נתינה

dream2

New member
תשובה לנתינה

זה מופשט מאד, נתינה יכולה להיות לתת בלי רצון לקבל חזרה , יכולה להיות הקשבה היא יכולה להיות פשוט לכבד כל אדם מולך, יש לה המון משמעויות . השאלה היא אם אדם נותן ללא גבולות הוא לא מנוצל בסופו של דבר? או נפגע? או שיש צורך למצוא את הגבול הנכון לנתינה או מעבר לכך, אם הנתינה היא חלק ממך אתה לא מייחס חשיבות לשום דבר מעבר ושום דבר לא פוגע בך כי זה פשוט אתה. השאלה שוב איך האחרים רואים את זה ואם יש לזה חשיבות בכלל.

darmha

New member
כבר מצאת את התשובה../images/Emo24.gif../images/Emo13.gif

יעלי היקרה, כשאת יושבת, אבחנה בין פנים וחוץ נעלמת, אבחנה בין נתינה וקבלה נעלמות. ואז נתינה נכונה וקבלה נכונה מופיעות. המשמעות של זה שזו כבר נתינה לכל העולם הזה. האם את יודעת לקבל בלי להתמלא? האם את יודעת לתת בלי להתרוקן? אם בדיקה כנה עם עצמך מגלה שלא, אז פשוט תחזרי למיינד שלא יודע, לרגע הזה. אל תשפטי את הסיטואציה פשוט תקלטי אותה, כנ"ל אל תשפטי את עצמך או את האנשים סביבך, ואז הסיטואציה תתחוור לך, מערכת היחסים תתחוור לך, נתינה ללא גבול כבר תופיע.(אגב, דווקא אלו שמנוצלים הם אלו שלא רואים את הסיטואציה נכון ומאפשרים לאנשים להוליכם שולל). האם זה אומר שלא נפגעים? לא. לעיתים בחיים נפגעים, או עצובים, מתגעגעים וכד´ זו המשמעות של להיות אנושי. לא לפחד מחווית החיים ומצד שני לא להיקשר לחוויה מסוימת, לא לשפוט את עצמנו. אז מרגע לרגע רק תעשי את מה שאת עושה, יום יום רק לשמור על התרגול, ואז הנתינה הגדולה שלך תופיע, הנתינה שיודעת באופן טבעי כמה לתת ומתי, ואז כל נתינה שלך היא לעולם ולעצמך, דרך זו היא היא הדרך הגדולה, דרך אי הידיעה. דרך האהבה והחמלה. איתך יובל

dream2

New member
תשובה לנתינה 2../images/Emo24.gif

יובל תודה רבה על התשובה המילים האלו מצליחות לרגש אותי כל פעם מחדש וגם את כל הסובבים אותי( כמובן שהראתי את התשובה לכל מי שלמד איתי היום) ופתחנו שיחה בענין זה מדהים לראות כמה זה מרגש את האנשים כשהם מתחילים להתבונן לתוך עצמם ואז הם מוצאים שכל מה שהם אי פעם חפשו פשוט נמצא שם הם אף פעם לא ניסו או יותר נכון אף פעם לא היה משהו שילמד אותם כמה זה פשוט לעשות את זה.אני שמחה שמצאתי מישהו שילמד אותי איך למצוא את הדרך הזו. אז שוב תודה על החוויה החדשה קשה לי לתאר במילים את ההרגשה אבל ככל שאני מעמיקה בתרגול יותר התמורה גדולה יותר אני מרגישה שאני נותנת לסובבים אותי יותר וזה האושר הגדול ביותר יעל

למעלה