נתיך חברת חשמל

רשר

Well-known member
מנהל
לרוב לא צריך לנתק את נתיך החברה - לא מסובך להזהר

במיוחד אם יש קצת נסיון בעבודה והבנה שבעצם צריך תמיד לעבוד כאילו יש מתח בקו (גיליתי את זה בשבוע השני של העבוד כשילד רצה לראות איך אני מחליף נורה והדליק את האור כשהמברג שלי בתוך בית הנורה להרמת הפחית לגובה הנכון),

רשר

Well-known member
מנהל
נכון, כשאין זרם אין ניצוץ, אבל לרוב מתעסקים בנתיך כי יש קצר

ואז הזרם מאוד גבוה ולכיפת הנתיך המתוברג יש חור הצצה ולפעמים גם חוט של העינית הצבעונית שעלול להיות תחת מתח בעת קצר

WarDog

New member
כלל ראשון בחשמל - כל עוד לא הוכח* שאין מתח אז יש מתח.

*נותק ונמנע חיבור אקראי ונבדק שאכן נותק.
וכל המשתמע מעבודה תחת מתח

נתיך חברת חשמל

מישהו יכול אולי להעלות תמונה של נתיך חברת חשמל? האם בניתוקו וחיבורו מחדש קיימת סכנת התחשמלות?

רשר

Well-known member
מנהל
בכל התעסקות עם נתיך עלול להיות סיכון כי הבניה שלהם

אינה עונה לתנאי בטיחות מודרניים, לכן עבוד חח"י המחליף נתיך עוטה על ידיו כפפות מגן ומשקפים להגנה ממתח וניצוץ
זה נכון לכל סוגי הנתיכים גם אלו שלכאורה יש במכסה הגנה מזכוכית אך היא אינה עומדת בפיצוץ מחיבור בזמן שיש קצר,

בנוסף אתה תמיד תלוי בחשק של העובד שגילה שנגעת בנתיך להגיש נגדך תביעה על התעסקות לא מורשית ברכוש חח"י,

רשר

Well-known member
מנהל
נתיך סכין משמש כראשי לבניין, לדירה מתקינים הברגה עד 63A

רשר

Well-known member
מנהל
נכון אך בין השורות ברור שאין כוונתו להחליף נתיך סכין

שמחייב ידית שליפה,, וקצת ידע מקצועי שאם היה לו לא היה שואל כלל,
אכן יש גם בתים פרטיים המוגנים ע"י נתיכי סכין 125-300A (ראיתי בתים כאלו בכמה מקומות בארץ)

אכן מדובר בנתיך לדירה

בלוח החשמל של דירה שחבר קנה, אין מפסק ראשי (הפחת משמש לניתוק כללי...).
אני חשמלאי בעל רשיון אך מעולם לא החלפתי מא"ז ראשי.

WarDog

New member
קח איתך עוד חשמלאי (חובה בעבודה במתקן חי)

תנתק את ההזנה לפחת, תבודד את הקצוות (הן מהדק והן איזולרבנד) תרכיב את הראשי ואז תוריד את הבידוד ותחבר לראשי שהרכבת.
&nbsp
יש אפשרות שהדירה שנקנתה היא למעשה יחידת דיור שמוזנת מלוח בתוך דירה אחרת? (שם כנראה יש מאמת שמנתק את הלוח של הדירה הזאת).

סדר הפעולות

קודם כל, זו לא דירה מחולקת. וע"פ החיבור הקיים הפחת מוזן ישירות מחח"י
ועכשיו לסדר הפעולות שהצעת (אני מתכוון להחליף גם לוח לחדש), אני רוצה לראות אם הבנתי את כוונתך.
1. ניתוק הזנת הפחת (גם מוליך הפאזה וגם מוליך האפס).
2. בידוד כל מוליך בעזרת מהדק + איזולירבנד
3. התקנת המא"ז הראשי הפחת וכל המא"זים האחרים (חד פאזי) על פס דין.
4. הזנת המא"ז הראשי במוליך הפאזה של חח"י.
5. חיבור המא"ז הראשי למהדק הפאזה בפחת.
6. חיבור הזנת הפחת במוליך אפס של חח"י.
7. חיבור מוליך פאזה בין הפחת לבין גשר המזין את כל המאזי"ם של תתי המעגלים.
&nbsp
ושאלה נוספת, בהנחה שגודל הראשי 25A, מה צריך להיות שטח חתך בין הראשי לפחת ובין הפחת לגשר שציינתי בסעיף 7?

WarDog

New member
נכון, רק את ההזנה של חח"י לחבר בסוף (גם פאזה וגם אפס)

כל עוד אפשר לעבוד כאשר ההזנה של חח"י מבודדת ממגע אקראי שלך אז רצוי לעשות כך.
&nbsp
ככלל מומלץ לחבר את הכבל להזנה בסוף (אחרי שחברים אותו לצרכן, על אחת כמה וכמה אם לא רואים את הלוח שמזין אותו, במקרה שלך זה לחבר את חח"י בסוף)
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
בהנחה שאני מבין מה כתוב ברור שצריך לוח חדש מפלסטיק 850 מעלות

לוח הכולל גב כי כרגע הכל מותקן על פלטה עץ וצריך להגן עליו מניצוצות מתוך הלוח למנוע שרפה,
לוח כזה זול ופשוט להתקנה, רצוי 2 שורות ל 24 מודולים כדי שיהיה מקום גם לתוספות בהמשך, http://www.ym-maor.co.il/items/483460-לוח-חשמל-על-הטיח-24-מודול-ניסקו

כניסת הפזה חייבת להיות ישירות למא"ז הראשי (מומלץ ליקר קצת ולהתקין מא"ז הכולל ניתוק אפס), http://www.ym-maor.co.il/items/295507-ח-א-1X32-N-הגר

לזרם 25A מספיק חוט גישור 4 ממ"ר,
אין צורך להגן על מהדק זמני גם בסרט בידוד (סמלו של החאפר!) ואפשר בכלל לוותר על החיבור הזמני וישר לחבר למא"ז הראשי,

למעלה