נשמח לעזרה

נשמח לעזרה

אנחנו רוצים להגדיל (מאוד) תמונה/תמונות שצילמנו בדיגיטלית, וחיפשנו עיבודים מעניינים. נשמח לראות את הרעיונות שלכם. הנה התמונה:L

הנה הנסיון שלנו..

ניסינו להתגבר על בעיית הרזולוציה מצד אחד, ולעשות משהו שיתאים לסלון מצד שני.

קודם כל תודה

זה גם מה שבעלי הטרי אמר, אבל אני חוששת שתהיה לנו בעיית רזולוציה מאחר ואנחנו רוצים להגדיל לסדר גודל של 100X70 ס"מ. נשמח להצעות גם בקשר לזה.

Sp00nk

New member
תחילה,

התמונה אינה מחמיאה למצולמת (את?) לטעמי. אני מרגיש שדווקא הפוזה הזו מזכירה טיפה פוזה של אינסטלטור, וזה בא לי בקונטרסט גמור וכואב עם הנוף האגדי. אם זה היה בכוונה, כדי לייצור אי-איזה הפתעה וניגוד מוזר אצל הצופה, זה היה יכול לעבוד... אבל בגדול לא אהבתי את השילוב. בנוסף, לגביי העיבוד-ניסיון שלך, העיבוד הוא מדי אבסטרקטי לטעמי, וחורג מגבולות של "צילום" יתר על המידה. אפילו מעבר לגבולות של עיבוד כבד. אני מצרף עיבוד שלי. הדגשתי את הכחול בתמונה כי זה מה שמשך אותי בה. לקחתי את החלק המעודן, והתפתיתי לקרפ שוב ושוב, עד שהגעתי לגזירה מעניינת. כמובן טאץ' סופי: מסגור. מולך התוצאה, מקווה שתאהבי. -דן.

ran refael

New member
עיבוד נהדר, מצטרף לביקורת../images/Emo45.gif

עיבוד נוסף לדוגמא
ניסיתי להוריד מעט מהכחול שהשתלט על ההרים ולתת מעט יותר שטח פתוח לנוף עם התחשבות בחוק השלישים

ran refael

New member
הסבר על חוק השלישים

חוק השלישים: עין האדם רגילה להביט בתמונות לפי צורת הכתיבה של אותו אדם, לדוגמא, אם תקחו ספר ביפנית, יהיה לכם מאוד מוזר לקרוא אותיות מלמעלה למטה.. הסיבה היא הרגל. אותו הדבר קורה גם בזמן התבוננות בתמונה. עין האדם רגילה באופן אוטומתי לבחון את התמונה מימין לשמאל או משמאל לימין (תלוי בהרגל) קחו פיסת נייר חלקו אותה ל 9 ריבועים שווים ע"י 4 קוים כעת, שימו לב איך העין שלכם מתרכזת רק בפינות של כל ריבוע ולא במרכזם, לטכניקה זו קוראים חוק השלישים. כעת, כשאתה רוצה ליצור עניין רב יותר בתצלום שלך, "צייר" לך בעין קוים דמיוניים כפי שציירת על פיסת הניר, ונסה למקם את הנושא המרכזי שלך באחת מן הפינות הדמיוניות שתיצור בראשך. בטכניקה הזו משתמשים בעיקר בצילומים דינמיים להדגשת התנועה

Taltul74

New member
לדעתי יצא מדהים. רציתי לשאול

אם עשית זאת בפוטושופ. אם לא באיזו תוכנה?

softy

New member
קודם כל לא ניתן להגדיל

את התמונה מבלי לאבד פיקסלים בדרך, איבוד פקסלים = איבוד איכות. בפעם הבאה לבחור רזולוציה יותר גבוהה. בעיניי התמונה יפה מאוד. אני בחרתי להראות תמונה בתוך תמונה, לכן שמתי את הנוף על בד קנבס, העברתי אותו דרך פילטר כחול, את הבחורה והספסל השארתי מחוץ לקנבס והוספתי מסגרת עבה עם עומק. הנה התוצאה.

yg28

New member
הרצל

הפוזה הזכירה לי את הרצל בתמונה המפורסמת. לכן החיתוך, שייראה יותר כמו השענות על מעקה. מעבר להלבשה במעין חולצת רשת, שיחקתי מעט גם עם הקומפוזיציה - "הנמכתי" מעט את ההרים.

למעלה