נתון מוזר ומעניין

LifeGiver17

New member
נתון מוזר ומעניין

המדריכה שלי בקורס קידום אישי אמרה לנו ש"הפסיכומטרי שובינסטי" למה? כי לגברים קל יותר לענות על השאלות מאשר נשים, ו80% מהתוצאות על 750 הם של גברים... מה דעתכם?
 

qjasf18

New member
שהמדריכה מקשקשת...

לפני שאתה מעלה לדיון דבר כזה, תשאל אותה למה הוא שוביניסטי, ותכתוב מה היא אמרה. ככה נוכל להתייחס לעניין ולהסביר לך למה המדריכה שלך היא לא בנאדם חכם במיוחד ולמה כדאי שתחפש מדריך אחר.
 

LifeGiver17

New member
היא לא בדיוק ידעה להסביר לי

היא רק אמרה שהיה על זה מחקר. לא אמרתי שאני חושב זה נכון!
 
יש טענה דומה הרווחת בארה"ב

שהSAT גזעני מכיוון שמיעוטים מקבלים בו ציונים נמוכים יותר. שתי הטענות שגויות. אם קבוצה מסוימת באוכלוסיה, באופן כללי, מקבלת פחות ניקוד מאשר קבוצה אחרת האשמה היא לא במבחן - האשמה היא בהשכלה! נשים מעודדות פחות ללמוד, להצליח ולהרוויח מאשר גברים (וזה נכון בכל העולם, לא רק בארץ). התפיסה שאישה צריכה להישאר בבית, להיות בית חרושת לתינוקות, וקונדיטוריה מהלכת עדיין רווחת בארץ ומונעת מנשים רבות השכלה גבוהה(וקורסי פסיכו וכדומה). בני המיעוטים בארה"ב לרוב נמצאים בסביבה פחות משכילה, ובמקרים רבים אין הם יכולים להרשות לעצמם קורסים - כך שההשפעה על ציוניהם במבחן ניכרת.
 
לגברים יש מוח גדול יותר מנשים

ובאופן סטטיסטי במבחני איי קיו הם משיגים ציונים גבוהים יותר. אז במקום לדבר על אפליות ושטויות נקרא לילד בשמו, גברים הם בעלי כישורם מנטליים חזקים יותר מנשים.
 
נו באמת...

לגברים יש מוח גדול באופן ממוצע מנשים. אבל גברים ונשים מנצלים באופן שונה את המוח שלהם. יש המון מחקרים בנושא, וקשה מאוד לעשות את ההפרדה (אם קיימת בכלל) בין מה נובע מנורמות תרבותיות לבין מה נובע מיכולות ביולוגיות מולדות. תבדוק את הנתונים במדינה כמו שבדיה למשל, שהעלתה על נס את נושא מעמד האישה ומהווה כמדינה הפמניסטית בעולם, הפרשי ההשכלה בין נשים לגברים הם מינימלים (אם קיימים בכלל) והדבר נכון גם למשכורות, אחוזי נשים בפרלמנט, מבחני אי.קיו. וכל מבחן אחר שלא תבחן. אם כבר אתה רוצה לבחון את הנתונים לגבי החברה הישראלית (אשר היא חברה מאוד פטריאכלית מיסודה) הייתי משער שרוב הנשים מידת ה e.q. שלהם תהיה גבוהה בהרבה משל רוב הגברים. (דבר שהוא עצוב בפני עצמו...) הנקודה התחתונה היא שאף אחד מהדברים הללו אינם גזירה משמיים, יכולות שכליות הן דבר דינמי אם תדחוף את עצמך לקראת לשפר את היכולות שלך, תאמין בעצמך,והכי חשוב: הסביבה תאמין בך ותפרה אותך אז תוכל להגיע להישגים גבוהים ולא משנה מהו מגדרך, מוצאך, העדפותייך המיניות או ווטאבר שלא יהיה.
 
אותי מעניין

לקרוא את הדברים שעליהם אתה מבסס את דבריך. דוגמא אחת היא שבהיסטוריה האנושית היו ממש מעט גאונות יסחית לגאונים. תמיד יהיה את הנימוק של האפליה אבל גם במאה ה20 שהייתה מאה יחסית נאורה לא היו כמעט תגליות אדירות שבוצעו ע"י נשים - וגם אם היו הן היו זניחות יחסית לאחוז הגברים.
 

purple trance

New member
במיוחד הגבר הזה ../images/Emo3.gif

אין כל קשר בין גודל המוח לבין היכולות המנטליות. להיפך, אצל מפגרים יש מוח גדול יותר... מבחני איי קיו (וגם מבחנים פסיכומטריים) מבוססים על מיומנויות מסויימות שמישהו החליט שהן מדד לאינטלגנציה. המיומנויות האלו, בחלקן הגדול, ניתנות לרכישה ולשיפור וזה תלוי בהשכלה, בחברה ובמנטליות שבה גדל, התבגר ועוצב האדם. ברור שהאדם הקדמון לא היה עובר פסיכומטרי גם אם היה יודע לקרוא וזה לא אומר שהוא היה אדיוט, רק שבימיו לא היו שברים פשוטים ולוגיקה אפנתיים במיוחד. מה אני מנסה להגיד? היכולת להתמודד עם מבחן כזה ולקבל תווית ´אינטלגנט/ית´ תלויה בצורה ישירה ביותר בכישורים שעודדו אותך לרכוש ובהקשרים החברתיים שקובעים מה צריך לדעת כדי להיות אינטלגנט/ית. בשני הדברים האלו הנשים מקופחות - הן בגלל שלא מעודדים אותן לתחומים שנחשבים חכמים והן בגלל שלא מכניסים למבחן כישורים שבהן, סטטיסטית, נשים מצטיינות, כמו למשל כישורים מילוליים. (ואל תגידו לי שיש בפסיכומטרי פרק מילולי, הוא עוסק ברובו בלוגיקה ולא באמת באוצר מלים ויכולת ביטוי)
 
תשובות

א. קודם כל - יש קשר ישיר בין גודל המוח לאינטיליגנציה אצל אנשים נורמליים ידוע שאיזורים מפותחים אצל האדם הם בד"כ גדולים - כמו שלמשל החלק ששולט על האצבעות אצל הפסנתרתנים גדול מאשר אצל אנשים רגילים. ב. בקשר ליכולות רובן מאוד קשות לשיפור והשכלה - בגלל שמבחן הפסיכומטרי (חוץ מפרק האנגלית ואוצר המילים) בנוי על הסקת מסקנות - כלומר ההקבלה בין האדם הקדמון בכלל לא רלוונטית - לכל הנשים שניגשות למבחן יש את הכלים הדרושים בשביל לפתור כל תרגיל בפרק הכמותי או ההיגיון. אבל בגלל שלפי טענתי הן חלשות יותר ביכולות שכליות שאותן מודדים בצורת בדיקה של יכולת אנליטית ויכולת עיבוד והסקת מסקנות - וגברים פשוט יותר טובים בזה בגלל זה הם משיגים ציונים טובים יותר בד"כ מנשים. ג. כישורים תקשורתיים ומילוליים זה טוב ויפה - אך אלה לא כישורים שכליים אנלטיים שהכוונה היא אליהם. ולכן השורות האחרונות בכלל לא במקום ולא קשורות לעניין.
 

משתתפת

New member
האומנם?

מאיפה אתה שואף את המידע הזה? עשיתי השנה עבודה באוניברסיטה על הבדלים בין המינים והספרות שאני מצאתי בנושא לא תומכת בדעתך... אשמח אם תפנה אותי למקורות.
 

פוזנא

New member
בואו נדייק קצת כדי למנוע ויכוח...

אכן, ישנו יתרון יחסי של גברים על נשים בפתירת בעיות בנושא הגיאומטריה ובייחוד בתלת מימד (גיאומטריה במרחב) מכיוון (וזה מוכח) שלגברים ישנה תפיסה מרחבית טובה יותר. בזה, לדוגמא, אני מצדד. לעומת זאת - בפרקים המילוליים - ישנו יתרון יחסי לנשים (וזה מוכח) מכיוון שהן מסוגלות לבטא את עצמן טוב יותר, ולשלוט בשפה הרבה יותר טוב מגברים (מה שמסביר הרבה דברים...) לעשות הכללה על כל המבחן זה לא מדוייק וכדי לצאת בהכרזה ש 80% מהתוצאות מעל 750 הם של גברים צריך גם לבדוק מהו יחס המינים גם בתחומי ציונים אחרים. כעקרון - יש יותר נבחנים מנבחנות בכל מקרה.
 

eyalelta

New member
לא התעמקתי בתגובות אבל

אני יודע למה זה במחקרים הוכח שגברים לוקחים יותר סיכונים במבחנים עם שאלות בהן נותנים לך את התשובות האפשריות ונשים מרבות יותר להשאיר תשובות ריקות אני לא יודע מה הקשר של זה לפסיכומטרי כי בפסיכומטרי אף אחד לא משאיר תשובות ריקות אבל זה מה שהוכח במחקרים
 

משתתפת

New member
ידוע מזמן

שיש הבדלים מסוימים בין נשים לגברים ביכולת גברים טובים יותר בתרגילים של התאמת צורות ונשים טובות יותר בתרגילים שדורשים מיומנויות וורבליות. ההבדלים לא הכי משמעותיים, אבל קיימים. בחינות פסיכומטריות כפי שהן מנוסחות עכשיו מספקות יתרון מסוים לגברים - נתון ידוע בכל העולם. בכלל, אין צורך לקחת את הבחינות האלה יותר מדי ברצינות - הרי זה שהמציא אותם סה"כ רצה לבדוק האם ילדים של לורדים ( הוא היה אנגלי) חכמים מהילדים של אנשים פשוטים. ונחשו מה - הוא הצליח. אז נכון שמז הבחינות שוכללו, אבל הן עדיין לא מושלמות. ולגבי ה80 אחוז - פעם ראשונה שאני שומעת. האם זה נכון?
 
למעלה