נשמח לעיון נוסף בתוכניות

meital1st

New member
נשמח לעיון נוסף בתוכניות

שלום, נשמח מאוד להערות ותובנות על התוכניות שלנו. אנחנו בונים בית בקיבוץ בשפלה, חצי מדו משפחתי על בסיס של בית קיים. המגרש שלנו הוא צר וארוך (הצד הארוך הוא של הדו. הם עדיין לא הרחיבו).
תודה רבה!
 
בקיבוץ נותנים לבנות כך?

בכזו צפיפות?
עם תכסית שטח כל כך קיצונית?
חייבת לאמר שגם בערים צפופות לא ראיתי הרבה דברים כאלה.
אתם מודעים לכך שאין לכם גינה בכלל, נכון?
&nbsp
 

meital1st

New member
מודעים...

אנחנו מודעים לצפיפות על המגרש אבל צמודים לחורשה מדרום (איפה שמיקמנו את הפרגולה) ולשצפ מדרום מערב (כיוון הכניסה)
 

גלמיש1

New member
שלום לכם.

קודם כל - שימו לב , תיאור הכיוונים שלכם לא מדוייק. הפרגולה לא נמצאת בדרום, אלא בדר.מזרח (הבדל משמעותי). בתכנית הזאת אין התיחסות נכונה לכיוון דרום הבעייתי מבחינה אקלימית (למעט הפרגולה שתצל באופן חלקי על הויטרינה בסלון). כל הדופן הדר.מערבית אינה מוצלת, ותסבול מחום רב.
בנוסף - המבנה מאד מפורש, כתוצאה אוכל את שטח המגרש אבל גם מקבל שטח מעטפת עצום - מה שמוריד באופן ניכר את היעילות האקלימית. יהיה מאד קשה ויקר לחמם/לקרר את הבית הזה. ובעיקר - אני לא רואה לשם מה זה נעשה ?
לשם מה הפטיו בלב הבית? מה מרוויחים ממנו? מבט ישיר מהכניסה אל חלל תחום בקירות מכל הכיוונים? מה אמור להיות בפטיו הזה? זה לא יהיה מקום נעים לשבת בו, ולא די מרחב לעשות גינון משמעותי. אז לשם מה?
ומה ההגיון שחלון המפרץ של ההורים בולט לתוך הפטיו? כלומר מחדר השינה צופים אל פינת הקירות של הסלון? או אל מנגל בחצר (כל העשן יכנס לחדרכם). תחשבו אם זה באמת מה שאתם רוצים לצפות אליו מחלונכם כשאתם נחים במיטה.
בנוסף המבנה הנפתל הזה יהיה יקר יותר לבניה, כי אין פה קיר אחד מתמשך. הכל מלא פינות, בליטות וגריעות, וכל פינה כזאת זה עוד עמוד בטון ועוד יסוד. אני כבר לא מדברת על הפן העיצובי-אסטטי של בית מזוגזג כזה.
למה הבית מוקף בחצאית בטון? מי צריך שביל שמקיף את כל הבית ועובר גם צמוד לחלונות השרותים (WTF) וחדרי השינה ? וגם למלא בבטון את רצועות החצר שנשארו לכם - בשביל מה זה טוב? אם מישהו אמר שזה בשביל האיטום - אז תסבירו לו שאיטום טוב לא עושים ככה.
החיבור שלכם לדו שלכם מאד מאד סמלי. האמנם יאשרו לכם משהו כזה?
באמת יאשרו לכם את החדר הצפוני שמסומן כחצר אבל ברור שמיועד לסגירה לחדר...?
לטעמי המשחק פה ב"לשמור נגיעה" בקצה האצבע הוא טעות. עדיף בהרבה להיצמד לשכן בקיר אטום מאשר לפתוח חלונות שצופים אליו. זה יאפשר גם יותר גמישות בתכנון הבית, ובניצול החצרות.


לגבי תכנון הפנים - החללים טובים (בדרך כלל) והבית "עובד" , אבל זהו. לא יותר מזה. כל הקונספט לא טוב בעיני. החדרים ניזונים ממסדרון ארוך מלא דלתות, שחשוף כולו אל האיזור הציבורי. מי שיוצא מהמקלחת עם מגבת, או קם לעשות פיפי בתחתונים, מוצא עצמו נצפה על ידי האורחים בסלון.
אני אישית לא אוהבת את חוסר הקשר (ולו ויוזאלי) בין המטבח לכניסה. ואת הסיבוב הגדול שצריך לעשות כדי להגיע למטבח.
מטבח רחב ידיים זה נחמד אבל למה צריך שולחן אוכל מופרך שכזה ?הרי אם מדיעים אורחים אפשר לסובב ולהאריך אותו לכיוון הסלון, לא כן? לטעמי זה יוצר מטבח ארוך מדי, ולכן פחות נוח לתפקוד.
הממד פשוט חדר דפוק, בגלל המגרעת הזאת של הדלת. ובזבוז למקם אותו במיקום פינתי כשהוא יכול ממילא לקבל רק חלון אחד. הייתי שוקלת (ברמת העיקרון) להצריח אותו עם מיקום חדר ההורים, וכך שני החדרים ירוויחו. והדלת לא תצריך כזאת מובלעת (אם תמוקם נכון מול קיר וכו.).

בקיצור - לדעתי התכנית לא מיטבית, וכדאי לעשות מחדש כמה שיקולי יסוד.
 
למעלה