נתיבים לאילת.

נתיבים לאילת.

בזמן הקרוב אני מתכנן לבצע את הטיסה הראשונה שלי לאילת. לפני שאני מתכנן את הטיסה, ברצוני לדעת - האם ניתן לתכנן על כל הנתיבים לאילת או שיש כאלו שאינם בשימוש? אילו נתיבים מומלצים? האם יש בדרך מנחתים ו/או אי אלו אטרקציות מעניינות. עוד טיפים יתקבלו בברכה.. בתודה מראש

היי דרומה לאילת

שלום מארק ראשית, (עקרונית) אין בעיה לטוס בשני הנתיבים, בכפוף לגחמות האח הגדול. (יעני ח"א). תשאל במודיעין טיס ויספרו לך במקום. ב. יש חשיבות לשעות בהן אתה רוצה לטוס, הלוך וגם חזור. בשעות הבוקר אתה עשוי להיתקל בעננים במזרח, כלומר באיזור הבקעה. בשעות אחר הצהרים, לעלות בעליות של ערד - כלומר הנתיב המזרחי- הוא SHITTY בגלל האובך והשמש בעינים. על כן עצתי לרדת במזרחי בשעות הצהרים המוקדמות, ולעלות במרכזי אחר הצהרים. חוצמיזה, איני יודע כמה נסיון יש לך, אך יתכן ותרגיש יותר טוב - אם יהיה לידך נהג אווירונים נוסף. טיסה נעימה טומי

הנתיב המזרחי.

אני ממליץ על הנתיב המזרחי, לפחות בפעם הראשונה. הסיבות: פשוט יותר לנווט מגע, ניתן להסתמך כגיבוי על ה- VOR הנמצאים לאורכו (מצדה, צופר, אילות) אשר בנוסף לנתוני DME בהחלט נותנים מענה טוב למקרה של ראות מוגבלת ומאפשרים לך לתרגל קצת עבודת מכשירים (למקרה שתתקל בבעיות ראות בטיסות מעל הים - ראה מקרה לוקץ´). כמו כן שים לב לשינוי הגובה הנדרשים בנתיב.

eyalmnm

New member
דרך מכתש רמון

גם כאן הניווט לא קשה במיוחד אם כי לא פשוט. אם יש בליבך חשש מהניווט תמיד תוכל להעזר בבקר או לחילופין להעזר ב GPS. מניסיון גם בנתיב המזרחי מסתתרות לא מעט עזים (בניווט) אך הדרך יותר משעממת ופחות מגוונת.

עצה לניווט מחוץ לנתיבים

מארק, קח את מפת הנתיבים (כדי לדעת היכן עוברים הכבישים האוויריים) ותכנן לך טיסת מרחב יפה (אולי אפילו בגובה נמוך) שתכניס קצת עניין בטיסה שיכולה להיות מאד משעממת לאילת (בכל זאת, שעתיים בססנה בחום של אוגוסט יכולה להיות מעיקה). אם אתה ממוכשר - הנתיב נחמד מאד כשרואים מה קורה למטה והטיסה בגובה מספיק כדי לסבול את החום (2 מעלות לכל 1000 רגל...). אם אתה לא ממוכשר ואתה יכול לסבול את החום (חלון פתוח או בלי דלת...) -- טסתי פעם דרך המכתשים (קטן, גדול, רמון -- חובה! חובה לעבור דרך רמון בגובה נמוך!), מנחת שיטים (אתה יכול לבקש ממשפ´ ריטר לנחות שם. זה מנחת עפר יפייפה. משפ´ ריטר הם אנשים מאד נחמדים), תמנע (מדהים!) וכשאתה מגיע למפרץ -- תארגן לפני הטיסה עם הבקרה באילת שאם זה יהיה אפשרי שיתנו לך לטוס עד למצפה בגובה ההקפה (אפשר לקרוא לזה "עם הרוח ארוכה"...). נוף מקסים מהאוויר. לחלופין - טיסה מעל ים המלח כשרואים מינוס על מד הגובה גם כן מדהימה. צורות הנוף של ים המוות עוצרות נשימה. אל תשכח גם 360 מעל מצדה. מרשים. אתה יכול בדרך לנחות בערד ובהמשך בפארן. בכלל, הטיסה לאורך כביש הערבה גם כן יפה אבל צפה לחיתחותים בינוניים עד עזים ככל שאתה מתקרב לאילת. אם החום בלתי נסבל - הגש טיסת מרחב בגובה 6 ומעלה. אם אתה מתכנן באמצע השבוע - שכח מזה. ח"א חולש על אזור הדרום. HAVE FUN

laronpilot

New member
מארק ושעות טיסה

יש חוק (או לפחות כך נהוג בבתי הספר) שאסור לטייס לטוס לאילת לבד אלא אם: טס לשם עם המדריך שלו או יש לו מעל 150 שע"ט ממליץ לך לבדוק את הנושא

alonzi

New member
נחיתה באילת אחה"צ../images/Emo121.gif

אחה"צ באילת בד"כ יש רוחות ערות (אני זכיתי ב- 30 קשר עם משבים, למזלי הייתי בזלין ולא ב- 152). זה כמעט תמיד רוח מסלול מצפון (ז"א נחיתה על 03). תבדוק עם מודיעין טיס לפני ההמראה, כדי שלא תהיה מופתע... אגב, היתרון ברוח חזקה, שמערבולות קצה כנף של 757 שנוחת שם לא ידאגו אותך.
טיסה נעימה.

למעלה