נתוני מפקד תנועות הנוער לשנת 2006

idanshaf2

New member
נתוני מפקד תנועות הנוער לשנת 2006

הוספתי קישור להודעה בYNET המפרטת את תוצאות מפקד תנועות הנוער שנערך השנה. מכבי צעיר- 2.5% מבני הנוער החברים בתנועות הנוער.

אמממ

אני אישית התאכזבתי מהתוצאה... אני יודעת שאנחנו תנועה קטנה.. אבל לא חשבתי שעד כדי כך... לא יודעת גם למה העלת את זה לכאן... קצת בושה

נכון שאנחנו קטנים....

ונכון שיש ירידה בכמות החניכים, ונכון עוד הרבה דברים... אבל אסור לנו להיתיאש
אנחנו עוד ניגדל וניהיה אימפריה, כל סניף כסניף וכל התנועה יחדיו. נמשיך להשקיע את כולנו כמו עכשיו, ואולי אפילו יותר, בגלל שראינו את האחוז הפעוט שאנחנו מהווים. כי זה שאנחנו קטנים לא אמור ולא צריך להוריד לנו את המוטיבציה! להיפך
בגלל זה אנחנו צריכים באמת להשקיע יותר, ליזום יותר ולהראות את עצמנו יותר
מכבי צעיר ארצי=>

orlupo

New member
כמו שירלי...

קיבלתי את הנתונים עוד לפני שהתפרסמו פה ובהחלט התאכזבתי... לא ידעתי שאנחנו עד כדי כך קטנים... בהחלט מאכזב.

תגובתי. ^^

כפי שכולכם יודעים, אנחנו תנועה לא גדולה, וכן, למרות זאת הנתונים היו דיי מפתיעים ואף מאכזבים. אבל, כמו שלילך אמרה, זה רק צריך להגביר לנו את המוטיבציה ואת הרצון לתרום יותר לתנועה.. עכשיו כשיש קצת יותר סדר בתנועה (דמי בוגר, רכז צעיר... ) דברים רבים יחלו להשתפר, וכן, בניהם גם מספר החניכים [יש קשר!
]. בכל מקרה, אנחנו נמשיך להיות נאמנים לתנועתינו הנצחית (
) ותראו, שעוד כמה שנים.. במקום הראשון יתנוסס השם 'מכבי צעיר'. חזק ואמץ לנו. ^^

idanshaf2

New member
קצת פרופורציות

אז קודם כל למי שלא יודע... הנתונים מראים על עליה בכמות החברים בתנועת מכבי צעיר יחסית למפקד הקודם שנערך. גם בשטח רואים עליה בכמות החניכים.. בנוסף אני ממש לא מסכים עם המילה בושה.. אני חושב שאנחנו עושים עבודה נהדרת וזה לא משנה כמות החניכים. כולם פה רודפים אחרי כמות.. זו לא הפואנטה השאלה היא מה אנחנו עושים עם החניכים שיש לנו? האם אנחנו מעניקים להם את החינוך הנכון? האם אנחנו מלמדים אותם באמת את עקרונות התנועה, את חשיבות הציונות והשמירה על העם היהודי ועל המדינה? אני אישית מאמין שכן. אז עזבו אותכם ממספרים, למי יש יותר ולמי יש פחות.. מניסיוני זה שלצופים יש הרבה חניכים זה לפעמים פוגע בהרגשת השייכות של החניכים לתנועה ומנתק אותם. אז בואו נתרכז בנו ונפסיק עם ההשוואות...

מסכימה, מחזקת ומוסיפה...

למי שקרה גם חלק מהתגובות על הכתבה היה שם לב שנכון שהצופים הם הכי הרבה וכו' וכו' וכו'.... אבל הרבה אומרים שגם הם איבדו את הערכים שלהם, שהם לא מעבירים ערכים... אני לא יודעת עד כמה זה באמת נכון ועם זה נכון לכל השבטים שלהם.... אבל כמו שעידן אמר, זה לא עיניין של כמות
זה עניין של איכות, שזה שאנחנו צריכים ושומרים על החניכים שלנו, מקנים להם ערכים שאנחנו מאמינים בהם כבני אדם וכתנועת הנוער "מכבי צעיר" בפרט. זה עזרה לזולת [המתבטאת בעיקר ובבולט כתנועה במרוץ לפיד בוגרים, בפעולת - מערכים שאנחנו מעבירים....], קבלת השונה [אנחנו לו מונעים מאדם כלשהו בגלל דת, גזע, מין, מעמד כלכלי... להיות בתנועה], אהבת המולדת... אני לא חושבת שיש צורך בלפרט עוד [תתקנו אותי אם אני טועה] על כמה האיכות שלנו טובה [אומנם דרושה שיפור, אבל שום דבר לא מושלם, וגם כשאתה מגיע למקום אליו הגעת אתה תמיד מציב וצריך להציב לך נק רחוקה יותר שצריך להגיע אליה, לשאוף תמיד ליותר
]. אז לא נשווה את עצמנו לתנועות אחרות, נפעל לפי מה שאנחנו ומי שאנחנו, לפי מה שאנחנו מאמינים בו, נגדל, ונהיה בסוף אימפריה איכותית
אז חזק ואמץ לנו
נמשיך ככה ונישתפר

orlupo

New member
במחשבה שנייה...

כן, אתה צודק... אבל עדיין יש עוד מה לעשות... ועכשיו כשעניינים מתחילים להסתדר בתנועה כפי שציינה יקירתי נועה (למרות שאני ממש לא אוהב את הדוגמאות הללו) אני מקווה שנתרחב בכל זאת...

orlupo

New member
ועוד משהו ששכחתי...

גם אסור להיות שאננים ולחלוטין להתעלם מכמות החניכים...

anat135

New member
אני חושבת ש..-

הנתונים טיפה אולי מאכזבים, אבל המטרה לדעתי, היא לא הכמות. אם טוב לנו, ולא יודעת מה איתכם (אני מקווה לפחות) ואנחנו נהנים פה, אנחנו צריכים שיהיו בארץ עוד הרבה אנשים? אני חושבת שיש משהו בזה שמחנות וטיולים (וכמובן קורס מדריכים) אתה מכיר בהם אנשים מכל הארץ, ולא רק מאזור הצפון/דרום/ מרכז. אני נהנת פה, טוב לי, אני עושה את ההדרכה כמו שאני רוצה, אני מאמינה בערכים של מכבי, ותמיד הדשא של השכן יהיה ירוק יותר. וזה לא צריך להיות ככה. זהו.

WTF7

New member
נכון...

אולי אנחנו קטנים אבל בטח ובטח שאנחנו בין הראשונים באיכות... הצופים הידרדרו כפי שאתם יכולים לשמוע...

למעלה