נשקים מקוצרים למילואימניקים..

ניר נגר

New member
נשקים מקוצרים למילואימניקים..

נלקח מתוך ידיעה במעריב. אסנת שוסטק מוסרת: סגן שר הביטחון זאב בוים, שיזם אמנה שנחתמה שלשום בין הסטודנטים לבין המוסדות להשכלה גבוהה, המבטיחה הקלות והטבות לסטודנטים שיבצעו שירות מילואים, פנה באחרונה לסגן הרמטכ"ל בבקשה לבדוק אם ניתן לספק כלי נשק מקוצרים לאנשי מילואים המבצעים פעילות בשטחים, אחרי שמילואימניקים רבים התלוננו שאת הפעילות בשטחים הם מבצעים ב אם-16 ארוך , המפריע לניידות שלהם. בוים הציע שמי שמשתתף בלחימה יקבל נשק מקוצר, בעוד שחיילים שאינם נוטלים חלק בפעילות מבצעית, יצוידו ברובים הארוכים והכבדים יותר. ההצעה נבדקת כרגע על ידי גורמים בצה"ל.

ס.השר אינו מקצועי

את השיקול האם לתת נשק מקוצר או ארוך צריך להשאיר למפקדים בשטח לפי אופי הפעילות. כדאי לזכור שאמנם יותר נוח להסתובב ולצאת הביתה עם נשק קצר, אבל בשעת מבחן כאשר מחבלים יורים עליך ממרחק, נשק ארוך יעיל ומדויק יותר.

פלסטיק

New member
לפי הנשק שהמ"פ מצוייד בו

במידה והמ"פ איש סדיר תאמין לי שאם הפעילות מתאימה לנשק מקוצר הוא יהנה ממנו. אם כולם מילואימניקים (כולל המ"פ) אז לפי הנשק של פלוגת סדיר שמבצעת פעילות דומה

שטויות, הארוך פוגע טוב יותר...

...כמו כן יש את הנשק היעודי, שבחלקו חייב להיות ארוך...וכבד... מצד שני, בלש"ב עדיף קצר... לדעתי תלוי באופי הפעילות...

ניר נגר

New member
מה פירוש אופי הפעילות? בשטח

מהר מאוד יכול להיווצר מקרה של ירי מרחוק או לחימה בשטח בנוי. לי אין את הדילמה מה עדיף היות ויש לי נשק יעודי (מטוליסט) אבל אצלינו יש חלוקה מצומצמת לקצינים ולמשקי"ם מי ייקבל את המקוצרים..אז אם זה טוב להם זה טוב לכולם. יש את היתרונות והחסרונות לנשק ארוך, לפי דעתי יש לחלק מקוצרים כי אופי הלחימה נעשה בשטח בנוי וצפוף

כשליש/רבע מהלוחמים הולכים עם קצר...

...יעני, מפקדים...כמה נוספים הם עם מקלעים, עוד כמה עם 203, עוד כמה עם A3...אז יש עירוב של כולם... גם לכאן וגם לכאן...

למעלה