלקים - חלק נשמתי, רוח ונפש
כל חלקי הנשמה שהם ה"אני" שלנו משרתים את נשמת האם שלנו.
כל חלקי האני הללו מתחברים אל נשמת האם בתהליך שונה ובזמן שונה - עד שנה כולם מתחברים לנשמת האם.
.
עכשיו יש לי שאלה: מהי נשמת האם? האם היא פרטית/אישית - או משהו רחב יותר, כמו טיפת גשם שמתחברת עם האוקיינוס כולו ומאבדת את הפרטיות/העצמיות שלה?
אם היא פרטית/אישית - האם היא זוכרת את כל חוויות החיים במעגל החיים?
האם כאשר היא מתחילה מעגל חיים אחר - האם היא נושאת בחובה את חוויות החיים ממעגלי חיים אחרים שהיו לה?
אם הנשמה אינה פרטית/אישית - אז איפה נמצא ה"אני" שלנו הייחודי? האם הוא נעלם/מתפוגג? ונשמת האם מתחלקת שוב לחלק נשמה+רוח+נפש - אבל מעגל חיים אחר הוא חדש לגמרי מתחיל מנקודת אפס?
בקיצור, הנשמה על כל חלקיה - פרטית/אישית/ייחודית ונשארת כזאת? או שמדובר במרחב נשמתי כולל לכל בני אנוש ושאר יצורים - והייחודיות הפרטית לא קיימת במרחב הזה?
&nbsp
תודה מראש - אשמח לקבל תשובה.
&nbsp

רותי 11

New member
מתוקה קצת סיבכת את הדברים ואני אתקן

אתחיל מההתחלה.
יש את נשמת האם שזה אותו חלק שלעולם לא יורד לגוף/חוויה
ממנו יורדת הנשמה "הארצית", שאותה נשמה מחולקת ל-3
נשמה רוח נפש, תשחררי את ה"אני" הסברתי האני זה האגו שלנו
ואם את מתכוונת לאני הגבוה אז זאת הנשמה שלנו שיורדת לחוויה
נשמת האם אוצרת בתוכה את כל הזכרונות, יש גם מקום כזה שנקרא
נשמת האם הגלובלית או משהו כזה ששם מאוחסנים כל הזכרונות
של כל הנשמות.
נשמת האם כרגע היא נפרדת והיא "פרטית" זה קרה בעקבות תהליך
מסויים וכרגע כל מה שאנחנו עוברים פה זה למען נשמת האם שלנו.
ובכל מקרה אנחנו לא באמת נפרדים כולנו כולל הכל מחובר

pynokyo

New member
רותי, תודה על הסבלנות
הנושא מרתק עד מאוד

אני לא מדברת על האגו - אין לי מושג מה זה אגו - כלומר מה שאני מבינה, זה שאגו זה החלק האגואיסטי שקיים בכל אחד - מילוי צרכים אישיים בעולם החומר, תשוקות, תאוות, הישגים חומריים וכיו"ב.
&nbsp
ה"אני" הנשמתי - לא הגלובלי, נשמת האם המכילה בתוכה את כל חלקי הארצי
האם הוא תודעתי, בעל זיכרון של חוויות החיים של כל מעגל חיים?
&nbsp
האם האני הנשמתי - מה שאת קוראת נשמת האם - האם יש לו אפשרות לפגוש נשמות אם אחרות? כאלה שנפגשו במעגל החיים הזה או במעגלי חיים אחרים?
&nbsp
נשמת האם - כאשר כל חלקיה מתחברים אליה בחזרה לאחר מות הגוף - איזה סוג של קיום יש לה - תודעתי/לא תודעתי? יכולת/אי יכולת לתקשר עם נשמות אם אחרות?
&nbsp
הבנתי גם שנשמת האם יכולה להוריד חלקי נשמה ארציים ליותר מגוף אחד - כלומר יותר מאיש אחד בעל נשמת אם זהה, האם גם הנפש והרוח זהים?
האם כל האנשים שמגיעים לעולם הארצי בו-זמנית מאותה נשמת אם - מתים באותו זמן?
&nbsp
זה מרתק מאוד.
תודה מראש רותי
&nbsp
&nbsp

רותי 11

New member
ברור שנשמת האם היא תודעתית

והיא אכן מכילה בתוכה את כל הזכרונות הרי לשם כך
אנחנו יורדים לכאן משום שכל החוויות שלנו יוצרות אצלה
את ההתפתחות.
כשיורדות לכאן נשמות מאותה נשמת אם אין קשר ביניהם
בכל אופן קשר מודע. ברור שברמת הנשמה יש קשר ויש
ידיעה לגבי שאר החלקים.
ואין קשר בין אורח החיים ואורך החיים ביניהם הם יכולים להגיע גם כזכר וגם
כנקבה בו זמנית בגופים שונים במדינות ואפילו יבשות שונות

pynokyo

New member
תודה רותי על ההסברים

עדיין לא ענית לי מה קורה בין נשמות אם שונות - האם יש איזושהי סוג של תקשורת ביניהן?
&nbsp
נניח אדם שהלך לעולמו - כל חלקי הנשמה שלו התחברו לנשמת האם שלו
ואדם אחר שהלך לעולמו שהוא מנשמת אם אחרת - האם הם יכולים לתקשר ביניהם בהיות בעולמות העליונים?
&nbsp
האם אנשים קרובים, דהיינו קרובי משפחה או חברים טובים - האם כולם שייכים לאותה קבוצת נשמות? והאם אחרי מותם הם יכולים לתקשר זה עם זה?
&nbsp
כתבת שחלק הנשמה שיורד + הרוח +הנפש משרתים את נשמת האם שלעולם לא יורדת -כלומר אנחנו כאן סוג של משרתים, זה נשמע די דפוק
.
&nbsp
ואם נשמת האם מתפצלת עד ל- 10 חלקי נשמה שונים המתקיימים באנשים שונים - ברגע שכולם חוזרים אל נשמת האם - האם החלקים המפוצלים מזהים זה את זה? האם הם מספרים אחד לשני על חוויותיהם בעולם הזה?
&nbsp
לפני כמה שנים כשהייתי בהרפייה עמוקה אצל אישה שמתעסקת בתחום (לא מתקשרת אלא פסיכולוגית קלינית שהרפייה זאת שיטת העבודה שלה).
עלו כל מיני דברים, בדקות הראשונות עלו דמויות לבנות מחוברות - הם היו יחידה אחת אבל ראו שהם רבים - אם אני זוכרת טוב, גוף אחד ושלושה ראשים.
על כל פנים הם ליוו אותי כל תהליך ההרפייה - פניתי אליהם ברבים, והם אמרו לי שהם נמצאים בצידי גופי כל הזמן.
הפסיכולוגית אמרה שהם ישויות אור - אבל זה לא בא ממני ולא מהם.
על כל פנים הם הישרו תחושה טובה, נעימה - והם אלה שענו לי על כל השאלות ששאלתי אותם - למרות שלכאורה אני גם שאלתי וגם עניתי - אבל בתחושה העמוקה הפנימית זה היה דו-שיח ביני לבינם.
&nbsp
&nbsp

רותי 11

New member
ברור שיש תקשורת בין הנשמות

גם פה וגם שם.
בגדול ברור שהם מספרים אבל לא באמת חייבים
הרי הכל פתוח שם אין תקשורת מילולית, התקשורת
שם היא תלפטית
הייתי ממליצה לך לקרוא את הספר מסע הנשמות
הוא די נותן שם הסברים על התהליכים שאנחנו עוברים
בין החיים.
וכן חלק מהנשמות שאנחנו כירים כאן הם שייכים לאותה
משפחה נשמתית שלנו ואנחנו חוזרים לשם לאותה משפחה
נשמתית לאותה קבוצה

pynokyo

New member
תודה רבה רותי

עדיין נותרו שאלות פתוחות - לא בטוחה שספרים או סיפורים יספקו לי את תשובות מוחלטות.
תמיד יישאר אצלי מקום לספק
ותמיד נוצרות שאלות חדשות.
&nbsp
למשל: כתבת שנשמת האם נשארת תמיד למעלה אבל עד 10 חלקים ממנה יכולים לרדת ל- 10 אנשים שונים +רוח+נפש.
&nbsp
האם זה אומר שהישות שלנו - מה שאני קוראת ה"אני" שלנו, לא האגו - האגו משרת את הגוף הפיסי, זה תפקידו, הישות שלנו "האני" שלנו הוא אותה ישות של נשמת האם?
האם 10 אנשים שונים בעלי חלקי אותה נשמת אם - הם למעשה ישות אחת?
&nbsp
קצת קשה לתפוס את זה - אבל ככה משתמע מההסבר שנתת לגבי נשמת האם וחלקי הנשמה ממנה היורדות לעולם הזה.
&nbsp
גם קשה לתפוס איך ישות נשמתית אחת מתחלקת ל- 10 חלקי נשמה זהים, אבל בעלי רוח ונפש שונים, וגם מגדר מיני שונה.
&nbsp
מבחינתי זה מרתק - אבל עדיין בגדר תיאוריה.
&nbsp
אילו רק הייתי זוכרת משהו מאיפה הגעתי ולאן אני הולכת
.
&nbsp
עדיין לא ברור לי, מאיפה אנשים יודעים את כל ההיררכיה הזאת, ומאיפה יש למישהו את הביטחון והוודאות המוחלטת שאכן כך הדברים?!
&nbsp
מה שאני חושבת - שאם לא קיים אין, ויש רק יש - ואנחנו חלק מ: ה-יש
אז אנחנו יש נצחי - כלומר, לפחות ברגע זה

כי הנצח קיים בהווה - לא בעבר ולא בעתיד

מצד שני, יש תפיסה נוספת - שהזמנים קיימים רק בעולם הזה, אבל במבט רחב מתוך המרחב האינסופי - הכל קיים בהווה, כלומר הכל מתרחש בו-זמנית (יהוה). אין עבר ועתיד.
כל קיים קוסמי/רוחני יכול לרדת לפיסי לנקודת זמן שונה בזמן האינסופי. וכל פעם שקיים יורד לזמן פיסי מסויים - זה יכול להיות שהיה שם כבר בעבר הפיסי, או בעתיד הפיסי.
&nbsp

למעלה