נתחים זולים לצליה במנגל

נתחים זולים לצליה במנגל

היי חבר'ה, אני צריך את עזרתכם ב נושאי בשר (אלא מה). אני מארגן אצלי בבית על האש רציני ל-15, וכמו בכל תכנון כזה, נושא המחיר והבשר עלה. אני מחפש נתחים יחסית זולים לצליה על הגריל כנתחים שלמים/קבבים/המבורגרים. אני גם אשמח לדעת מה המחיר המומלץ לצרכן בקצביות ו'או רשתותקניות שונות, אם יש. אם יש לכם את השמות הלועזיים לנתחים (או המספר של הנתח כדי שאוכל לבקש מהקצב/מוכר) אודה לכם מאוד. תודה מראש על המידע!!
 
הדרך הכי זולה להפחית עלויות

היא לעשות הרבה דברים מעוף ובעיקר מהנתחים הזולים של העוף - כנפיים וכבדים. לזה מוסיפים חזה עוף במרינדה ופרגיות.
 
כבד זול, ממתי?

אצלנו בכל מקרה לא ממש, אבל שווה כל אגורה. לגבי שאר העיצות, אני מתחברת, למרות שכארגנטינאית מצוייה, אין מצב שבלי כמה סטקים טובים, אסאדו ושאר מרעין בישין הכל יעבור בקלות... בכל מקרה אנחנו הארגנטינאים צולים את כל מה שיש לפרה {וחברותיה} להציע , וזה כולל את כל חלקי הפנים האפשריים, ואלו אכן כן נחשבים לזולים.
 

אחשל

New member
על האש "רציני" וגם זול../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

נמשע כמו משימה לא פשוטה
. עצה - נסה את אתר המנגולטור: http://www.mangulator.com/index.html ברשימת הקניות שתקבל, תוכל לשנות את הכמויות בין הפריטים היקרים והזולים, ובכך להוזיל את העלות הכוללת...
 

Master Stav

New member
נסה להשתמש בעוף ....

לקנות עופות שלמים ולחלק אותם לחתיכות ... כנפים שוקיים וכרעיים ילכו ישר על האש ...מהחזה עושים שיפודים או טוחנים ועושים קציצות ..... אני לא מכיר את המושג לעשות על האש רציני וזול ....אבל כולש נותר לי הוא לומר בהצלחה .....
 
תודה רבה לכולם! אבל..

אבל מי מכם שיודע איזה חלקים בבקר הם יחסית זולים (והכוונה היא למחירים סבירים ביחס לעובדה שבקר יקר) אבל קלים להכנה בגריל, יעזור לי הרבה יותר. אבל כן, עוף זאת אופציה וגם פרגיות (למרות שפרגיות יקרות יותר, ממה שהבנתי).
 
הבעיה שבשר בקר שמתאים לצליה בגריל

הם הנתחים היקרים כמו אנטרקוט וסינטה. גם בשר לקבבים לא יצא לך זול. פרגיות הן יחסית יקרות (בהשוואה לחלקי העוף השונים) אבל עדין יותר זולות מבשר. אופציה אחרת, אם זה מתאפשר זה בשר לבן, שיחסית מאוד זול, ויש לו חלקים שמתאימים למנגל.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifבשר בקר טחון יחסית זול

ואפשר להכין ממנו הרבה קבבים והמבורגרים מעולים. שפונדרה (קשתית) גם יחסית יותר זול אבל גם מצריך נסיון לבשלו כאסאדו. כנפי עוף במרינדה טובה תמיד מבוקשים על ידי רוב הזוללים כנישנוש טעים. אפשר גם בפחות מחצי המחיר לקנות סטייקים קפואים (רחמנא ליצלן.......אני לא מאמין שאני מיעץ את זה) וגם האיכות תהייה שוות ערך לחצי מבשר טרי
העיקר זה שאם זה "על האש רציני" זה חייב להיות יקר....ואפילו מאד מקובל להשתתף בהוצאות לפחות של הבשרים. ובקשר לשמות באנגלית אז יש לך בקישורי הפורום בקטגוריית הבקר קיושרים לחלקי הבקר באנגלית ועברית. בהצלחה.
 
תודה רבה! זה מה שרציתי לדעת בקשר לבשר לצליה

קודם כל, אני מראש יודע שזול זה לא יהיה אני לא קונה בשר קפוא שמיועד לסטייקים. זה חטא בל יעבור. והמימוןן יתחלף בין כולם בכל מקרה גם. בכל מקרה, תודה רבה!
 
סתם שתדע להבא לידע כללי לגבי עוף...

קודם כל בנושא תמיד תוכל לקנות עופות שלמים טריים ואז לפרוס את כל החלקים. זה יוצא הכי משתלם. אתה תוכל לחסוך הרבה בחיתוך הכרעיים לפרגיות (הרי ידוע שפרגיות מכינים תמיד מהכרעיים). לא כזה מסובך לחתוך ואני אשמח לתת לך הסבר אם תתעניין.
 
אם אתה רוצה להוזיל את מחיר הבשר הטחון

קנה את הנתחים הזולים ביותר {ראה הסבר צחי לעניין} ובקש מהקצב לטחון, או שטחן אות זה בעצמך. אח"כ מה שנותר לך זה להעשיר את התערובת בשומן {ליה, מומלץ} בכמות מספקת, תבל בכל מיני תבלינים שונים והיידה לרשת. מאוד טעים בקבבים להוסיף צנוברים, פיסטוקים, שקדים וכו', זה מייקר טיפונת, אך נותן טעם שונה לכל סוג של קבב, ואין צורך להוסיף הרבה. לווה את הכל במגוון רטבים ואו מרינדות, וכמובן עם ישראל לא חי בלי הסלטים שלייד, ואם תרצה אז עוד כמה תוספות לניפוח, ונגמר סיפור. בהצלחה לך. ארי.
 
כמו כן מצאתי לאחרונה "תחליף" לכבד העוף

שהסתבר שיצא טעים ומוצלח יותר מהעוף... כבד הודו. הוא זול מאוד, טעים הרבה יותר מהעוף, ומגיע נקי לחלוטין, יש לחצות אותו לשתי אונות ואולי יש שם מעט מה לנקות... לא רציני בכלל, בטח שלא כמו נקיון כבד העוף עם כל המרה והבלגן ששם...
כיף לעבוד אתו ועוד יותר לאכול... על האש הוא יוצא פצצה, מנסיון. כדאי לך לחשוב על הכוון.
 
אמא שלי עושה כבד קצוץ מכבד ההודו

יוצא טיפה מתקתק לעומת העוף, אבל טעים. ואין לי מושג כי אני בד"כ לא קונה חלקי פנים, אבל כבד לא עולה 15 ש"ח לקילו?
 
למעלה