נשמע דומה אבל שונה

Metheny

New member
נשמע דומה אבל שונה

"פורום תרבות נהיגה" ופורום "מכוניות". אני מניח שיש כמה אנשים שמסתובבים בשני הפורומים. אני המום איזה אווירה יש בפורום האחר לעומת הזה. אגב, יכול להיות שזה רק אני, אבל רציתי לברר אם זה באמת ככה. אני נותן פה לינקים לשתי הודעות מהפורום השכן שהפתיעו אותי. מה דעתכם? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=207&msgid=80530819 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=207&msgid=80198586

be_roo

New member
תבדוק גם בפורום תאונות דרכים

גם שם תמצא הודעות שלי. מה בדיוק אתה מנסה לטעון? לדו פרצופיות שלי? שבפורומים שונים פרסמתי דיעות מנוגדות? ולשאלתך, מי שמנסה בכח להביא דיונים ששייכים לפורום מסויים לתוך פורום אחר, שלא יתפלא שאלה התגובות שהוא מקבל. וכדי להקל על עבודתך במעט, אתה מוזמן לעבור על הודעותי גם בפורום תיאוריה ולימוד נהיגה. דרך אגב, אני בפורומים של תפוז כ-5 שנים (לא כולם היו קיימים כבר בתחילה), אז צר לי, אבל נכונה לך עבודה קשה.

Metheny

New member
לא מכיר אותך

לא ידעתי שאתה גם בפורום פה. וזה לא משנה אם אתה פה גם 100 שנה. פה קיבלתי אוירה כללית (כנראה שלא ממך) שמכבדים את החוקים והנהגים האחרים. לא התפקיד שלך להמציא חוקים חדשים, ולא כל מה שאתה חושב שנכון מקובל על האחרים.

be_roo

New member
אם לא טרחת לקרוא את הפורום

אפילו לא את הדף הראשון שגם בו מופיעות הודעות שלי, אז איך בדיוק החלטת ש"כאן" זה אחרת מ"שם", ואיך בכלל גיבשת דיעה על הלך הרוח בפורום מבלי לקרוא אותו? בקיצור לקחת כמה הודעות שלא נראו לך מפורום אחר ובאת להתלונן על איך ש"שם" לא נוהגים כמו שצריך. אז כמו שניסית "שם" להסית דיונים לכיוונים שאינם רלוונטים לאותו פורום, גם כאן אתה מיישם את אותו יצר וכחני ונסיון ליצור מהומות. די מזכיר את מטיפי הדת הנוצרים. תהנה.

Metheny

New member
במקום לדבר על הנושא, אתה סוטה

קראתי פה מספיק. אני לא קורא מהיום, ולכן אני לא מרגיש צורך לקרוא כל יום. אני גם לא מרגיש צורך לחפש את ההודעות שלך, או לבדוק את שמות המשתמשים בכלל. השרשור בפורום ההוא היה לגבי מהירות נהיגה שהיא חלק מתרבות נהיגה. אז אם כבר, הדיון שם לא היה קשור לנושא הפורום מלכתחילה. על איזה מהומות אתה מדבר? אני התלוננתי לגבי נושא תרבות הנהיגה. אתה זה שהפכת את זה למשהו אישי בהודעה הראשונה שלך בשרשור הזה. מי בכלל דיבר עליך??? ועכשיו לנושא המעניין - העובדה היא שהחוקים לא נראים לאנשים, אז הם לוקחים את החוק לידיים (ממציאים סימונים חדשים, עוברים את המהירות המותרת). אם אתה לא יכול לענות באופן ענייני, אל תענה בכלל.

be_roo

New member
התמקדת בהבדלים בין הפורומים

היית "המום" מהבדלי האוירה, אין שום אזכור בהודעה הראשית שפתחת למהירות נסיעה, לחוקים, לעבירות אלא רק התרגשות והלם וקישור לשתי הודעות. תרבות זה לא רק ציות לחוקים. סימנים ותקשורת זה חלק מתרבות, אם לדעתך תקשורת בין נהגים זה דבר רע, זה באמת מסביר הרבה.

Metheny

New member
תקשורת זה דבר מצויין

אבל להמציא חוקים חדשים לתקשורת זה משהו אחר לגמרי. לא יודע איפה לימדו אותך את הסימן הזה. אני לא קראתי על זה בספרי התיאוריה. גם על מהירות גבוהה מהמותר לא קראתי. תשתמש בסימנים שמותרים על פי חוק (איתות רגיל וכדו'). תרבות זה ציות לחוקים + הפגנת סבלנות בכביש.

be_roo

New member
מותר לתקשר רק לפי חוקים מפורשים?

כלומר, אם ארצה לאפשר לנהג להשתלב לפני בגלל תנועה עמוסה, אסור לי לסמן לו בשום דרך שהיא כי זה לא כתוב בתיאוריה? ואם מישהו אפשר לי להשתלב בתנועה אני בהמה חסרת תרבות אם אנופף לו ביד לאות תודה? או אם עצרתי להולך רגל במעבר חציה והבחנתי בנהג שמגיע מאחור ומתכוון לעקוף, אסור לי להוציא יד מהחלון ולסמן לו לעצור כדי שלא ידרוס את הולך הרגל? נהגים צריכים בראש ובראשונה להבין זה את זה. נכון שלשם כך נוצרו החוקים, אבל חוקים לא יכולים לענות על כל מצב במציאות, ואפשר לתקשר גם אם הם לא קיימים, התקשורת עצמה היא החלק החשוב, החוקים הם רק כלי. באיטליה למשל איש אינו מציית ממש לחוקים, אבל בגלל שכולם יודעים זאת, אין אי הבנה, אם אתה לא מצפה לציות עיוור, אתה נוהג בהתאם ולא מופתע. לא באתי לטעון שצריך לנהוג כמו באיטליה, אבל ההצמדות האובססיבית הזו לחוקים באשר הם, מבלי להבין את מטרתם, מחטיאה לגמרי את המטרה. בקיצור, כעסת על שהמבהבים לך החוליגנים האלה שנוסעים מהר, מכן שכל מי שמהבהב הוא חוליגן, מכאן שהבהוב זה דבר רע.

Metheny

New member
זה לא הפואנטה שלי

הפואנטה היא שיש הבדל בין סימונים כמו הבעת תודה או סימונים במקרי חירום, לבין סימונים שמראים על חוסר סבלנות ואגואיזם בכביש שהם מיותרים לדעתי. מה שמפריע לי זה דברים כמו "אני יודע שאתה עוקף, ואודה לך אם בסיום העקיפה תעבור לרגע ימינה ותאפשר לי לעקוף אותך?". זה מקרה קלאסי של חוסר סבלנות. מילא שהוא משתמש בהבהוב המעצבן, אבל הוא גם לא חיכה לראות אם זה שלפניו באמת יחזור לימין אחרי העקיפה (כמו שאמרתי, הדבר דומה לצפצוף ברמזור לפני שהאור התחלף לירוק. אפשר להגיד "אודה לך אם כשהאור יתחלף לירוק, תתחיל ליסוע", כי הרי ידוע שהרבה נהגים לא מתחילים ליסוע בשנייה הראשונה בה התחלף האור לירוק). אני לא בטוח שהסטטיסטיקה מראה שהרוב לא חוזרים לימין (יש ביסוס לזה?). גם אם כן, והרוב אינו חוזר לימין, למה אני צריך לסבול מזה? זו ענישה קולקטיבית?

be_roo

New member
התנחלות בנתיב השמאלי זו מחלה של

הנהג הישראלי. לא, לא עשיתי סטטיסטיקה רשמית, אבל אתה מוזמן לעשות סקר קצר בנושא. "השמאלנים" כל כך נפוצים שכאשר נהג כבר כן חוזר לימין, זה מפתיע. אז אתה יכול להמשיך ולטעון שאלו לא נתונים רשמיים, ולכן הבהוב האורות הנורא מטריד היא חוצפה שאין כדוגמתה, או להבין איפה אתה חי ופשוט כאשר אתה מבחין בעת עקיפה שרכב מגיע מאחוריך, להפעיל את איתות ימין כדי שידע שהבחנת בו ואתה מתכוון לפנות את הנתיב ברגע שתוכל. אני את הדיון סיימתי. אתה מוזמן להמשיך להתעצבן.

Metheny

New member
בטח שסיימת

כי אתה כנראה מאלה שנורא ממהרים, וכל לחיצה על הבלמים ב-140 קמ"ש מבחינתם זה בזבוז של זמן יקר. אז כשאני עוקף במהירות 110 קמ"ש, אני אתחיל לאותת כשאני בסוף העקיפה כשאני רואה שאני יכול לחזור ימינה, ולא כשאני בדיוק מתחיל עקיפה של כמה מכוניות. אם אני אאותת מוקדם מדיי, זה יטעה את שרשרת המכוניות שאני עוקף, והם יחשבו שאני רוצה להידחף להם באמצע. אני לא אכנס ללחץ רק בגלל שהוד כבודו הסילון שמאחוריי נורא ממהר.

be_roo

New member
אם מישהו מהבהב לך כאשר אתה באמצע

עקיפה של מספר מכוניות זו אחר זו (ואין מרווח של 100 מטר בינהן), זה באמת מיותר. אבל לתאר זאת כפגיעה בציפור נפשך? מכל התנהגויות חוסר הסבלנות של הנהג הישראלי, זה מה שכואב לך?

Metheny

New member
זה אחד מהם..

וזה בדיוק המצב שעליו דיברתי. הייתי יכול לעשות רשימה, אבל לא נראה לי שמספר התווים המותר בהודעה יספיק.

נכון, תקשורת מאוד חשובה

אלא מאי - צריך שהקודים יהיו ברורים, חד-משמעיים, ומוסכמים. למשל, הבהוב פנסים ראשיים: האם הכוונה "בבקשה, אני מוותר על זכות קדימה כדי שתוכל לפנות שמאלה או להשתלב בתנועה", או - "דיר באלאק - GET OUT OF MY BLOODY WAY!
"? לא אוסיף לנ"ל שום שיוכים גאוגרפיים... עוד דוגמה: אם אסמן ידנית להולך-רגל הזמנה לחצות את הכביש לפני רכבי (בין במעבר חציה ובין שלא), ומישהו יעקוף אותי ויהרוג אותו, לפחות חלק מהאחראיות המוסרית יפול על כתפיי... יש גם הנושא של "שפת גוף": אלה שסבורים שבמקום לאותת את כוונותיהם במערכת המותקנת ברכב, די להידחף בכוח... וההיפך, אלה שמאותתים כשהכביש ממילא מתעקל ימינה או שמאלה...

למעלה