נשמח להמלצות על מישהו שיכול לבצע איבחון במיידי לאספרגר

גלמיש1

New member
נשמח להמלצות על מישהו שיכול לבצע איבחון במיידי לאספרגר

קיבלנו זימון לוועדה של ביטוח לאומי. הם דורשים איבחון עדכני לבת ה 18 שלי. האם יש המלצות על מישהו שיכול לתת חותמת (היא כמובן מאובחנת כבר שנים וסיימה יב' בכיתת תקשורת) טריה על האיבחון האספרגרי שלה ?
ניסע לאן שצריך בארץ (למעט אילת או מטולה
)

TikvaBonneh

New member
האיבחון האחרון שערכתי היה לנדב, אצל פסיכיאטר שמכיר אותו

השבוע הוא לא היה בארץ אבל ביום שני יש לנו פגישה איתו. הוא יושב ברעננה במכון וגנר. ד"ר בני וגנר. רוצה את הפרטים שלו?

גלמיש1

New member
הי תקוה. תודה. בינתיים כנראה נמצא פתרון

התקשרתי למכרה פסיכיאטרית שהפנתה אותי למישהי באזורנו.
לא הילדה לא במעקב משום סוג למעט כיתת התקשורת. היא עולה ופורחת משנה לשנה וזה משמח מאד. אבל ! אני מודאגת שבגלל זה לא יכירו בה בבטל"א. כל עוד הכל סבבה והיא תצליח להסתדר ולהתפרנס אז באמת לא יהיה צורך. אבל מה יקרה אם לא? היא עשיין לגמרי אספרגר, ללא קשרים חברתיים בכלל. לא עצמאית בתעבורה (לא נוסעת באוטובוסים וכו) . תצטרך הרבה תמיכה. כל עוד אנחנו לידה חיים ובריאים אנחנו נתמוך. אבל מה יהיה אחר כך?
&nbsp
בקיצור - איך צולחים את הועדה בלי שלילת זכויות? אבל גם בלי הצגות או שקרים.

TikvaBonneh

New member
יותם ובת זוגו צלחו את הועדה בלי שום הצגות

שניהם נוסעים בתחבורה ציבורית לכל קצווי הארץ בצורה עצמאית, יש להם חברים, ובת זוגו אף שירתה שנה בשירות לאומי.
הייתי עם יותם בועדה. הסברתי שמה שחשוב לנו זה השיקום התעסוקתי. יותם קיבל 50% נכות ו100% אי כושר השתכרות לצמיתות, ובת זוגו קיבלה 40% נכות ו100% אי כושר השתכרות לשנתיים.

TikvaBonneh

New member
זה היה לפני שנתיים, אני אנסה

הפסיכאטר שאל את יותם מה הוא עושה ויותם ענה "אני בין מסגרות". שאל מה עם צבא, יותם אמר שהייתה לו ועדה רפואית והשתחרר. יותם סיפר שרצה להתנדב לשירות לאומי, אבל לא הצליח לקבל חוות דעת חיובית מבית הספר ומהפסיכולוגית שהוא מתאים. אני אמרתי שלא ויתרתי ואני מקווה להמשיך בטיפולים ושהוא יתקדם ויצליח להתנדב לשרות לאומי.
סיפרנו שהשיקום התעסוקתי שלו בבית הספר עלה על שירטון, ויותם צריך להתחיל בשיקום תעסוקתי מחדש.
נתתי ליותם לדבר ועניתי רק כשהפסיכיאטר שאל אותי ישירות.
הסברתי לשם מה אנחנו זקוקים להכרה הזו, הייתי אופטימית ונתתי את הרושם שאכן אשתמש בכסף כדי לקדם את יותם.

גלמיש1

New member
אה. קיוויתי שהיא תלך לשרות לאומי כסוג של אימון תעסוקתי

אבל נכון לרגע זה היא מסרבת. מעדיפה להתנדב לצבא.
&nbsp
תודה על השיתוף

גלמיש1

New member
זאת שאיפתה. מאחר ומדובר בעוד שנה, אחרי שנת יג. יש עוד זמן

להחלטות. צריך לראות שמוצאים לה מקום מתאים, כי שמענו מכמה מקרים של חבר'ה שהתנדבו והתגייסו לשיבוץ רגיל וסבלו מאד. חייבת להיות מסגרת מתאימה הן מבחינת הסביבה והן מבחינת העיסוק.
מענין שרוב החבר'ה בכיתת התקשורת שלה רוצים להתנדב לצבא - כל הכבוד להם, ולצוות כיתת התקשורת שתומך בהם.
&nbsp
&nbsp

TikvaBonneh

New member
אני מכירה מקרים מאוד מוצלחים של התנדבות

יש כמובן גם את פרוייקט רואים רחוק, שהוא מעולה.

הבת הגדולה שלי התנדבה מבחינה רפואית

והיא עשתה צבא משמעותי בחיל האויר
יש לי תובנות בנושא וגם מכירה עוד חברה שעשו צבא משמעותי ולא התאכזבו
&nbsp

ימימה

New member
מה הכוונה כשאת אומרת שנת י"ג?

שנה נוספת בחינוך המיוחד, או שנת שירות כפי שעושים חלק מהנערים מהמושבים והקיבוצים לפני הצבא?
אני שואלת כי למרות שהבן שלי רק עולה לכיתה י', אצלנו רבים מבני הנוער הולכים לשנת שירות לפני הצבא וגם אחותו הגדולה נמצאת כרגע בשנת שירות (בפנימיה לילדים בסיכון) ולכן הוא כבר מדבר על כך שילך לשנת שירות, ואני תוהה אם זה אפשרי....
הוא גם מדבר על צבא וכרגע לא מודע לכך שיתכן ויצטרך להתנדב ולא להתגייס בגיוס רגיל. אני לא רוצה לקלקל לו את המוטיבציה, וממילא עד שיתגייס דברים יכולים להשתנות (מי יודע, אולי שלום עולמי יפרוץ פתאום
)

גלמיש1

New member
אני דיברתי על שירות לאומי, לא שנת שירות.

לשרות לאומי יש מסלול מיוחד לילדי כיתות תקשורת, נקרא מישלבים, ובו משלבים כיתת י"ג יחד עם עבודה כשרות לאומי. הם נשארים שמסגרת המוכרת של כיתת התקשורת והצוות המוכר לשנה נוספת לפעם-פעמיים בשבוע. שאר השבוע הם עובדים במסגרות מתאימות שעוזרים להם למצוא ולתחזק. ככל שהבנתי מדובר בעצם ביציאה לעבודה בבאופן הדרגתי במסגרת תומכת, וזה מאד חשוב.

למעלה