נתונים על איידס

פרח7

New member
נתונים על איידס

בפורום אחר אמרה אחת המשתתפות "...קיימת העובדה שאצל ההומואים באחוזים ההדבקות גבוהה יותר..." האמנם? הלכתי ל NIH האמריקאי והוצאתי סטטיסטיקות אמיתיות נתונים על איידס מאתר של ה NIH ל - 42 מיליון אנשים (מהם 3.2 מיליון ילדים מתחת לגיל 15) בעולם יש AIDS/HIV. 70% מהם חיים באפריקה 17% באסיה 50% מהמבוגרים החיים בעולם עם AIDS/HIV הן נשים. 14000 אנשים בעולם נדבקים ב HIV כל יום (כל יום!!!!) 95% מהם חיים באפריקה. בשנת 2002 מתו בעולם כולו - 3.1 מיליון איש (מהם 610,000 ילדים מתחת לגיל 15) ממחלות הקשורות להדבקות באיידס בארה"ב- בערך 40000 אנשים נדבקים בשנה בארה"ב 70% מהם גברים 30% נשים. חצי מה 40000 נמצא מתחת לגיל 25. מהגברים 60% (מתוך אותם 70% חדשים) נדבקו כתוצאה ממגע הומוסקסואלי. 25% מהגברים נדבקים כתוצאה מהזרקת סמים 15% מהגברים נדבקים כתוצאה ממגע הטרוסקסואלי. רק 30% מהם לבנים. מהנשים,75% נדבקות כתוצאה מסקס הטרוסקסואלי. ו 25% כתוצאה מהזרקת סמים. רק 18% מהן לבנות. משנת 1985 ועד 2002 עלה שיעור הנשים להן AIDS/HIV בארה"ב מ 7% ל 26% בשנת 2002 מתו בארה"ב 16,371 ממחלות הקשורות להדבקות באיידס 28% מהם לבנים.
 

טרודי

New member
אז זה נכון

לפחות בארה"ב. אם 42% מהנדבקים הם גברים הומוסקסואלים (לא שכל מי שמקיים מגע הומוסקסואלי הוא הומו, אבל ניחא), ורק 5% מהאוכלוסיה הם גברים הומואים, אז המסקנה היא ששיעור ההדבקות בין הומואים גדול פי 8 מאשר בקרב האוכלוסיה הכללית.
 

ניראות

New member
בואו לא נשכח

את אפריקה ודרום מזרח אסיה, שרוב הנדבקים הן נשים!!!!!!
 

פרח7

New member
כן אך...

נכון ששיעור הנדבקים בקרב האוכלוסיה ההומוסקסואלית גבוה משיעורם באוכלוסיה. אבל מבין הנדבקים במחלה % ההומואים הוא 42 לכן כשמישהו אומר שרוב מי שנדבק במחלה הוא הומוסקסואל, הוא טועה ומטעה.
 

טרודי

New member
אבל זה לא מה שנאמר

ציטטת "אצל ההומואים באחוזים ההדבקות גבוהה יותר" שזה לא עברית ברורה מי יודע מה, אבל למיטב הבנתי זה מנסה להגיד את הדבר הנכון. אם היו רוצים לומר "רוב הנדבקים הם הומואים" היו אומרים את זה פשוט. פה מישהו ניסה להסביר על אחוזים ושיעורי הידבקות, ולא הצליח לנסח את זה כמו שצריך. לדעתי.
 

פרח7

New member
לדעתי

ההתפלפלות שלך איתי על ניסוח אינה הדבר המשמעותי בנתונים שהבאתי. אבל אולי אני טועה...
 

טרודי

New member
הנתונים שהבאת

משמעותיים ומעניינים בהרבה כיוונים. אבל בגלל שהבאת אותם בתגובה לאותו משפט שציטטת, ציינתי שהם דווקא מאמתים אותו. אם את רוצה להפנות זרקור לנתון אחר - קדימה. הבמה שלך.
 
למעלה