נתקלתם בארץ ב-Jicama?

RSPA

New member
לפי מה שקראתי זה נקרא גם "לפת מכסיקנית"

לא יודע אם "המכסיקנית" בכלל קיימת בארץ.
אבל, אולי לפת רגילה ארצישראלית תתאים למתכון שמצאת ?
 

Gidi Shemer

New member


 
אם יש לפת בגודל אבטיח


המתכון הוא לקנלוני כשבמקום בצק משתמשים בפילטים דקים של הלפת הזו.

הלפתות שאני מכיר בארץ לא יניבו "יריעות" מספיק גדולות שאפשר יהיה למלא ולגלגל.
 

RSPA

New member
יש לי סתם שאלה טכנית

איך אתה מתכוון לחתוך פילטים ממשהו בגודל אבטיח ? איך עושים זאת ?

ועוד משהו:
ראיתי תמונות של המכסיקנית ברשת ובהן היא נראית לא יותר גדולה מלפת ישראלית ממוצעת. אז נכון שיכול להיות שיש גם מודל ענק אבל לא ראיתי תמונות.
מעבר לזה קראתי שיש לזה טעם שבין תפוח לליבת חסה ובמקום אחר (לדבריו של איזה שף) היא מזכירה תפו"א או בטטה.
אי לזאת, אני רק יכול להציע 4 דברים דברים:
1. לארגן נסיעה למכסיקו (או לניו יורק) ולהשיג שם או לבקש ממישהו שמגיע משם להביא לך כמה, רק כדי לספק את הסקרנות.
2. לקחת קנלוני אמיתיים מבצק ולמלא אותם בלפת ארצישראלית עם עשבי תיבול פלוס.
3. לנסות להכין פילטים שישמשו כקנלוני קטנים, מלפת או בטטה או תפו"א.
4. להכין סלט דמוי זה >> http://tinyurl.com/ndf644n רק במקום המכסיקנית לשים קולורבי (ולוותר על רוטב הדגים ששם).
 
לפי המתכון הפריסה היא עם מנדולינה

לפרוסות "דקות כנייר" בגודל 3.5 אינץ' על 3 אינץ' - 9 על 7.5 ס"מ. יעול להיות שבטטה או תפו"א גדול במיוחד יתאים - אבל מסקרן אותי לנסות את המתכון המקורי.
 
למעלה