נתב TL1043ND V2 קורס

• פותח הנושא karpe
  • פורסם בתאריך

karpe

New member
נתב TL1043ND V2 קורס

אני משתמש בנתב הזה כבר כמה חודשים בלי בעיות, כמעט לא נתקע, מהירות טובה באלחוטי והכל דבש.
הנתב מחובר חוטית למחשב נייח וגם למעין NAS של WD שנקרא MYCLOUD, כל זה יושב בממ"ד.
בסלון יש לי לפטופ עם כונן SSD קטן, שבו אני משתמש בעיקר. המחשב הגדול לרוב סתם דולק או שהוא מוריד טורנטים.
הרעיון שלי היה להשתמש בNAS כדי להוריד אליו מהלפטופ את הטורנטים ואז אפשר לכבות את המחשב הגדול.
כשאני מתחיל להוריד קובץ ביוטורנט בהתחלה הכל בסדר, הקצב מירבי, אבל אחרי כמה דקות - הנתב פשוט קורס/מתרסט (נעלמת הרשת האלחוטית לכמה דקות וחוזרת). ניסיתי להגביל את ההורדה לקובץ בודד וזה עדיין קורה, גם קצב הורדה נמוך לא עוזר.
הנתב מעודכן לקושחת יצרן האחרונה (זה הדגם החדש - V2).
טורנטים מהמחשב הגדול בחיבור חוטי עובדים חלק.
שמתי לב גם שאם אני מעביר קובץ גדול ברשת האלחוטית ממחשב למחשב לפעמים זה גם גורם לו לקרוס.
רעיונות ?

rafid1

Active member
מנהל
להערכתך

הבעיה נובעת מבשימוש בNAS? או כל העברה/הורדה אלחוטית (אם לא משתמשים בNAS)?
אתה משתמש בהצפנה ברשת? ניסית לשנות שיטת הצפנה? בהחלט סביר שהנתב הוא מקור הבעיה. חוץ מלהחליף לקושחה צד 3 - אין מה לעשות.

כללית, לעולם לא תקבל באלחוט שלך מהירות הורדה שקרובה ל100M. לכן, הרעיון להוריד מהמחשב הנייח ובמהירות המירבית - היה מעולה (אפשרי כמובן לשתף מחיצה בו ברשת).

karpe

New member
גם בהעברה לדיסק הפנימי במחשב הנייח

&nbsp
הנתב קורס אחרי דקה-שתיים. אני משתמש בהצפנה WPA, לא ניסיתי לשנות.
הרעיון היה לחסוך בזמן עבודה וחשמל של המחשב הנייח, מהירות ההורדה לא קריטית לי בכלל, אז ייקח עוד כמה שעות, זה לא שאני יושב ומחכה שזה יסיים. עד היום אכן הייתי מוריד למחשב הנייח ומשתף מהדיסק הפנימי שלו.
הNAS מאפשר לי גם להוריד אליו וגם להזרים ממנו בלי שהמחשב הגדול דולק..
&nbsp
בכל מקרה הקו שלי הוא של 15 מגה כרגע, וברשת הפנימית באלחוטי אני מקבל מהירות של כ-7MBYTE לשניה, שזה בערך 50 מגה ביט, אז אין בעיה בקטע הזה. אני ביוזמתי מגביל את קצב ההורדה ל-8 מגה ביט כדי שלא יפריע לי לשימוש השוטף ברשת.
&nbsp
אז צריך לבדוק בלי הצפנה או עם WEP (ששניהם לא פתרונות מוצלחים באופן קבוע), או להתקין קושחה צד שלישי.
עוד רעיונות ? אין איזה הגדרה בנתב שיכולה לגרום לזה ? רק אני נתקלתי בזה ?
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
רק תוודא שהמהירות אל/מ הNAS סבירה

הרבה התאכזבו מביצועי נתבים בהקשר זה. אם המהירות נמוכה (מאוד) שיתוף דרכו הופך לבלתי שימושי בעליל.
&nbsp

karpe

New member
בדקתי כמובן

&nbsp
בהעברה חוטית למחשב הגדול (דרך הנתב) הוא נותן 40-60MBYTE לשניה, שזה מעולה.

למעלה