נתקלתם בשליח שלא הסכים לקחת טיפ?

Knotted String

New member
נתקלתם בשליח שלא הסכים לקחת טיפ?

בסופ"ש חזרתי לבית של ההורים שלי ובגלל שהייתי רעבה ולא היה אוכל הזמנתי פיצה מאחת הפיצריות באזור. הגיע שליח ממש נחמד ואדיב, ממש מהר, ואז כשרציתי לתת לו טיפ הוא פשוט סירב לקחת, ולמרות שהתעקשתי הוא פשוט סירב והלך.

אף פעם לא נתקלתי בתופעה כזאת, וזה היה לי ממש מוזר..
יצא לכם?

בשליח שממש סירב לא נתקלתי

היו כאלו שנתנו את השקית וברחו בלי שהספקתי לתת להם את הטיפ, אבל מה שאת מתארת נשמע דיי חריג ואפילו הזוי. תוסיפי לכך את העובדה שבסופ"ש היה מזג אוויר סוער - בימים כאלו אני מרחמת על השליחים, ואם נאלצת להזמין הטיפ נוסק מעלה.

אוגלה

New member
האמת שבשליחים נעלמים אני נתקלת יותר ויותר

לאחרונה. משום מה בזמן האחרון כולם בורחים בשניה שאני מסתובבת לשים את האוכל על השולחן

Knotted String

New member
באמת ריחמתי עליו,

למרות שלא היה גשום, רק קר מאד.
גם לי יצא שברחו לי השליחים, ואז מן הסתם אני לא ארדוף אחריו ברחוב עם הטיפ...
אבל הוא היה כל כך נחמד, ולא התרגש מהכלב, והתכוונתי ממש לפנק אותו בטיפ מכובד.
זה היה מאד משונה...

Osnatz1

New member
קורה לי רק עם השליח של חנות החיות

שאני מזמינה ממנה את האוכל לכלבה, ונראה לי שזה פשוט בגלל שהוא בעל העסק או קשור אליו או משהו כזה.
מאוד ניסיתי להתעקש איתו (בכל זאת קומה שלישית בלי מעלית ושק של כמעט 20 ק"ג) והוא תמיד מסרב.
בפעם האחרונה הגיע מישהו אחר שכן קיבל את הטיפ בשמחה.

ruven7

Active member
לא קרה לי

כן קרה שהם מסרו משהו שהגיע הזמן לא צפוי כמו דבר דואר שליחים שנשלח בלי שממש ידעתי ולפני שהספקתי לחפש כסף קטן לטיפ הבחור דהר לדרכו וזהו...

nathaliesh

New member
יכול להיות שהיה מדובר בבעלים

ואז הם לא תמיד ירצו לקחת טיפ, זה מיותר להם ואפילו נראה להם "כמתחת לכבודם"
הרווחת.

Knotted String

New member
זה יכול להיות

למרות שהייתי מצפה מכל בן נוער ממוצע שירצה לשלשל עוד קצת מזומנים לכיס...

flutter girl

New member
הגעתי מהראשי, חייבת לספר סיפור הפוך-

בעלי הזמין עבורי פרחים, שהגיעו עם שליח בדיוק ברגע שכף רגלי נחתה בבית (ברמה שהכל עדיין עלי, אני סגרתי את הדלת ושמעתי דפיקה). אותו שליח נחמד מסר לי את הפרחים (היה לו ברור שאני אמורה לקבל אותם), ואז הסתכל עליי, ואני הסתכלתי עליו בחזרה... ושאלתי "מה?" (קחו בחשבון שבשלב הזה אני עדיין לא בטוחה מה קורה איתי, כרגע הגעתי הביתה והעובדה שדפקו על הדלת שניה אח"כ בלבלה אותי, וגם בכ"ז כרגע קיבלתי פרחים בהפתעה) והוא ענה "את יודעת שזה מקובל לתת טיפ, נכון?"

נתתי אבל בעצבים מרובים.

ולגופו של עניין - אז יש גם חצופים כאלה. אנחנו תמיד נותנים טיפ לשליחים (זה בדר"כ אוכל - פיצה/המבורגר וכו') ופשוט עושים את זה בצורה כזאת שאנחנו צועקים עליהם "רגע רגע" (קודם לוקחים לו מהיד את השקיות ושניה אחרי זה אחד מאיתנו מביא לו את הכסף). אבל כן, יש שליחים שנמלטים כי הם ממהרים ואני חושבת שרק פעם אחת השליח נמלט כל כך מהר שלא הספקנו לתת לו את הטיפ.

חצוף השליח!

אני במקומך לא הייתי נותנת. קרה לי פעם ששליח אמר לי, בשנייה שמסר את האוכל "זה לא כולל שירות". המשפט הזה עצבן אותי, וטיפ הוא לא קיבל (שילמתי אגב דמי משלוח במסגרת ההזמנה). במקרה אחר שילמתי במזומן והשליח שאל כמה עודף אני רוצה. גם המשפט הזה יוצר תחושה לא נעימה וביקשתי את כל העודף, כשמלכתחילה הכוונה הייתה לקבל את העודף ומשם לתת לו טיפ.

בפעם אחרת השליח טען שאין לו עודף "קורה שנגמר העודף!" (מיותר לציין שציינתי את הצורך בעודף במעמד ההזמנה, נכון?). התקשרתי למסעדה וביקשתי לשלם באשראי, ולשליח נתתי שקלים בודדים והסברתי לו שאין לי כסף קטן ושבניתי על העודף בשביל הטיפ. אתם חושבים שאולי הוא למד מזה משהו? כי נתקלתי בעוד שליחים שבנו על היעדר העודף כדרך להגדיל את הטיפ.

flutter girl

New member
אני חושבת שהייתי המומה מדי

בעלי בדיוק הגיח מהחדר השני ואני התרגשתי מהמחווה (הוא לא מאנשי הפרחים) ורק רציתי להעיף את האיש הזר מהכניסה לדירה שלי. תכל'ס, לא הגיע לו, ואני עדיין מצטערת שנתתי.

אני תמיד משלמת באשראי בדיוק כדי להימנע מהמצב הזה, שהשליח ינסה להתחכם איתי על הטיפ (וגם כי נוח לי יותר ככה). לרוב יש לנו כסף קטן, אבל אם אין - אנחנו אומרים לשליח שאנחנו צריכים לפרוט בשביל עודף. מה אפשר לעשות.

The Girlie Show

New member
קרה לי פעם שמנהל הסניף עשה לי משלוח

הסניף היה אמור להפתח ב-12 אני הזמנתי ב-11 בידיעה שהמשלוח יגיע אז ולהפתעתי לא פחות ממנהל הסניף הגיע ב11:30 כי לא הגיעו עדיין האופנוענים וההזמנות הצטברו אז הוא רצה להתחיל עבודה ולהפחית עומס

Knotted String

New member
דווקא ממש לא

ובכל מקרה עוד לא הספקתי לפתוח את היד כדי שיראה כמה יש...

Pelegoldy

New member
אנחנו, כשגרנו בבני ברק

אבל זה בגלל שבבני ברק לא נותנים טיפים וגם השליחים של הפיצה הספציפית שאותה היינו מזמינים היו כולם דוסים, אז כשאשתי היתה פותחת להם את הדלת הם היו נותנים לה את הפיצה ובורחים

למעלה