נתיבי איילון עוברת לבעלות המדינה

dctgdctg

Member
נתיבי איילון עוברת לבעלות המדינה

היסטוריה בנתיבי איילון: הממשלה אישרה את הצעת השר כץ להעביר את חברת נתיבי איילון לבעלות מלאה של המדינה

שר התחבורה: עם הפיכתה של חברת נתיבי איילון לחברה ממשלתית היא לא תוגבל לפרויקטים עירוניים רק בגוש דן. "מדובר במהפכה, שכן חברת נתיבי איילון תוכל לראשונה בתולדותיה, לבצע פרויקטים עירוניים בכל רחבי הארץ"

ואני שואל - מדוע לא למזגה עם נתיבי ישראל (ועם חברת כביש חוצה ישראל)??

ש מים

New member
מדהים! דה-הפרטה??

בערך מראשית שנות ה-90' של המאה הקודמת אנו רואים מהלכי הפרטה והתנערות המדינה ממוסדותיה "המסורתיים". במידה והכתבה הזו נכונה, אז אנו עדים אולי לראשיתה של מהפיכה(!?) ו-"חזרה בתשובה".
עוד מוקדם לקבוע, אבל ללא ספק מרתק ומסקרן ביותר!

ש מים

New member
יחד עם זאת, משהו לא מובן לי...

מצד אחד הפריטו את מע"צ ("חברת נתיבי ישראל"), ומצד שני הופכים חברה /ציבורית לחברה ממשלתית?
מה ההיגיון?

כי זו לא הפרטה, וגם לא דה-הפרטה

"נתיבי ישראל" היא חברה ממשלתית.
גם "נתיבי איילון" מעולם לא הייתה פרטית.

בנוגע לשאלתך

לעניות דעתי, ההתמחויות ושיטות העבודה של נתיבי איילון (ושל גופים דומים) צריכות להיות שונות לחלוטין מאלה של נתיבי ישראל. תכנון פרויקטים בראייה מטרופולינית שונה מתכנון פרויקטים בינעירוניים, וכך גם לגבי הביצוע: עבודה במרחבים עירוניים היא שונה מאד מעבודה במרחבים שבהם עוברות תשתיות בינעירוניות

dctgdctg

Member
יש משהו בדבריך

למרות שבניגוד למוריה ויפה נוף, לדוגמא, נתיבי איילון עוסקת פחות בפרוייקטים עירוניים ויותר בפרוייקטים מטרופוליטניים/בינעירוניים
בכל מקרה, אני חושב שאפשר היה לכנס את שלוש החברות (איילון, נתיבי ישראל וחוצה ישראל) תחת קורת גג אחת וליהנות מסינרגיה מסוימת.

למעלה