נתונים מהלמס על משפחה - עלפי בקשת חצילונית

  • פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
נתונים מהלמס על משפחה - עלפי בקשת חצילונית

דבר ראשון - מי שרוצה להעמיק - כל הסיכומים והגרפים מהמעמר הבא:
http://www.cbs.gov.il/www/statistical/mw2013_h.pdf

לא הצלחתי למצוא נתונים על ילדים - מעבר לפיריון - שזו לא היתה השאלה של חצילונית.
אם הצליח לימצוא משהו בנושא - הוסיף בעתיד.

אני התחיל מהמסקנות שלי במקרה ואתם לא ממש רוצים להבין איך הגעתי אליהם:
אחד משני האופציות הבאות:
א. כ92 אחוז מהאוכלוסיה מתחתנים בשלב מסויים בחיים (אם הם מצליחים לסרוד עד גיל 45). - ויש משהו כמו עוד חצי עד אחד אחוז של אנשים שחיים בזוגיות מתמשחת ללא תקס הנישואים עצמו (הערכה גסה שלי מהנתונים הקודמים שציינתי).
ואנשים שלא מתחתנים מתים בגיל יותר צעיר.
ב. כ96% מהאוכלוסיה מתחתנים בשלב מסויים בחיים - יש כ4% מהאוכלוסיה שמתחתנים פעם ראשונה אחרי גם 50.
- חייבת להודות ששתי המסקנות נראות מוזרות - אבל אם למישהו יש רעיות לאופציה אחרת שמסבירה את המספרים - אתם מוזמנים לספר לי עליה.

2. ילדים:

קצת גרפים:
נישויים:
- בני 65 ומעלי לפי מצב משפחתי - אחוז האלמנות בקרב הנשים 44% לעומת 13% נובע מהעובדה שנשים חיות יותר זמן. אבל עם ברווקים עסקינן - אז 4% מקרב הנשים ו2% מקרב הגברים שהצליחו לשרוד 65 שנה - הצליחו גם להמנע מלהתחתן (כל הכבוד להם). כמובן שזה לא אומר שהם לא חיו בזוגיות ללא נישואים.

- מגורים לבד - זה משלים את התמונה של תמותת הגברים המוקדמת - כיוון שבבני זוג כראה נשים מחזיקות יותר זמן מעמד - החל מגיל 50 חלה עליה משמעותית בכמות הנשים שחיות בגפן. אבל עם אנחנו מנסים להבין כמה שלא מתחתנים ולא נמצאים בזוגיות מעניינים המספרים מתחת לגיל 50.
שם אפשר לראות כי כ8% מהגברים גרים בגן לעומת 4-5% מהנשים. כמובן שזה שאדם שגר בגפו בגיל 40 לא אומר שהוא גר בגפו בגיל 30 ולהיפך - אבל עדין בכול זאת אפשר להסיק משהו מהגרף הנל - בעיקר עם מוסיפים את הנתונים על הרווקים מהגרף הקודם - 4% מהנשים נשראו רווקות גם בגיל 65 - וסביר להניח שחיו בגפן (רובן לפחות) לעומת 2% מהגברים - אבל יש אחוז הרבה יותר גבוה של גברים שחיים בגפם מאשר נשים שחיות בגפן בין גיליי 30 ל50.
הייתי עומרת על זה - מעניין!

- אחוז בני 15 ומעלה שהתחתנו לפחות פעם אחת - לפי גיל ומין - נכון ל2010.
דבר ראשון אני רוצה לציין שבפרק הקודם לנישויים מדברים על אנשים שגרים יחדיו ולא מתחתנים - מדובר על כ5% מהזוגות בארץ חיים יחדיו ללא מגורים - כמובן שרובם הם זוגות צעירים שיפרדו/יתחתנו בשלב מסויים - אבל הם מציינים כי 14% מתוך ה5% יש ילדים במשק הבית - כך שהייתי אומרת שמדובר כנראה בזוגות שנשואים לכל דבר - מלבד החתימה על המיסמך עצמו. בסך הכל מדובר באחוזים בודדים בקרב הזוגות - לכן ניתן להתמקד רק בנשואים.
אז אני חושבת שאם רוצים להבין בכללי את אחוז המתחתנים אפשר להתמקד בגילאים 45-50. למה? כי עלפי גרף המגורים בדד אפשר לראות כי יש יציבות באחוזים עד גיל 50 ואז יש עליה משמעותית של נשים שגרות לבד בגלל תמותה של גברים - לכן נראה לי שנכון להסתכל על 45-50 - על אחוז האנשים שהתחתנו לפחות פעם אחת בחייהם עד נקודה זו - בתור מייצג טוב - ובתווח הגילעים הנל יש גם איזון בין גברים לנשים - נראה כי נשים מתחתנות בגיל יותר מוקדם מהגברים בממוצע (לא מפתיע לגלות) והחל מגיל 50 יש יותר גברים מנשים נשואות - בגלל בעית הנשירה של גברים מקרב האוכלוסיה בגיל 50.
מסקנה - כ92 אחוז מהאוכלוסיה מתחתנים בשלב מסויים בחיים (אם הם מצליחים לסרוד עד גיל 45). - ויש משהו כמו עוד חצי עד אחד אחוז של אנשים שחיים בזוגיות מתמשחת ללא טקס הנישואים עצמו (הערכה גסה שלי מהנתונים הקודמים שציינתי).





 

hatzilonit

Member
מנהל
את בסדר, את


2011 זה הכי טרי שיש להם?

וואי, 92% נשואים זה ממש גבוה...

תודה (לא משנה שאפילו התקציר עשה לי כאב ראש)
 

p019

New member
מעוד קשה לחשב במדויק את המספרים שאת רוצה

הסיבה היא ששיש מגוון רב בין אנשים, בגיל שבו הם מתחתנים, בגיל שבו הם מתים, כמה פעמים וכו.
אותי אישית מפתיעה הקפיצה באחוז הנישואים בין גילאים 45-49 ל50+7
&nbsp
איך שאני רואה את זה יש רק 2 דרכים לצאת מרשימת האנשים שלא התחתנו אפילו פעם אחת - להתחתן או למות. אם מישהו רואה דרך שלישית...
אבל:
מצד אחד קשה לי להעמין שיש 3-4% מהאוכלוסיה שמתחתן פעם ראשונה מעל גיל 50. אני לא אומרת שזה לא קורא - אבל 3-4%? זה המון.
מצד שני - למה שאנשים שלא התחתנו עד גיל 49 יהיו בעלי סיכוי יותר גבוה למות יותר מוקדם?
&nbsp
 
למעלה