נתורופט=הומאופט?

אתד

New member
נתורופט=הומאופט?

סלחו לי אם כתבתי בשגיאות האם זה אותו מטפל וזה עוד דרך לקרא לו או שזה על תורות שונות?

בחינתי את כותבת נכון

אלה הן מילים לועזיות והכתיבה היא צלילית, אני רגיל לכתוב נטורופתיה הומיאופתיה. אלה שתי שיטות שונות לחלוטין ומלבד הסיומת "פתיה" אין בניהן דבר. נטורופתיה = מלשון NATURE, טבע. פתיה = מחלה, כאב כלומר שיטת ריפוי טבעית. הגישה הטיפולית מבוססת בעיקר על התאמת תזונה, מתן צמחי מרפא או תמציות (בדרך כלל ברמתם הכימית), וכן תוספי מזון בצורה של מינרלים ויטמינים וכו'. בדרך כלל ההתמקדות היא בגוף הפיזי. לעיתים משולבים גם טיפולי מגע שונים, בהתאם להכשרת ויכולת המטפל. הומיאופתיה = מחלה דומה הומיאו = דומה פתיה = מחלה, כאב שיטה המבוססת על התאמת רמדי (התרופה ההומיאופתית) המסוגלת ליצור מצב דומה אצל אנשים בריאים. כלומר אם חומר מסויים גורם ל X אז הוא מסוגל לרפא X. ההתמקדות היא רוח-גוף. הרעיון הוא כזה, אם אתה אוהבת אני אתן לך אהבה. סתם לידע כללי, יש עוד כמה שיטות עם הסיומת "פתיה" - אנטיפתיה = אנטי = מנוגד כלומר מחלה הפוכה, מנוגדת. זו נגזרת של הרפואה הקונבנציונאלית האומרת על גרימת פעולה הפוכה למצב נתון, למשל אם יש עצירות יתנו חומר הגורם לשלשול, חומר מרחיב למצב מכווץ וכדומה, ללכת נגד. כמו להגיד אם את אוהבת אני אתן לך שנאה. זה בערך ההגיון. אלופתיה = אלו = שונה כלומר מחלה שונה. גם זו נגזרת של הרפואה הקונבנציונאלית ושל שיטות אחרות. הרעיון הוא שאין קשר רעיוני הגיוני בין המחלה לטיפול. למשל מצאו שחומר כימי שבמקור ניתן לחולי לחץ דם מסוגל גם למנוע נשירת שיער. אז עכשיו ממליצים אותו לכל המקריחים, למה ? ככה. אם אדם חולה ב X יתנו לו משהו שיעשה FDG4GFHJ5. עכשיו אין לו יותר X אלא X מדוכא בתוספת שלFDG4GFHJ5. מחלה מורכבת ומסובכת. אבל העיקר שאין לו יותר X. בדרך כלל בשלב הזה ובמצב הזה מגיעים אל ההומיאופת. איזופתיה = איזו =זהה שיטת החיסונים. דיברנו על זה.

אתד

New member
יפהההה

איך אני אוהבת את התשובות שלך אם אתה מטפל כמו חצי מהתשובות המפורטות, החוכמה שאתה יודע איך להעביר את הדברים, והידע הרחב אזי הריפוי בטוח ומוצלח למטופל!! אז בינתיים הנטורפטיה וההומאופטיה הכי מוצאות חן בעיני אז השאלה המתבקשת: מה ההבדל בין הומאופטיה והומאופטיה קלאסית?

הנה אתד

ההבדלים תהומיים ורבים. מבחינתנו אין הומיאופתיה אחרת פרט להומיאופתיה הקלאסית. צרפנו את המושג "קלאסית" בכדי ליצור את ההבדל ביננו לבין אלה ש"נכסו" לעצמם את המושג "הומיאופתיה". הדבר המשותף היחיד בינינו הוא שהטיפול מתבצע בעזרת רמדיס (התרופות ההומיאופתיות). אלא שההם מעניקים לאיבר החולה את כל החשיבות ומעדיפים אותו על פני האדם כמכלול. אין שום הבדל בין הגישה הזו לגישה של הרפואה הקונבנציונאלית שגם היא מעדיפה את האיבר על פני כל האדם, רק שאלה נותנים קוקטיילים של כימיקלים ואלה נותנים קוקטיילים של רמדיס. אין אצלם רוח הכל גשמי ופיזי. אין שמים אין גשם הכל אדמה. הטיפול בקוקטליים משול לילד שבא ללמוד ועומדים מסביבו 5- 25 מורים וכולם מדברים אליו בעת ובעונה אחת וכל אחד בתחום התמחותו. מה יצא מילד שעובר סידרת חינוך שכזו? הקלאסית מטפלת תמיד רק בעזרת רמדי אחת בלבד בכל פעם. מורה אחד בלבד בכל פעם. גמר את הקורס? הבין את החומר? ממשיכים הלאה לשלב הבא.

למעלה