נתוני דופק בעת רכיבה על אופניים

מאדמאן

New member
נתוני דופק בעת רכיבה על אופניים

שלום לכם, אני בן 45+ רוכב אופניים כבר כשבע שנים. אני סובל מעודף משקל למרות הרכיבות השבועיות - אני שוקל 89-90 ק"ג כשגובהי הוא 1.74 מ'. כדי לרדת במשקל המליצו לי לרכוש שעון דופק פולאר ולרכב בטווח האפקטיבי. הטווח האפקטיבי ברכיבה עם מאמץ בינוני אצלי היא 118 - עד 138 פעימות בדקה. היום רכבתי כ 20 ק"מ במאמץ בינוני. בדרך כלל אני רוכב כ 35 ק"מ במאמץ נמוך עד בינוני. הפולאר הראה דופק בעת מאמץ של 154- 158 פעימות בדקה. בזמן עליות רציניות זה הראה דופק מירבי של 183 פעימות. מה דעתכם על הנתונים הללו ? האם הם סבירים ? מה פירוש הטבלה של פולר שלפיה אני נמצא בדירוג 35 שלהם בטבלת הכושר ? תודה

אל תהיה משועבד למספרים.

א. הטווח האפקטיבי שלך - איך הגעת אליו? ב. האם אתה יודע דופק מינימלי ומקסימלי שלך ברכיבה על אופניים? גם אם אתה יודע את התשובות אין זה אומר שאתה צריך לדבוק במספרים בדיוק. גם אם אתה מעל ל"טווח האפקטיבי" (אפקטיבי למה?) אתה אפקטיבי. אני משער שהכוונה באפקטיבי היא "דופק שריפת שומנים" ראיתי מאמר של מולי אפשטיין באתר של מכון וינגייט. ממה שאני הבנתי - מדובר במיתוס ואמונה עממית. לא משהו מדעי ובדוק. תזיע ותיהנה, זה הכי חשוב. .

מאדמאן

New member
הטווח האפשקטיבי נמדד ע"י הפולאר

הטווח הזה נקבע בשלושה מצבים: פעילות בעצימות נמוכה, עצימות בינונית ועצימות גבוהה. הוא נמדד תוך הפעלת הפולאר במצב מנוחה מוחלטת. הדופק המינימלי והמקסימלי שלי ברכיבה פשוט נמדד בעת הפעילות הנמוך הוא 111 פעימות לדקה. הגבוה הוא כמו שאמרתי 183 פעימות בדקה - זה היה למספר שניות בלבד בעיצומה של עלייה קשה. אם המספרים הללו "אינם חשובים" כדבריך מדוע הם אינדיקציה לכל פעילות ומופיעים למעשה על כל מחשב ספורט ? מעניין אותי לדעת מה היא דרגת הכושר שלי ? האם זה בכלל חשוב (אני חושב שזו שאלה רטוריט כי זה בהחלט חשוב - לוא רק למשל מהסיבה שאדם עם עודף משקל עצום - לא יעשה בחוכמה אם יתאמן מעבר למה שהלב שלו מסוגל לתת לו...) תקן אותי

למעלה