נתפס הרגע - תלום קשקשים....

ינאי 15

New member
נתפס הרגע - תלום קשקשים....

לפני מספר דקות...בשעה 6:55 בערב, מצאתי תלום קשקשים סמוך לבית, קצת צילמתי ומדדתי את אורכו. הוא נראה במצב טוב לחלוטין, אורכו כ - 91.5 ס"מ. ליד הראש, על העורף, היו כמה קשקשים בודדים בצבע שחור, שנראו כמו פציעה לפני זמן רב, כנראה כתוצאה מריב, ניסיון בריחה וכו'. אחרי כ - 5 דק' הוא שוחרר במקום בו נמצא. מקווה שלא תכעסו שהרמתי אותו...הוא ישר הפגין בתוקפנות ודבר זה הפריע להחזיקו, ולא רציתי להפריע לו יותר מידי, לכן הקפדתי על שיחרורו כמה שיותר מהר. ניסתי להחזיק אותו בצורה נוחה בראש, לראות מהו ה"כתם" השחור שליד הראש. איני יודע אם תפסתי נכון מצטער על צורת החקזת הראש. אני יודע שחלקכם לא אוהבים שתופסים נחשים לצורכי צילום וכדומה, אך דבר זה סקרן אותי (אני סקרן מאוד..חחחח) ורציתי לראות את מצבו של הנחש, באותו הזמן הוא גם נמדד.

omer356

New member
תמונות יפות!

ת'אמת היא.. גם אני לא הייתי מהסס להחזיקו... הרי בסופו של דבר הנחש משוחרר ללא שום פגע לאחר מספר דקות.. היכן נמצא הנחש?

galvin

New member
לעתים זה נכון ולעתים לא.

ראשית, חשוב לזכור שעל פי החוק היבש, אסור - אלא בהיתר. שנית, אתה בהחלט יכול לגרום לא מעט נזק באחיזה לא נכונה, בתפיסה אלימה מדי כשהנחש מנסה לברוח. הנחש עלול לפלוט את הארוחה האחרונה שלו בגללך, ואם לא תשחרר במקום מתאים - עשוי להטרף או להדרס ביתר קלות. אני מניח שלנקבות בהליכי רביה אתה יכול להסב לא מעט נזק גם, ועל כך כדאי לשאול את אלו שיש להם נסיון בהרביית זוחלים (לא אני
). מכל מקום, לדעתי כדאי לחשוב על שתי נקודות - ראשונה היא, שהרבה ניתן ללמוד גם בלי להרים ולתפוס את הנחש, או בעל החיים. שנית, אם אתה מחליט להפריע את מנוחתו של איזשהו בעל חי, לפחות שיהיה צידוק ראוי לענין. (לא אשקר ואגיד שמעולם לא הרמתי נחשים, אבל ככל שאני לומד יותר - אני מעריך יותר את הידע שנצבר מתצפית, ולא ממרדף). שבוע טוב!

dreaming h

New member
בקשה ../images/Emo4.gif

אני מתלבטת כבר זמן מה לגבי השרשור הזה. החוק היבש אומר שאסור, אבל, המציאות לעיתים מפתה יותר, ואני יכולה להבין את זה. ובכל זאת, לחובבי הזוחלים יש תדמית רעה מאוד, שאנחנו עובדים קשה על לתקנה. כידוע לכם, הרבה יותר קל לקלקל, וגם, זה קורה הרבה יותר מהר. אני מבקשת, אני לא מעוניינת לקדם לכידה ותפיסת זוחלים שלא בהיתר על גבי הפורום. ראיתם זוחל? צלמו אותו בלי ידיים. אם נצא/תצאו לסקר מסודר, ותצלמו עם ידיים, זה יהיה מקובל. צר לי על הקורקטיות. זה חשוב. תודה.

naja

New member
../images/Emo45.gif

כמו שנאמר-כולם משתינים בבריכה, אבל זה לא אומר שצריך לעשות את זה מהמקפצה....... או במילים אחרות-אם כבר יוצאים לשטח ותופסים נחש לכמה דקות של צילומים, אז לא צריך להעלות תמונות כאלה לפורום(ובטח שלא לקחת את הנחש לצילומים בבית).

harier

New member
לפני יומיים תלום קשקשים כ1.80 בנחל

סמק בגולן כמו כן זעמן שחור בטופרי חיוויאי.

למעלה