נתיבי אוויר בינלאומיים

avibuch

New member
נתיבי אוויר בינלאומיים

בתור שפוט חדש של Flight Simulator, הייתי מעוניין לדעת באיזה נתיבים בינלאומיים משתמשים מישראל לאירופה/ארה"ב/מזרח רחוק. איפה אפשר להשיג את המידע הזה (אם בכלל?) ? תודה, אבי

ramiby

New member
עכשיו "תחטוף" מכל שונאי הסימולטורים

בעיקר אם תוסיף לשאלה את המילים SHIFT או F5, אבל אל תתייאש - צור איתי קשר באימייל ואני אנסה לעזור לך.

תתחיל מאלה

אתה יכול לטוס על ה B17 ללרנקה או על ה G18 לרודוס ומשם להמשיך לאירופה כרצונך. ברור ששמות הנתיבים יתחלפו לאחר יעדים אלה. לארה"ב טסים דרך הצפון (איסלנד) או דרך המרכז (האזוריים) בתלות במשטר הרוחות. למזרח הרחוק יש בעיה הואיל והישראלים לא טסים מעל הערבים, אז טסים במרכז ים סוף ומהאוקיינוס ההודי דרך בומביי למזרח הרחוק. הדרך בים סוף אינה בדיוק נתיב בינלאומי מוכרז. אם אתה רוצה את הנתיבים, חפש לך מפת תכנון (PLANNING) ומפת נתיבים (ENROUTE) של ג´פסן. ייתכן ומישהו ירצה לתת לך מפה ישנה כזו, הואיל והן מתעדכנות לעתים די תכופות. אם תסתכל על מפת נתיבים כזו בלי ידע מוקדם, היא תיראה לך כמו הוראות סריגה או סתם כמו בלאגאן אחד גדול. אז מי שיתן לך את המפה שיסביר לך איך להשתמש בה. בהצלחה אבי נ.ב. אין לכם שם איזה CTRL ALT DEL שעוזר בעניינים כאלה?

אני לא מאמין למראה עיני...

אבי בן דוד עוזר לחובב סימולטור... חזון אחרית הימים.

eladaron

לך לנשר. בכניסה תסתכל שמאלה ותראה על הקיר מפת נתיבים ע-נ-ק-י-ת, אני מקווה שלא תפספס

avibuch

New member
אנשים! - אני נפעם מהתגובות

קודם כל תודה רבה ל-אבי בן דוד. שנית, באמת יש SHIFT-F9 שמפעיל את ה- Navigator, ואני גם יודע לתפעל אותו, אבל השאיפה היא, איך לומר, לחקות את המציאות עד כמה שניתן. ובשביל זה צריך לדעת על איזה נתיבים בדיוק טסים, ובאיזה צמתים, VOR´ים ו- god knows what else עוברים. וכן, יש מצב שאני אקפוץ לנשר לבקר שם. אולי נפגש בשמיים יום אחד ?

למעלה