נתח את השיר- NIGHT OF THE HUNTER

נתח את השיר- NIGHT OF THE HUNTER

כן כן. .אני יודעת ש-30 הוציאו את כל השירים באלבום עם המילים שלהם בערוץ שלהם ביו-טיוב.. אבל חשבתי אולי יהיה כיף לחזור למה שהיינו עושים פעם ומנתחים קצת את השירים. פעם היו לנו כאן דיונים נהדרים ואני חושבת יהיה כיף לחזור לזה, במיוחד עם אלבום כל כך כל כך שונה. אז הפעם חשבתי להתחיל עם NIGHT OF THE HUNTER אני אכתוב את מילות השיר קודם כל ואז אתחיל בניתוח I was born of the womb of a poisonous man Beaten and broken and Chased from the land But i rise up above it High up above it and see I was hung from a tree made of tongues of the weak The branches, the bones of the liars and thieves Rise up above it High up above it and see Pray to your god Open your heart Whatever you do Don't be afraid of the dark Cover your eyes The devil's inside One night of the hunter One day i will get revenge One night to remember One day it'll all just end Blessed by a bitch from a bastard seed Pleasure to meet you But better to bleed Rise I will rise, I will Rise Skinned her alive Ripped her apart Scattered her ashes Buried her heart Rise up above it High up above it and see Pray to your god....... Honest to god I will break your heart Tear you to pieces And rip you apart One night of the hunter....

ועכשיו לניתוח עצמו

בואו נתחיל בזה שזה בערך השיר הכי אלים בדיסק הזה.. אני קוראת את המילים שלו ואני נחרדת מהתיאורים המקאבריים האלה. מדובר פה על בן אדם שהוא נהיה מן סוג של רוצח שמספר את ההיסטוריה שלו- למה הוא נהיה מה שהוא נהיה. איזשהי טראומה מעצבת כזו.. זה כמו מתכון לאיזשהו איש רע בסיפור I was born of the womb of a poisonous man Beaten and broken and Chased from the land But i rise up above it High up above it and see נולדתי מרחמו של איש ערסי- רשע. לגבי השורה האחרונה- אני לא בטוחה אם מדובר על הדובר או על הבן אדם שהביא את הדובר לעולם. הייתי הולכת על האופציה השנייה אדם ערסי ומרושע שהוא כזה בגלל ההתייחסות אליו – הדובר נולד באזור מבודד, הרחיקו אותו מהיבשה- מהציוויליזציה אבל הוא שרד את זה וראה מעבר.. I was hung from a tree made of tongues of the weak The branches, the bones of the liars and thieves Rise up above it High up above it and see הוא נתלה מעץ שעשוי מלשונות חלשים הענפים הם העצמות של השקרנים והגנבים. זה מפחיד לו? תארו לעצמכם מראה כזה- עץ גופות. וכמו שהוא כתב גם את זה הוא שרד. Pray to your god Open your heart Whatever you do Don't be afraid of the dark Cover your eyes The devil's inside כאן יש מן כמו מתכון כזה לשרוד- איך תשרוד בסביבה אלימה? אל תפחד מהחושך , אלא תאמץ אותו לליבך. זה לא סיפור על בן אדם שסבל רבות בחייו- ראה אלימות ולא חווה אהבה וחום והתגבר על זה ונהיה אדם טוב. להיפך, זה בן אדם שאומר – כדי לשרוד – קבל את החושך, אמץ את הרוע, השטן One night of the hunter One day i will get revenge One night to remember One day it'll all just end כאן הוא מדבר על נקמה, ואני תוהה של מי, אני הייתי חושבת שזה נקמה במי שהביאה אותו לעולם בעצם, כי אחר כך הוא מתאר מה עושה למישהי.. לילה אחד בו הוא יצוד וינקום אותו יזכור ואז זה יגמר והוא יוכל לצאת מהגהינום בו הוא נמצא לחיים אחרים. Blessed by a bitch from a bastard seed Pleasure to meet you But better to bleed Rise I will rise, I will Rise כל השורה הזאת מבלבלת אותי, הוא נולד מאיזה מופקרת אחד – הוא זרעו של איזשהו בוגד? או שמא הוא מדבר על איזשהי בת שלו? בכל מקרה מדובר כאן על איזשהי שושלת קלוקלת – מי שזאת לא תהיה אמא שלו או אם ילדיו היא מופקרת. והוא פשוט תוצר של איזשהי יצר, בגידה. הוא מעדיף לדמם מאשר לפגוש אותה ושוב פעם- אני אקום אני אקום. הוא בטוח בנקמה שלו- בדרך שלו החוצה מהמעגל הנוראי הזה Skinned her alive Ripped her apart Scattered her ashes Buried her heart Rise up above it High up above it and see וזה שיא האלימות- הוא יפשוט את עורה בעודה חיה, יקרע אותה לגזרים, יפזר את עפרה ויקבור את ליבה. הוא מפזר אותה בכל מקום. האישה הזאת מי שהיא לא תהיה , בהחלט סבלה הרבה.. Pray to your god....... Honest to god I will break your heart Tear you to pieces And rip you apart אני חושבת שזה מן סוג של איום כזה. תראו מה אעשה לכם אם רק תעזו להתעסק איתי.. או משהו בסגנון One night of the hunter.... מה אתם חושבים על השיר.. אני אשמח לדעת

דעתי על השיר

השיר מבטא את המלחמה הפיזית שלהם לדעתי, הדרך שבה הם נלחמים עם כל מי שמולם, שהם בעצם החיה שמתנקמת בצייד הזה.. השיר מבטא כל כך הרבה בשבילי !! ניתוח מדהים שני ! השיר הזה זה השיר הכי ביקורתי באלבום הזה לדעתי בלי להראות סימנים על כך....והוא גם הצלצול שלי בפלא D:

BtHeS 94

New member
וואו...באמת שיר חולני :O

אהבתי ת'פרשנות שלך לשיר... ואני מסכימה עם הפרשנות שלך..ואוהבת ת'דרך שבה את רואה את זה. זה אחד השירים היותר טובים באלבום... המילים באמת קצת קריפי...אבל זה מה שהופך ת'שיר למיוחד. ואחרי שיר כזה-אני מתה לראות איך ייראה הקליפ...

DarkSecretLove

New member
אני אישית מאד אוהבת את השיר הזה

דווקא בגלל שזה מחזיר אותי לכל לתקופת ANARCHY IN TOKYO זה יותר אפל זה יותר מפחיד פשוט יותר עמוק לדעתי. השורה Blessed by a bitch from a bastard seed אני חשבתי על זה ,נגיד דמייני את אלכסנדר[הסרט] אלכסנדר עצמו הרי מה שנקרא " ממזר" לא ילד אביו אלא ילד אימו.. הוא אומר שלא רק שהוא נולד עם כינוי מתועב שכזה אלא גם אמא שלו כלבה. שהזרע של זה שיצר אותו והזרע שלו הם בעצם "קללה" כינוי רע אחד גדול. שהוא הגיע לעולם,מלכתחילה כאדם מנודה ומנוכר מהסביבה שלו. כל הבית של זה שהוא נתלה מעץ שעשוי מלשונות חלשים והענפים הם העצמות של השקרנים והגנבים אולי זה בעצם העונש שלו ככה הרגו אותו בתליה.שהוא הופך להיות חלק מהעץ הזה של הפושעים ופסיכים,שבעצם אחרי כל מה שעבר עליו זה מה שמגיע לו ,להיות עם אנשים שכמוהו,למות ביחד איתם?. ניתוח מעולה של השיר. אהבתי ביותר דארלינג,רעיון מעולה להחזיר את הפינה הזו !

liron138

New member
מסכימה איתך...

ש מאוד יפה..לוחמני כזה..וכמו שאמרת מאוד עמוק..אפשר לשייך את זה להמון דברים...ולהתחבר מכל מיני כיוונים...והלחן פשוט מושלם..הוא ממתאים בדיוק לשיר!! מתאים ל-30 לשיר שירים אפלים כאלה..

TyrAnnyA

New member
ממממ....

אני אומרת שהשיר מאוד ראליסטי אך לא מפחיד בכלל. השיר לדעתי לגמרי סימבולי, לא מדובר פה בבן אדם ספציפי אלא יש כאן השקפה של אידאולוגיה שאנו רואים כמעט בכל שיר של שלושים: "לא משנה מאיפה אתה בא, מי ומה נמצא מסביב, מה הנסיבות- שום דבר לא אמור למנוע ממך להיות מה שאתה רוצה, להגיע לפיסגה ולהשיג את כל מה שאתה רוצה". אני אנמק. I was born of the womb of a poisonous man Beaten and broken and Chased from the land But i rise up above it High up above it and see עצם זה שהוא מדבר על רחם של איש כבר נותן לי להבין שמדובר לא בתיאור אמיתי אלא סימבולי. הוא יצא מסביבה רקובה, ערסית. לאו דווקא שהוא נולד שם פיזית אלא היה נמצא שם מאז שנולד ועד שהבין את הרצון ואת הצורך לא להיות יותר חלק מזה והצליח לצאת משם. זו לידה סימבולית, לידה של בן אדם חדש, אחר, לא זה שהיה מקודם. וזה דווקא גרם לדברים שהוא מתאר בשורה השניה: מאז שהוא השתנה, נולד מחדש- הסביבה הקודמת התנגדה לו, התנקמה בו, הוא הפך לזר ולא מקובל ובסוף מגורש. אך הצליח לשרוד ולעבור את זה. I was hung from a tree made of tongues of the weak The branches, the bones of the liars and thieves Rise up above it High up above it and see הוא ממשיך לתאר את מה שנאלץ לעבור בעקבות השינוי הזה. הוא נתלה מהעץ- הסמל להוצאה להורג. הוא נשפט על-ידי הלשונות של החלשים (הרכלנים) ומי שהוציא אותו להורג זה שקרנים וגנבים. שוב סימבולי, מי שהחליט שהמספר לא שווה ואין לו מקום בסביבה הקודמת שלו זה הטיפוסים המפוקפקים האלה. אבל גם את זה הוא שרד ( נכון, גנבתי שורה משני
) Pray to your god Open your heart Whatever you do Don't be afraid of the dark Cover your eyes The devil's inside את הבית הזה אני רואה כהמלצה לאלה שגם רואים שמשהו לא בסדר מסביב אבל מסיבות שונות הם מפחדים לקחת החלטה, לשנות משהו ולהשתנות בעצמם. "תתפלל לזה שאתה מאמין בו, תפתח את לבך, תהיה ישר קודם כל עם עצמך, אל תפחד מהחושך". ה"חושך" שבדרך כלל מסמל את הלא מודע. 2 שורות אחרונות: כאילו אם "תעצום את עינייך"- לא תתיחס למה שקורה מסביב ולקול הפנימי שלך ולא תנקוט צעדים -הסטן יהרוס אותך מבפנים (האם דיברתי עכשיו בחרוזים?). One night of the hunter One day i will get revenge One night to remember One day it'll all just end "בשלב הזה של חייו הוא צייד. הוא זהיר, זריז ולפעמים אכזרי". אבל מדובר בלילה אחד- תקופת זמן מוגדרת מראש ויחסית לא ארוכה.יגיע יום והוא יקבל את נקמתו- הוא לא אומר שינקום בעצמו (אבל זאת בהחלט אופציה). אך "הרעים" באיזושהי דרך יקבלו את העונש שמגיע להם. אז במשך הלילה הזה כדי לא ליפול הוא רק צריך לזכור שיבוא יום וכל זה יגמר. Blessed by a bitch from a bastard seed Pleasure to meet you But better to bleed Rise, I will rise, I will Rise הוא מתאר את ה"הורים" שלו- שוב העולם האפל שממנו הוא בא. ואז הוא אומר שהוא שמח להכיר אותם- הרי בכל מקרה הוא בשר מבשרם. כאילו הוא נותן להבין כאן שהוא לא מגדיר את עצמי עכשיו כאיזה קדוש, לא, הוא עדיין אחד מהם, הוא עדיין אנושי ונגיף הרוע האנושי יושב גם בגופו. "אבל, -הוא אומר- אני מעדיף לדמם" לשפוך לעצמו את כל הדם ולסכן את חייו אך עם הדם הזה אולי ייצא ממנו הרוע הזה. אבל איזה לסכן את חייו? "אני אקום", הוא אומר. יש לו עכשיו מקור שאיפה, מתרה שאותה הוא רוצה להשיג, ושום דימום לא יעצור אותו
Skinned her alive Ripped her apart Scattered her ashes Buried her heart Rise up above it High up above it and see זה מתייחס כביכול לאותה Bitch שפגשנו לא מזמן. Honest to god I will break your heart Tear you to pieces And rip you apart כאן לדעתי הוא פונה לאלה שירצו לחלוק איתו את המסע שלו. הוא מסביר שהדרך שלו לא קלה וכדי לשרוד הוא נאלץ להיות אדיש, קשוח ואפילו אכזרי. וזה עלול לשבור לבבות לאלה שיתחברו אליו או אולי יפתחו רגשות כלפיו (כן כן, איך אפשר בלי אהבה...) בערך ככה. בזה סיימתי לדקלם

אני אוהבת את הצורת הסתכלות שלך

היא נשמעת לי הרבה יותר הגיונית. אני לא ממש דיברתי על אף בנאדם בשר ודם. התייחסתי לשיר הזה כאל סוג של סיפור, כמו אגדה כזאת

etmiys

New member
הממ... שיר מעולה!../images/Emo13.gif

אני לא אחזור על מה שכבר נאמר, אני רק רוצה להסכים עם זה שזה נשמע כאילו המסר בגדול הוא- לא משנה מאיפה אתה בא, אתה יכול ללכת לאן שאתה רוצה. אתה צריך להרים את הראש ולהתרומם מעל מה שאתה מכיר. אתה יכול לבוא מהמקום הכי אפל, מה שהשאיר בך הרבה מאוד רגשות שליליים, ולא משנה מה היית צריך לעשות כדי לשרוד את זה, אתה תמיד יכול להתרומם מעבר לזה לאן שאתה רוצה. מה שכן, אולי דווקא החלק האחרון- Honest to god I will break your heart Tear you to pieces And rip you apart אולי הכוונה כאן שלמרות, הכל, ויחד עם זה שאתה יכול להגיע לאן שאתה רוצה, המקום שממנו באת ילווה אותך תמיד, לכל מקום. יכול להיות שתמיד תלווה אותך תחושת הנקמה, שאגב, היא לא תמיד חייבת להיות בעלת השלכות שליליות. לפעמים דווקא תחושת הנקמה הזו מביאה לדברים הכי טובים וגדולים- כל אלה שיצאו מילדות נוראית והוציאו הכל דרך מוזיקה או אמנות, למשל. שמחה שהפינה חזרה!

A Modern Myth

New member
אני חושבת שזה השיר הראשון או השני

שישר כששמעתי את האלבום התאהבתי בו וחרשתי עליו בטירוף. שוב, זה באמת השיר הכי אפל באלבום לדעתי והוא הכי מזכיר את הסגנון של האלבומים הקודמים. כשכל השירים אופטימיים כאלה הוא מביא משהו שונה ויותר עמוק לדיסק, כמו ש30 דואגים להפגין ולהראות בכל הזדמנות. בכל אחד מהניתוחים שלכן מצאתי משהו שאני מזדהה איתו לגמרי, ושוב אני לגמרי דבקה ברעיון שכל אדם מפרש את השיר ולוקח אותו למקום אחר, אין לשירים שלהם פירוש אחד ויחיד והם דואגים להשאר מסתוריים בקטע הזה וזה מה שיפה בכל העניין. אני ללא ספק אכתוב מתישהו ניתוח חופר ומעמיק על השיר, חחח כמו שאני עושה תמיד.

למעלה