נתונים על סיכויי ההצלחה של מרזל

ערב רב

New member
נתונים על סיכויי ההצלחה של מרזל

לפי מחקר שפורסם בהארץ הציבור הדתי לאומי מהווה לפחות 700 אלף איש ומתוכו החרדים הלאומיים והקרובים להם בהשקתפם מהווים כרבע, כלומר כ-175 אלף איש, כלומר כ-90 אלף בוחרים לפי גיל חציון 18, וזאת מבלי להתייחס לפוטנציאל ההצבעה בקרב החרדים והחילונים. כלומר, הסיכויים לעבור את אחוז החסימה המהווה כ-60,000 בוחרים נראים לי מצויינים. מפלגת חזית יהודית לאומית בראשות ברוך מרזל פשוט צריכה להמנע מעשיית טעויות במערכת הבחירות.

תודה על העידוד!

אל תשכח שאחרי הגירוש,הרבה מתוך הציבור הדל"י עבר לציבור החרד"לי! והרבה מתוך הציבור החרדי יצביע למרזל אחרי החלק שהחרדים לקחו חלק בגירוש הנורא!

ערב רב

New member
אם אתה שואל אותי, הציבור המסורתי

והדתי ממוצא ספרדי שמצביע לש"ס הוא הפוטנציאל הגדול של הקולות שיש לנצלו. בכל סקרי העומק עולה פעם אחר פעם שזהו ציבור המצביעים הימני ביותר בארץ, הרבה יותר ממצביעי האיחוד הלאומי והחרדים האשכנזים. הציבור הזה, שרובו מסורתי, הרבה פחות ממושמע והיררכי מהחרדים האשכנזים ובעל ניידות פוליטית לא מועטה, הוא יכול להצביע למפד"ל, לליכוד או לש"ס אבל אין שום ספק שביחס לגירוש ולמלחמת אוסלו מרזל מייצג אותו באופן מלא כמעט לגמרי. הדרך המיטבית לפנות אל הציבור הזה הוא דמות רהוטה בעלת זיקה לדת וחסרת מאפיינים אשכנזיים - מבחינה זו למרזל יש בעיה, יש לו קצת מבטא זר ושם אשכנזי. חבל שהרב יעקב יוסף אינו מעז לעשות צעד כזה כל עוד אביו בחיים, אבל אפשר לדעתי למצוא חלופות רבות אחרות.

יש הרבה צדק וחכמה בדבריך!

והראיה הברורה היא:סקר שערכו לפני הגירוש-מבין מצביעי המפד"ל היו רק 80 נגד הגירוש ומבין מצביע ש"ס,93 אחוז! וכמו שהרב עובדיה הוא המונע מבנו הרב יעקב להצטרף למרזל כך הוא גם מונע מהרבה מהציבור הזה ללכת למפלגתו של זה האחרון. לאחר 120 שלו יש הרבה תקוות למפלגות כמו של מרזל השאלה אם עוד יהיו אצלינו שטחים ועוד יהיה על מה להילחם...

ערב רב

New member
הרב עובדיה כבודו במקומו מונח כרב

אבל בתור מנהיג פוליטי חייבים לתקוף אותו על פסק ההלכה המתיר את אוסלו, אחרת אפשר לסגור את הבסטה.

אז יהיו לו שני מנדטים, ואלי שלושה

איזה השפעה תהיה לרסיס מפלגה כזה? מי יקח אותו בחשבון?

ערב רב

New member
לפי הגישה שלך, הכל אבוד מראש

לפי הסקרים היום מפלגות השמאל (קדימה+העבודה+שינוי+מרצ+הערבים) שאין ספק שיתמכו בגירוש הבא, מקבלות כ-80 ח"כים, וזאת מבלי להחשיב את החרדים (כ-15 ח"כים) שבתמורה לתקציבי החינוך המתאימים יתמכו גם כן, הם מגיעים ל-95 ח"כים. גם מהצד השני, המפלגה היחידה שתתנגד לכל גירוש מכל סוג שהוא היא האיחוד הלאומי (בלי המפד"ל) וגם היא לא תקים צעקות ולא תעשה הרבה יותר מלהצביע נגד בכנסת. אני לא מתבייש שהסיכוי לכך שהמפלגות שמתנגדות לכל גירוש מסוג כלשהו תקבלה לפחות 60 ח"כים בבחירות הקרובות הוא 0 עגול, לכן מבחינה זו המאבק בכנסת כבר אבוד. לכן אני לא מתבייש שהיתרון של מרזל בהשוואה לאיחוד הלאומי הוא לא בכך שיצביע נגד הגירוש הבא בכנסת, כי גם האיחוד הלאומי יעשה כן, אלא בהובלת המאבק החוץ פרלמנטרי אחרי שהגירוש יעבור בכנסת תוך ניצול מירבי של החסינות הפרלמנטרית ושאר הזכויות המוקנות לח"כים, מפלגות וסיעות בכנסת. אז כמובן שיהיה נחמד אם מרזל יקבל 10 מנדטים ולא 3, אבל לא יהיה בכך שום הבדל מהותי כי הרוב לגירוש הבא בכנסת כבר מובטח. הדבר החשוב היחיד הוא שמרזל יעבור את האחוד החסימה ולכך מספיקים 2-3 מנדטים. יש לכך גם חשיבות דמוקרטית בכך שהוא ייצג בכנסת את אותו ציבור שמבחינתו הגירוש הבא אינו נסבל בשום אופן וכרגע אינו מיוצג בכנסת, אבל זו חשיבות משנית. העיקר - המאבק בגירוש הבא, ובו אין למרזל כל תחרות.

motyka

New member
שמאל וימין הם יחסיים

בחלוקה נורמלית 40 החכ"ים הימניים יותר הם הימין, 40 השמאליים יותר הם השמאל, והשאר במרכז. אמנם בשיטה זו השמאל והימין הם גמישים ונעים כל פעם מנקודה לנקודה, אבל זו שיטה המייצגת את העמדה הפוליטית יחסית לדעת הציבור. לכן, היום אי אפשר להכניס את שינוי וקדימה לסל השמאל.

ערב רב

New member
גם מבחינה יחסית שינוי שייכת לחצי

השמאלי של הכנסת וקדימה יושבת בדיוק באמצע, אבל אני חושב שזו גישה מגוחכת ששוללת את האפשרות שהציבור יזוז שמאלה או ימינה בעמדותיו.

motyka

New member
האם קדימה ימנית משינוי?

או יותר נכון, במה מתבטא ההבל ביניהן?

ערב רב

New member
שינוי למשל מצהירה שתתמוך בגירוש

חד-צדדי נוסף בכנסת הבאה (כך ח"כ לבני באירוח בפורום שינוי) בעוד ששרון שולל זאת. בשינוי יש מספר ח"כים שתומכים בהסכם ז'נווה.

יש לי תחושה רעה מאד ממה שכתבת

למעשה אתה אומר שהפור כבר נפל, במשטר הדמוקרטי הישראלי קיים רוב מוצק בעד פינוי נוסף, למעשה אתה אומר שהלגיטימציה של הכיבוש בגדה פגה. טוב, את זה גם אני יודע. עכשיו, אם נחזור לעקרונות הדמוקרטיה - שלטון הרוב והגנה על מיעוטים. הבעיה היא שהימין הקיצוני פיספס נקודה אחת - הוא מיעוט, ובשני העשורים האחרונים הוא הולך ומתמעט. מצד שני גם השמאל הקיצוני לא גדל, להיפך, הקצוות מתמעטים והמרכז האדיש גדל. על הרוב להגן על המיעוט שנקרא לו כרגע, ישמאלין קיצוני, בעיקר לצערי מפני עצמו... אי הקבלה של חוקי משחק דמוקרטים בסיסיים כמו כיבוד החוק מובילים את הימין להתבדלות מהמדינה ולקיצוניות יתר. אם כבר קיבלת את העובדה שהרוב תומך בהסדר קבע ופינוי רוב שטחי הגדה עדיף שתנסה להסיט את הדיעה הרווחת, ולא תנסה לעורר כאן פרובוקציה חדשה ומסוכנת. "תוך ניצול מירבי של החסינות הפרלמנטרית ושאר הזכויות המוקנות לח"כים" - גם אחמד טיבי ובראכה מנצלים את זכויותיהם כח"כים עד תומם, בעיקר על מנת לעבור על חוקי המדינה. מרזל כבר ידוע ומוכר כאדם שנהנה לכופף את החוקי לצרכים פוליטיים ולאמר לך את האמת, אני די חושש ממה יעשה מרזל עם חסינות פרלמנטרית... (או שמא מרזל זקוק לחסינות בכדי להגן על עצמו מהתנקלותם של אנשי הש"ב וחייזרים?)

מורנא007

New member
אם יהיו 3 ח"כים

במקרה של קואליצית ימין, הם יכולים לקבל שר, כמו תמ"י בכנסת ה- עשירית.

הסתברות מאד קלושה

אם שרון ייזום קואליציה איתם, חלק ממפלגתו יפרשו, ולא יהיה לו רוב.

קחו דבר אחד פשוט וחשוב בחשבון!

ברגע שיהיו קול ימני אמיתי וקיצוני בכנסת גם אם זה יהיה מצד 2-3 חברי כנסת, זה ייקח את כל מפלגות הימין-מרכז-יותר ימינה! דבר בדוק ומנוסה! כי מתי שהאלטרנטיבה לימין הקיצוני זה המפד"ל והליכוד השמאלני נחשב לימין-ימין קיצוני המצב קשה בהרבה!

shay or eli

New member
קודם שבכנסת ובבג"צ לא ייפסלו אותם

אח"כ נדבר. ההבדלים בין חי"ל ובין 'כך' הם אסתטיים בלבד.

ערב רב

New member
אתה טועה

אם ההבדלים היו אסתטיים הוא לא היה חותר לצרף את אריה אלדד, אורי אריאל וחגי בן-ארצי שכולם אינם כהניסטים, ולא היה מצרף את פרופ' ישראל חנוקוגלו החילוני. אבל אתה צודק בכך שקודם כל הוא צריך לעבור את בג"ץ ולו אני היועץ של מרזל הייתי ממליץ לו לפי כל פרסום מפלגתי לשכור עורך דין טוב כדי שילמד את פסיקת בג"ץ שהכשירה את "חירות".

shay or eli

New member
הוא צריך מראית עין

לא יותר. אני לא רואה אצל מרזל שום שינוי אידאולוגי, הוא בסה"כ אותו כהניסט, רק משתדל להתאים את עצמו למערכת החוקים הישראלית.

ערב רב

New member
אבל ח"כ חילוני מטעם חי"ל

מן הסתם לא כהניסט, נכון, וגם לא דת"ל מגובש בדעתו. אולי אפשר להשוות את מרזל וחי"ל למק"י וחד"ש. בעצם, ההשוואה בין החזיתות אפילו מתבקשת.

למעלה