נתניהו - שאלה.

אלוני.

New member
נתניהו - שאלה.

בהתאם להצעתו של amor אשמח לשמוע את הדברים הטובים שעשה בנימין נתניהו . דברים מוכחים ולא סיסמאות של ירצו יקבלו. באותה הזדמנות הייתי שמח לשמוע את כל התוקפים האם בין הדברים הטובים אתם מונים גם את הפעימות למיניהן .

נתניהו - תשובה

לביבי אכן היו טעויות קשות אך כולן מסתבר היו בפן החברתי ביבי למד לקח ולא יחזור עליהן, הוא הבין איך הראש הדפוק של היהודים עובד. ועובדה בזמן שלטונו של ביבי, לא היו מהומות בסדר גודל של היום. למה? לא יודע, אבל הוא יודע!! הוא תמיד ידע מה הוא עושה. אני לא יודע כמה ביבי יכול לעזור במצב הקיים אבל אני בטוח שביבי יפעל יותר טוב מברק. כדי להבין את ההבדל בינהם, צריך למנות את המינוסים...

אלוני.

New member
???

ואני אמור לסמוך על זה שהוא למד מהשגיאות ? על סמך מה ? ראיונות בעיתון ? סקרים ? בא ננסה לנהל דיון ענייני בנושא ביבי , לא סיסמאות ולא תחושות בטן . עובדות . האיש היה ראש ממשלה שלוש שנים , בא נגיע למה הוא עשה טוב . בקשר למצב עם הפלשתינאים ציפיתי ממך שגם תגיד למה היה שקט איתם ומתי התחיל השקט .

אלי 5

New member
גם לשאול זו תורה בפני עצמה

ולא שאני בקי בה ... אבל: בד``כ מתבצעת בחירת ראש ממשלה מתוך הכרח לבחור, לא מתוך התלהבות מהמועמד - אתה בוחר את המועמד שיש סבירות שיגרום פחות נזק. גם יוסי שריד בחר (יש לשער) בברק תוך סתימת אף, ורק אחרי שהבין שהוא (שריד) יגרום פיצול במחנה השמאל בעצם הצגת מועמדותו שלו, ובכך אולי יגרום לבחירת בנימין נתניהו כראש ממשלה. כנ``ל איציק מרדכי, כנ``ל בני בגין מן הצד השני. לכן, לדעתי השאלה שיש לברר היא: מי גרם פחות נזק - נתניהו או ברק ? זו השאלה, ותשובות לה יש שתיים. ואגב פעימות - לנתניהו היו מספיק יושר ואומץ בכדי לקיים את התחייבויות קודמיו בתפקיד. לברק אין אפילו את המינימום הנדרש משני המוצרים הנדירים הללו בכדי לקיים את ההתחייבויות שלו עצמו (למעט ההתחייבות להעביר את המלחמה בלבנון לשטח ישראל).

amor

New member
נתניהו - תשובה 1 - שקט

בתקופת נתניהו זכינו לשקט .נתניהו לא יכול היה לעבור לסדר היום על אירועים כמו האירועים האחרונים ולתקופה כל כך ממושכת . אני זוכר את התקופה ההיא שבה לא היה כל חשש לעלות לאוטובום או להגיע לקניון או למרכז מסחרי כזה או אחר . רק בתקופת נתניהו זכינו לשקט כזה . ברק מסמס הכל בשלומיאליות והחזיר אותנו לתקופת ה``פדאיון``. המשך יבוא.

amor

New member
נתניהו - תשובה-2 - מהירות תגובה

מיד עם פרוץ אירועי המנהרה נתנה הוראה מפורשת לשתק את המתפרעים ע``מ להפסיק את ההתפרעויות ואכן לאחר ימים ספורים שותקו כל מוקדי ההתפרעויות . בל נשכח כי המדובר היה במקומות הקדושים עליהם מוכנים הערבים למות בכל עת אך בעקבות תגובה מהירה ,יעילה והולמת הבינו המתפרעים כי לא יוכלו להמשיך ללא מכה ראויה והמהומות פסקו לחלוטין. לעומת זאת ברק יושב כמו גולם באפס מעשה ומאפשר מזה שבועות רבים לירות על גילה ומידי פעם שולח כמה יריות במקום לשתק כליל את מקורות הירי ומפקדותים. המשך יבוא

amor

New member
נתניהו -תשובה- - -3 בטחון ושלום

כל ממשלות ישראל מוחזקות כחפצות בשלום עם שכנותינו. המחלוקת היא על הדרך לשלום . נתניהו נקט בדרך של בטחון ושלום . הוזים אחרים מקריבים את הבטחון על מזבח השלום וברק- אביר הקרבות נגרר אחריהם כעגל צעיר. גישתו של נתניהו הוכיחה את עצמה .קודם בטחון ואח``כ או במקביל שלום. לבטחון זכות בכורה על השלום . ללא בטחון אין כל ערך לשלום. (עיין ערך רמאדאן) המשך יבוא

amor

New member
נתניהו -תשובה - - 4 מו``מ רציני

ואחראי . נתניהו נהג ברצינות במו``מ לקראת שלום אמיתי ומוכח ולפיכך קבע את כלל ההדדיות הבסיסי לכל מו``מ בין בעלי עסקים וביתר שאת בין יריבים כאשר הצד הפלסטיני מעונין, אסטרטגית , בחיסול ישראל. קרי : י ת נ ו - י ק כ ל ו, ל א י ת נ ו - ל א י ק ב ל ו. לעומתו הלך ברק הטירון ומיד הציע את כל השטחים ללא כל תמורה ללא כל בטחון , ללא כל בדיקה וללא כל בקרה על כיבוד התחייבויות הצד השני ועל שמירת בטחונם של תושבי מדינת ישראל ויש``ע. עראפאת קבל את המתנה וממשיך להלחם על יתרונות נוספים בלב ירושלים בגלל טפשות ברק. בחברה עסקית מזמן היו מפטרים את הנציג השלומיאלי הזה. המשך יבוא.

amor

New member
נתניהו -תשובה - 5- - שיטת הפעימות

למעשה כבר אין צורך להוכיח כי שיטה זו היא השיטה הנכונה הואיל ומר ברק הנכבד והמבריק הודה היום בישיבת סיעת ישראל אחת 2 . 3 שייש לחזור להסכם מדורג ואין אפשרות להגיע להסכם ארוך טווח כי הפלסטינים אינם בשלים לכך. על זה נאמר ``בוקר טוב אליהו`` . אחרי כל כך הרבה הרוגים בשני הצדדים גם התרנגולת שלי היתה יכולה להבין שלא פותחים רגליים בפגישה ראשונה . חבל רק שברק אינו בוגר דיו כדי להודות בכשלונו ומכנה את המהלך ``החדש`` הסכם מדורג . המשך יבוא

amor

New member
נתניהו - תשובה -6 -- יחסי חוץ

על אף עמדתו של נתניהו אשר לא נקט בדרך של ויתורים - לא נפגעו בתקופת כהונתו יחסי החוץ של ישראל ,למרות אירועי המנהרה , משעל ולבנון. לעומת זאת ככל שברק מוותר ומתנהג כלמך מצוי - מגבירות מדינות ערב את לחצן ויחסי החוץ שלנו הגיעו לשפל. גם בנושאים אלה בולטת עדיפותו של ביבי על פני ברק עשרת מונים. המשך יבוא.

למעלה