נתב לתשתית בזק - תשומת לב לקרינה

lirand18

New member
נתב לתשתית בזק - תשומת לב לקרינה

שלום,

יש לי מודם-ראוטר 6740u Dlink מבזק. לטעמי הוא לא תקין. אני חווה לעיתים תכופות מעין ניתוקים בגלישה (לא מצליח לגלוש אלחוטית לשום מכל למשך כמה שניות לפחות) ומאז ומתמיד טווח הקליטה היה מאכזב מאוד. יש לי אותו כבר כמה שנים טובות ובזק טוענים שכבר אינו באחריות.

בסופו של דבר, חשבתי לקנות מודם ראוטר חדש שיהיה תואם לתשתית בזק. עברתי לאחרונה לאקספון לחבילה של ספק+ תשתית.

אני מחפש שלושה דברים עיקריים:
1. מכשיר שיעבוד עם תשתית בזק בצורה אמינה ופשוטה. ללא צורך בתחזוקה קבועה
2. כיסוי אלחוטי טוב. המכשיר הנוכחי מונח בסלון וכבר במטבח אין כיסוי (וממש לא מדובר בבית ענק.. אפילו אין קיר בינם. אולי עומס תדרים במרכז תל אביב תורם לעניין?)
3. פליטה מבוקרת של קרינה - מדובר בבית עם תינוקות. כאמור, הראוטר בסלון. כמעט ולא הצלחתי למצוא מידע על כמות הקרינה הנפלטת מראוטרים שונים.

ראיתי שיש דגם חדש יותר של Dlink - 225. האם עדיף על הקודם?

שמעתי המלצות בנוסף על דגם של Tp Link שהוא Dual Band, אבל לא הבנתי בסופו של דבר כמה הוא אמין בתשתית בזק, והאם קיים מידע כלשהו בנוגע לקרינה שהוא פולט.

תודה מראש,
לירן

rafid1

Active member
מנהל
עוצמת קרינה לכל מכשיר בארץ-מפוקחת לפי תקן מחמיר של משה"ת

אין מקום לדאגה. חשבת להפוך את הנתב שלך למודם, ולרכוש נתב נטו שיתחבר אליו? או שמדובר בתקלה שלו כמודם?

lirand18

New member
מעדיף להיפטר מהמכשיר

אינני יודע מהי הבעיה ולכן מעדיף להיפטר לגמרי מהמכשיר. חוץ מזה, מעדיף שלא ישב לי בסלון מכשיר נוסף...

לגבי הקרינה - דבר ראשון, זה מרגיע. אבל - לא יכול להיות שמכשיר כזה או אחר נמכר בצורה פחות מסודרת ולכן לא מפוקח? האם אין השפעות קרינה בין הטכנולוגיות השונות? (AC גורם לעוצמת קריהה גבוהה/נמוכה יותר? מה עם DUAL BAND?)

rafid1

Active member
מנהל
לא סביר. כל היבוא המסחרי מפוקח.

כמובן שתמיד אפשרי שמישהו ייבא במזוודה פרטית, או ימכור ביד-2 מEBAY ויחמוק. זה לא ממש מסחרי... הקריטריון למדידת קרינה - הוא עוצמה/הספק מכסימאלי
(נדמה לי 10 מיליוואט.). זה ללא קשר לטכנולוגיות השונות. כמובן שיש קשר בין תדר/שיטה-שידור/כמות אנטנות להספק. לכן מודדים זאת כדי לביות ברשימת ה"מאושרים". אגב, אני מאמין שתוכל למצוא/לראות את הרשימה של המכשירים שנבדקו ולהשקיט את מצפונך. היא למשל קיימת גם במכס...
&nbsp
מכשיר שסוגרים לו את הWIFI, והופכים אותו למודם - לא פולט קרינה.
&nbsp

lirand18

New member
אוקיי

אז בוא נגיד ששמנו את סוגיית הקרינה בצד.

עדיין - מחפש כפי שרשמתי בהודעה המקורית מכשיר שיעבוד בצורה אמינה ועם כיסוי אלחוטי טוב תחת תשתית בזק.

כדאי ללכת על הDlink 225?
הוא משום מה לא מהמומלצים של Net Chief.
עדיף TP Link?

תודה

rafid1

Active member
מנהל
תשאל את ציפ למה לא (אולי לא הספיק לעדכן...)

אם אתה מכיר את הרשימה - תבחר מהמומלצים שם. ההמלצה שלי נשארה להפוך את הנתב למודם, ולבחור נתב מהרשימה השניה שלו...

ואם אתה קצת TECH-י - תקנה את זה (זה בלי אחריות לקרינה, אז אפשר לנחש מה יהיה איתך...) :
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/20/180273514/מחשבים/רשתות_פס_רחב_ו_IP-TV
&nbsp

lirand18

New member
יצירת קשר

איך ליצור איתו קשר?
&nbsp
זה פחות או יותר מה שניסיתי לעשות... הוא מפנה לכמה פורומים וזה הראשון בינם.
&nbsp
ומשום מה הוא לא ממליץ על ה225, אבל כן על ה6740 הישן יותר שיש לי כרגע.
&nbsp
הוא גם ממליץ על הTP LINK 9980, אבל להבנתי הוא לא תומך בוקטורינג וזה יכול לעשות בלאגן, לא?

cheif

Member
מנהל
כבר כתבתי לך

ה-225 אינו שונה מהותית מה-6740U ובהיבטים מסויימים הוא אף נחות ממנו. מבחינתך להחליף את ה-6740 ב-225 זה לעמוד במקום.
כמה אתה מוכן להשקיע במודם/נתב VDSL חדש?

lirand18

New member
הנוכחי לדעתי מקולקל

הבעיה שלי עם המכשיר הנוכחי זה שלדעתי הוא מקולקל. בעבר לא היו כאלה תקיעות בחיבור. וחוץ מזה יש את עניין הכיסוי... לא היה איכפת לי להשאיר על הנוכחי אם היה חוזר לעבוד וקולט בכל הבית.
&nbsp
לא איכפת לי להשקיע גם 700 שקל במודם נתב ששווה את זה, השאלה מה מצדיק את ההשקעה.

lirand18

New member
תודה רבה

השני נראה טוב מאוד. הוא מודם ראוטר נכון? אני רואה שהוא גם AC וגם דואל בנד ושתומך בוקטורינג. יכול להיות לי לגביו ראש שקט עם תשתית בזק?
&nbsp
אם אומר לך שאין לי כוונה להתחבר חוטית ליציאות של הראוטר ההמלצה שלך תשתנה?

cheif

Member
מנהל
תשובות

1. זה אכן מודם/ראוטר VDSL עם תמיכה ב-AC ובוקטורינג. מידע מפורט כאן - http://www.zyxel.com/products_services/vmg3926_b_series.shtml?t=p
&nbsp
2. הוא עובד בתשתית בזק, אבל קח בחשבון שיש בו הרבה אופציות והוא מעט יותר מורכב מראוטרים "פשוטים" של בזק. תעיין במדריך המשתמש שלו ותוודא שאתה יכול להתשלט עליו. ftp://ftp.zyxel.com/VMG3926-B10A/user_guide/VMG3926-B10A_5.11.pdf
&nbsp
3. לגבי שאלתך האחרונה, העובדה שהוא תומך ב-AC, בהנחה שיש לך או יהיה לך ציוד שתומך בסטנדרט הזה, היא רק יתרון.

lirand18

New member
שוב תודה

מבחינת מורכבות ההתקנה:
אני יכול להניח שהמורכבות הרבה יותר היא אך ורק ההתקנה ראשונית, נכון? משם אמור להיות לי ״ראש שקט״ מבחינת וקטורינג ושאר הפתעות? אני רואה בקישור ששלחת בעמוד 33 הסבר על הגדרת חיבור PPOE ADSL. זה אמור לתאר באופן הוגן את מורכבות ההתקנה הראשונית?
&nbsp
אני איש הייטק וגם הייתי מפתח בעבר. יודע להתמודד עם מורכבות טכנית, אבל מעוניין לשלם על מכשיר איכותי על מנת שלא להתעסק עם בעיות טכניות, מעבר להתקנה הראשונית...

cheif

Member
מנהל
תשובות (2)

החיבור של הנתב למהירות 15M היא ב-ADSL אבל במהירות 40M ו-100M היא VDSL - קח זאת בחשבון. לאחר התקנה ראשונית וביצוע ההגדרות המתבקשות, לא צריכה להיות בעיה - זה מוצר מאוד איכותי.

lirand18

New member
Ok

אם תהליך ההתקנה אמור להיות סביר לאנשים טכניים מניח שיהיה בסדר. מבין שלא מדובר במורכבות יוצאת דופן.
&nbsp
שאלה אחרונה בתקווה - בהמשך להתכתבות המקורית וכיוון שנראה שהמוצר פחות פופולרי בארץ - האם אני יכול להניח שהמוצר עומד בתקנים מחמירים לבטיחות בקרינה?

rafid1

Active member
מנהל
אבל אמרנו שעוזבים את נושא הקרינה ושמים בצד...

בוא אגלה לך סוד: אם נעזוב לרגע בצד את כל האלגוריתמיקה של האלחוט, מימו-שמימו, באלחוט המושג "טוב יותר" (טווח/חוזק-סיגנל) שקול ל"משדר חזק יותר" == קרינה חזקה יותר. אין מצב של יש מאיין.... בעוד שבשטח גם הכיווניות לפעמים עוזרת, בבית זו לא ממש אופציה.

כעת תחליט - או קרינה חלשה יותר וטוב פחות, או קרינה חזקה יותר וטוב יותר. החלטה שלך.

lirand18

New member
אמרנו ששמים בצד לגבי דברים שמשווקים בארץ בצורה מסודרת

לא בטוח אם זיקסל משווק בארץ רשמית או שפלונטר מייבאים אותו עצמאית (ואז זה בגדר ״הביא במזוודה״ כמו שאמרת, ואולי בלי פיקוח של משרד התקשורת).
&nbsp
אני לא לגמרי מסכים עם ההפשטה שעשית. לפעמים השאלה היא באיזה ערוץ לשדר למשל ולא באיזו עוצמה..

dino_din

New member
פלונטר זה ספק לא קטן

ולא נראה לי שהם מביאים כזו כמות של ציוד במזוודה :)
&nbsp
אני מהמר שמה שהם מוכרים מיובא לארץ בצורה מסודרת אבל אם אתה מעוניין במוצר וחושש, שלח להם מייל וברר אם למוצר יש אישור של מכון התקנים.

cheif

Member
מנהל
ל-ZYXEL יש נציגות רשמית בארץ

והמוצרים שלה לא מיובאים בשיטת "המזוודה". את צעיין במפרט הטכני תראה שהוא עומד בתקנים הישראלים - עוצמת שידור של 100mW או 20dBm.

למעלה