נשק ושמירות + פריט מידע עצוב מהטירונות

markIL10

New member
נשק ושמירות + פריט מידע עצוב מהטירונות

אז ככה פשוט כמה עובדות
-בריאיון שלי לתפקיד שלי המ"פ אמר לי שבניגוד למקומות אחרים אצלהם כן עושים שמירות.
-בתעודת מתנדב שקיבלתי אתמול רשום בפטורים פטור שמירות.
-היום בטירונות שמעתי איזה מפקדת אומרת שמתנדבים לא יכולים לצאת למטווחים.
אני די מבולבל. מישהו כאן יכול להגיד לי בוודאות מה הולך להיות בסדיר...? חשבתי על האופציות הבאות שנראות לי הגיוניות:
1-שבוע הבא בסדיר ישר שולחים אותי למטווחים (אם כן זה בבסיס של היחידה שלי? ויום אחד) ואז מבטלים לי את הפטור שמירות
2-היחידה לא קיבלה אישור לבטל לי את הפטור שמירות והחליטו לקבל אותי גם בלי לעשות שמירות (נשמע לי מוזר)
3-לעשות שמירות בלי נשק( אפשרי בכלל? זה בסיס סגור וגדול ..)

ובנוגע לפריט מידע עצוב מהטירונות - די הבנתי למה מתייחסים למתנדבים כמו שמתייחסים ואין המון אופציות ואמון. כבר ביום השני 2 חיילים לא באו ויצאו מהצבא. אחד מהם אתמול באמצע היום אמר שנמאס לו והלך הביתה ואז התקשרו אליו והרשו לו להתחיל את הסדיר היום בלי לעשות טירונות הוא אמר בסדר והיום בבוקר התקשר ואמר להם שהוא לא בא והוא לא רוצה להיות בצבא.

noboya

New member
שמירות למתנדבים

ערב טוב,
&nbsp
למ"פ או מפקד יחידה אין סמכות לבטל פטור נשק - הסמכות שמורה לרופא מדור מתנדבים בלבד.
מתנדבים יכולים לצאת למטווחי לייזר וצבע, לא אש חיה.
אפילו אם היחידה תצליח לשכנע את רופא מדור מתנדבים לבטל את הפטור שלך, תצטרך לעשות טירונות רגילה כדי לעבור הסמכה מלאה עליו.
(אצלנו ביחידה ניסו לארגן מטווח מתנדבים כדי להעלות מוראל ולתת לנו להרגיש יותר טוב מה הלוחמים מרגישים ואפילו שכולם רצו והביאו אישורים רפואיים מתאימים זה לא אושר)
יש כזה דבר שמירות בלי נשק שמוגדרות כ"תורנות" ואז אפשר לשבץ בהן מתנדבים - בבסיס שלי הייתה "שמירה" שבה ישבתי בש.ג. והתעסקתי באישורי כניסה.
&nbsp
לנושא השני, צבא הוא עדיין חלק מהמציאות שבה אנחנו חיים - גם כאן יש אנשים שבאים כדי לנצל, אנשים עצלנים, חסרי מוטיבציה ומה שנראה לי שקרה במקרה הזה הוא פשוט בנאדם שקיבל החלטה והתחרט. מזל שזה היה בהתחלה לפני שהוא ביזבז הרבה זמן, השקעה וכסף שלו ושל הצבא.

markIL10

New member
אוקיי שאלה

אם לפני כחודש דחו לי את הבקשה לטירונות 02 במקום מתנדבים (ובתכלס אני מניח שזה היה יותר מטעמי נוחיות אצלהם כי סגרתי כבר בטירונות מתנדבים..) בסוף הטירונות הזאתי אני יוכל לבקש 02? ראיתי פעם שמישהו רשם שבסוף הטירונות מתנדבים שאלו אותם אם מישהו רוצה לעשות 02 ...אז השאלה אם אני יוכל לבקש אפילו אחרי שדחו לי את הבקשה ואת הערעור? מכתב מהרופאה שהמצב אפילו עוד יותר טוב (וגם מקודם היא רשמה שהיא אישית לא רואה שום סיבה שאני לא יוכל לעבור 02) ומכתב מהמפקדת בטירונות מתנדבים ,יעזור?
באמת שהטירונות הזאת פשוט מרגישה לי כל כך עלובה. אנשים יוצאים וחוזרים כאילו זה קייטנה. לא עושים כלום כולם שם עושים טובה שהם באו בכלל או שלהיפך בקטע רע.

noboya

New member
לא רק אפשרי - רצוי

יש הרבה שממשיכים מהטירונות מתנדבים לטירונות 02...
המ"כית שהייתה לי אפילו ניסתה לשכנע אותי לעשות טירונות 02 כהמשך ישיר, סירבתי רק כי רציתי להתחיל בתפקיד שלי (ואני לא מצטער על זה לרגע, היה לי שירות מדהים).
אגב, בסוף הטירונות המ"כית שלך רושמת עליך חוות דעת - שם היא יכולה לרשום המלצה לטירונות 02 וזה בהחלט יכול לעזור.
אני לא יודע לאיזה תפקיד אתה משובץ או אפילו מה הסיבה לפטור, יכול להיות שטלפון אחד למדור מתנדבים מסדר אותך ויכול להיות שאתה חולה באחת מהמחלות שאין לצה"ל אפשרות משפטית להתמודד איתן מבחינת אחריות רפואית.
&nbsp
מקווה שעזרתי, בהצלחה!

markIL10

New member
טלפון לתא מתנדבים אני מניח לא יעזור.

כי פעם אחרונה הם אמרו לי שאין מה לעשות והרופאה לא אישרה ..אז לדבר עם המפקדת צוות כאילו? זה יכול לעזור?
ולצערי מחר יש לנו את ההשבעה זה משהו כמו שעתיים והביתה אז לא יהיה לי המון זמן לסדר את זה..

noboya

New member
כן, המפקדת צוות

זה יכול לעזור.
&nbsp
אגב - איך השבעה במזג אויר הזה?!

markIL10

New member
שאלה

מחר כאילו לגשת אליה ולהגיד שאני רוצה 02..?מה הסיכויים לדעתך שזה יעזור? הרי לפי מה שהבנתי מחר מקבלים צו התייצבות ליחידה ביום ראשון..
&nbsp
ועושים את ההשבעה באולם ,בלי הורים ובלי כלום ..

noboya

New member
מה?!

השבעה בלי הורים? הזוי...
&nbsp
בכ"מ חבל שלא דיברת איתה על זה מראש כי כמו שתבין מהר מאוד - המפקד הישיר שלך יהיה תמיד מי שמשפיע עליך הכי הרבה (לטובה ולרעה) ויכול להתערב לטובתך.
אני ממליץ שתיגש אליה ותסביר לה טוב מה המצב ומה הביא אותך לבקש ממנה עזרה.

נ ו ע ה 12

New member
כנראה בגלל מזג האוויר

אולי יש משפחות שתקועות בירושלים למשל ולא יוכלו להגיע...
ד"א, קרו מספיק מקרים, אפילו בטירונות 02, שהקפיצו את החיילים ב-2 בלילה ואמרו להם שעכשיו ההשבעה... אז אצלנו המצב עוד טוב חח

למעלה