נתח קצבים

squalus

New member
נתח קצבים

השגתי לי נתח קצבים (כ-400 גרם). השריתי במשך כשעה בשמן זית, וורצסטרשייר, תימין ושום ואז צליתי אותו על מחבת ברזל יצוק בחמאה (דקה לכל צד- מידת עשייה רייר). יצא מצויין! טעם נהדר! מכיוון שאני יכול להשיג את הנתח די בקלות, יש למישהו עוד מתכונים מעניינים בשבילו?

אליה ל

New member
הדרך האידיאלית לנתח קצבים היא על האש שניה

וחצי מכל צד בכדי לא לקלקל אותו

squalus

New member
אני גר בארה"ב

חנות Whole foods המקומית מחזיקה נתחי קצבים (ועוד הרבה נתחי בשר איכותיים אחרים, אך לא זולים).

squalus

New member
אכן

הקצביה שלהם היא פשוט תענוג. אבל המחירים לא זולים, אנטריקוט מיושן נמכר ב-200 ש"ח לק"ג. אני גם מאוד אוהב את בשר הבופאלו שלהם, שהוא לא כ"כ יקר ומאוד טעים, אבל קל מאוד לפקשש ולבשר אותו יותר מידי על האש.

אליה ל

New member
בקצביות - לא בסופרסלים למיניהם

חלק מהקצבים מחזיק אבל לדעתי הרוב לא מחזיקים וצריך להזמין. דרך אגב, בזמנו (לפני כשנתים) בדוכנים של בלדי אפשר היה להזמין, נדמה לי שהיום הם מוכרים גם אצל רמי לוי אז אם יש לך קצביה שלהם באזור תשאל. דרך אגב - נתח משובח זה עניין של טעם וריח כמו כל דבר אחר. הנתח הוא נתח שאמור להיות דקיק ומניחים אותו על האש ממש לשניות ספורות הוא צריך להיות מקסימום במצב של מדיום חלש אחרת הוא הופך להיות למסטיק.

לדעתי...

קצת פלפל שחור, צליה קצרה מכל צד (דקה או פחות) ואחרי הצליה מלח אטלנטי. לא צריך שום רוטב - הוא פשוט מקלקל את הטעם של המדהים של הבשר ודרך אגב, ניתן להשיג אותו בלי בעיות ב"מעדני איתן" - זה בבית חנניה, מושב לא רחוב מזכרון יעקב (על כביש 4)

למעלה