נתחי עוף עם כרוב ופטריות בנוסח סיני
1/2 ק"ג חזה עוף
1/2 ק"ג כרוב חתוך לרצועות דקות*
בצל גדול קצוץ דק
250 גר' פטריות פרוסות
כף קורנפלור**
1/2 כוס יין לבן
4 כפות של רוטב סויה
מלח, פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית זנגוויל
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית סוכר
6 כפות שמן
2 כפות אפונה משומרת
1. חותכים את חזה העוף לרצועות או לנתחים קטנים, זורים מעל את הקורנפלור ומערבבים.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן ומזהיבים בו את נתחי העוף, תוך כדי עירבוב. מצרפים אליהם את הבצל, השום והפטריות ומטגנים, תוך כדי עירבוב, במשך כשתי דקות.
3. מוסיפים למחבת גם את הכרוב, האפונה, רוטב הסויה והיין. מתבלים בסוכר ובתבלינים הנוספים, מערבבים היטב ומבשלים במשך כעשר דקות. מגישים את המעדן כשהוא חם.
בני סיידא
*השתמשתי בחבילה ורבע של כרוב לבן קצוץ של גוש קטיף
**השתמשתי בקמח תפוחי אדמה

1/2 ק"ג חזה עוף
1/2 ק"ג כרוב חתוך לרצועות דקות*
בצל גדול קצוץ דק
250 גר' פטריות פרוסות
כף קורנפלור**
1/2 כוס יין לבן
4 כפות של רוטב סויה
מלח, פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית זנגוויל
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית סוכר
6 כפות שמן
2 כפות אפונה משומרת
1. חותכים את חזה העוף לרצועות או לנתחים קטנים, זורים מעל את הקורנפלור ומערבבים.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן ומזהיבים בו את נתחי העוף, תוך כדי עירבוב. מצרפים אליהם את הבצל, השום והפטריות ומטגנים, תוך כדי עירבוב, במשך כשתי דקות.
3. מוסיפים למחבת גם את הכרוב, האפונה, רוטב הסויה והיין. מתבלים בסוכר ובתבלינים הנוספים, מערבבים היטב ומבשלים במשך כעשר דקות. מגישים את המעדן כשהוא חם.
בני סיידא
*השתמשתי בחבילה ורבע של כרוב לבן קצוץ של גוש קטיף
**השתמשתי בקמח תפוחי אדמה