נתב שהפסיק להתחבר ל-WAN

Guy Yafe

New member
נתב שהפסיק להתחבר ל-WAN

שאלה ששאלתי גם בפורום תמיכה טכנית

יש לי נתב ישן Edimax BR-6424n
הנתב מחובר לנתב מודם של הוט ותפקידו להעביר WIFI בבית (המודם נמצא בפינה שאין בה קליטה).
רגל הWAN של הנתב מחוברת לאחד הפורטים במודם, וכשאני מחבר כל הנוריות נדלקות כראוי. מחשבים שמחוברים ישירות למודם גולשים באינטרנט כראוי.
הנתב מוגדר על Dynamic IP ואף על פי שהנוריות דולקות, אני מקבל חיווי בנתב שאין חיבור אינטרנט.

יש משהו לעשות או לבדוק בנדון או שהנתב התקלקל ופשוט אקנה AP חדש?

rafid1

Active member
מנהל
המודם (הוטבוקס) של הוט מוגדר כנתב או כמודם?

"מחשבים שמחוברים ישירות..." - יותר ממחשב אחד בו-זמנית?

Guy Yafe

New member
ככל הידוע לי מוגדר כנתב

למודם מחובר מחשב אחד והנתב המדובר.
הכל עבד כמו שצריך בשנתיים האחרונות, ורק השבוע דברים השתנו. מכיוון שאף אחד לא נגע בחומרה, אני נוטה להאמין שמשהו התקלקל בנתב.

Guy Yafe

New member
משהו מוזר במדריך הזה

מדובר על כבל רשת מוצלב, וביטול DHCP.
עד עכשיו (את זה אני יודע בוודאות), השתמשנו בכבל שאינו מוצלב (אין לי כבל רשת מוצלב),
כמו כן, כל המכשירים האלחוטיים קיבלו כתובת משרת DHCP בנתב האלחוטי.

rafid1

Active member
מנהל
"מוצלב" זו טעות במדריך

כן, אתה גם יכול לשרשר שני נתבים, מה שלא מומלץ, כי אז לא תהיה רשת משותפת לאילו שיחוברו ישירות למודם.
ללא קשר, אולי הנתב התקלקל... וזה זמן טוב להחליף לנתב מהיר יותר בתקן N או AC... ולא G כמו שלך.

rafid1

Active member
מנהל
נב: בעניין "מוצלב", יש הערה...

"הערה: אם אחד הנתבים שברשותך תומך בתכונה Auto MDI/X ניתן להשתמש גם בכבל ישר. התקני תקשורת מודרנים התכונה הזו, המכונה Auto MDI-X, מייתרת את השימוש בכבל רשת מוצלב. על מנת לוודא שכבל הרשת המוצלב אינו נדרש, יש לוודא במפרט הטכני של הציוד שנמצא ברשותך אם הוא תומך בהצלבה אוטומטית."

Guy Yafe

New member
עדכון - הבעיה נפתרה

החיבור אכן לא היה נכון. חיברתי ל - LAN, ועדיין לא היה אינטרנט.
מסתבר שמישהו הגדיר את המודם כ - BRIDGE ולא כנתב, אז המודם בכלל לא חילק כתובות לנתב.
&nbsp
מודה לכולם על העזרה.
&nbsp
גיא
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
הגיוני... סבבה :)

אגב, גם חיבור עצמוני כנתב להוטבוקס כמודם (בWAN) - היה די הגיוני...

Guy Yafe

New member
המודם עצמו משמש גם כנתב

כלומר יש דסקטופ שמתחבר ישירות למודם.

למעלה