נשמע לכם הגיוני ???

יבוא לך

New member
נשמע לכם הגיוני ???

אני מתפלאת על הרגשה מוזרה שיש לי. אני לא מבינה את עצמי. הדפסתי להורים שלי את המאמרים הנבחרים מעמוד השער של הפורום, והקראתי להם אותם. בדרך הביתה באוטו בעלי אמר שהוא מוריד בפני אמא שלי את הכובע על הפתיחות, על הליברליות. הוא הופתע לטובה מאמא שלי. זו לא הפעם הראשונה שדיברתי עם אמא שלי בנושא. פשוט עד היום, היא אמרה "שזה בינתיים", שיבוא לי", "שזה עשוי להשתנות", "שאני עדיין רק בת 35 ולא לפסול שום דבר"... ופתאום היא מקבלת את זה עד הסוף !פתאום לרגע קטן, צבט לי קצת בלב. לא יודעת, אולי בגלל שזה פתאום סופי. שהבחירה נעשתה, ואפילו אמא שלי מצדדת בי !!! ובלי התנגדויות ובלי הערות נוספות. התרגלתי שיש לה מה להגיד, היה לי ברור יותר איך שזה היה קודם. אולי למרות הכל ולמרות כל מה שחשבתי, קצת עצוב לי. עצוב לי ש"נידונתי" להיות שונה מאחרים. עצוב לי שאני ובעלי הולכים להיות שונים כל כך מאחרים, וככל שהזמן יתקדם זה עלול להיות קשה יותר. אני קצת המומה מהרגשות האלה שלי. למעשה אני נבוכה. מה אני כל כך לא שלמה עם עצמי ??? או שאני שלמה עם ההחלטה, ופחות מקבלת את התוצאות... מה אתם אומרים, זה נשמע לכם הגיוני ? או שאני לגמרי מחורפנת ?

יבוא לך

New member
יש סיכוי שאני יודעת...

אני לא מצליחה לישון. אני מהרהרת ואולי מבינה את הדבר הבא : אני כל כך רגילה שבמערכת היחסים המורכבת שלי עם אמא שלי לאורך כל השנים, היא תמיד צודקת ואני תמיד טועה (לדעתה) והמחשבות האלה הן כל כך אוטומטיות, שאני מרגישה שמשהוא לא בסדר בתמונה הזאת...מכאן נובעת כנראה המבוכה שלי. אולי כן ואולי לא... לילה טוב לכולם.

prizman

New member
נשמע כאילו

פתאום את מופתעת מהנועזות שלך. עד עכשיו זו הייתה מעין הליכה נגד הזרם או מרד "נעורים", ופתאום סגרו לך את הברז, יקירתנו-ההחלטה מעכשיו שלך, את ילדה גדולה. אם תבחני את עצמך תגלי פתאם שאת שונה מהאחרים בהמון דברים. אם בתחביבים, אם בהעדפות אוכל, אם באופן העברת הזמן ועוד באי אילו דברים. אז גם בזה. סו ווט? אם את שלמה בהחלטה, לכי עליה. אם לא, תחשבי עוד ותחליטי. עוד יום יומיים של חשיבה טרם הזיקו לאיש/ה.

efroch99

New member
אני יכולה להגיד

שאמא שלך תפסה שכל.... והחליטה ללכת על הפסיכולוגיה ההפוכה... מסתבר שזה עובד לא רק על בני שנתיים...
וברצינות, אני מכירה מעצמי שהרבה יותר קל להתנגד ולהלחם בתכתיבים מבחוץ, מאשר למצוא את הרצון האמיתי שלך. אולי היתה לך התגוננות אינסטקטיבית נגד אמא שלך - כל מה שהיא רוצה את אוטומטית לא רוצה - וזה לא נתן לך מקום לגלות את מה את באמת רוצה. סילוק הגורם החיצוני המלחיץ באמת פותח לך אפשרות לבחינה עצמית יותר קרובה, ואני מקווה שתמצאי את האמת שלך. אבל בלי שום קשר, זאת החלטה קשה, הסופיות שלה מטרידה ומקשה, ואני מאוד מזדהה איתך. אני בטח אעבור אותו דבר עוד כמה שנים.

../images/Emo24.gif קודם כל, חשוב לי לומר לך:

את לא מחורפנת! את בסדר גמור. עכשיו אפשר להתחיל לדבר. אני מאד מבינה אותך. בהרבה מאד נקודות.זה שאמא שלך מקבלת את ההחלטה שלך, זה אומר הרבה לזכותה. נראה לי שגם הגיל שלך משחק פה תפקיד. את קצת יותר מבוגרת ממני, ואני יכולה לומר לך על אמא שלי, שלפני 10 שנים לא היתה מקבלת אמירה כזו בשום אופן, אבל נראה לי שאם היום אני אומר לה את האמת (עדיין לא העזתי), היא לא תדבר אלי כמו את ילדה קטנה ("את צריכה להתבגר", "אולי עוד שנה תדברי אחרת" וכד'). אני לא אומרת שהיא תקבל את ה'גזרה', אבל היא תבין שההחלטה שלי היא החלטה בוגרת ולא משובת נעורים. ולגבי עצמך, כן, יש משהו מפחיד בעובדה שאפילו אמא שלך מקבלת את זה. (אולי אני לא מספרת לאמא שלי דוקא מתוך פחד שהיא כן תקבל את זה...).זה הופך אותך לשונה, שזה דבר מפחיד בפני עצמו, וזה גם משנה את הציפיות של החברה ממך, ואת ההתיחסות אליך. התוצאה של כל זה היא שנראה שההחלטה היא 'סופית' ובלתי ניתנת לשינוי. אז חשוב לי לומר לך שההחלטה אינה סופית (עדיין), ושמותר לך להתחרט - בדיוק כמו שמותר לך להחליט שאת הולכת נגד הזרם!. ברוכה הבאה ל
שלנו

יבוא לך

New member
בלי חרטות ויאללה נגד הזרם...../images/Emo19.gif

אני רק משחקת אותה עם בטחון עצמי, במציאות אני משקשקת...

למעלה