נתחיל..

נתחיל..

בחברה בה אנחנו חיים המילה `אגואיסט` היא מילה שלא ככ בא לנו לשמוע אותה. השאלה היא למה. כי הרי בתכלס כל אחד הוא אגואיסט אני אוכל כי `אני` רעב, אני ישן כי `אני` עיף, כך כל דבר. וממילא יוצא שכל אדם חושב על עצמו-אגואיסט..

yaakii

New member
נכון, כל אדם הוא אגואיסט,

וזה לא אומר שהוא מעוניין שיאמרו זאת עליו... מלבד זאת, בני האדם מנסים להסתיר את האגואיזם שלהם במהלך החיים, לפחות אגואיזם כזה שבא על חשבון אחרים. סיפוק הרצון לאכול/לישון אינו בא על חשבון אחרים, בד"כ, ואילו כאשר מישהו מכנה את חברו "אגואיסט" זה כאשר החבר עשה משהו לסיפוק רצונותיו ובכך פגע בו וברצונותיו.

יחסי תן-וקח.

שעליהם מבוססת ה"חברות". עזרה הדדית אחד לשני. מטבע הדברים בנאדם לא ירצה להתחבר עם מישהו אגואיסט משום שהוא ירצה רק לקבל ולא לתת, שרק מה שהוא רוצה יהיה ולא להתפשר. לכן זה קצת צורם לבניאדם שמישהו אומר עליהם שהם אגואיסטים, כי הם לא רוצים שחס וחלילה אנשים יתרחקו מהם... זו דעתי.

אתה צודק בקטע שאנשים לא רוצים להיות

אגואיסטים אבל אמרתי שכולם אגואיסטים בעצמם, אבל הענין הוסבר שאגואיסט זה לגבי השני..

1zoey1

New member
בשבילי אגואיסט זה לא מי שעושה משהו בשביל עצמו

אלא אדם שעושה זאת תוך כדי שהוא מפריע או פוגע במעשיו באחרים. מכאן שבטבע, בעולם החי, אין אגואיסטיות. שם אומנם החזק שורד אבל בלית בררה ולא מכוונת זדון של רצון להרע. השאלה שלי היא האם זה טבע אנושי שאנחנו מתגברים עליו או אולי דבר שאנחנו לומדים בחיינו כאן?

למעלה