נתקלתם בתופעה כזו?

mali10

New member
נתקלתם בתופעה כזו?

מצבה של אימי החמיר.לאחרונה היא מחפשת חתול שלא קיים. לפעמים היא רואה אותו בלילה, ואז היא שמחה שבא אליה.במשך היום היא מאד דואגת שמא החתול הלך לאיבוד. האם נתקלתם בתופעה כזו? זה משגע את כולם.

ענתי44

New member
מלי אחר צהריים טובים

אמא שלי חושבת שהשיניים התותבות שלה הם מסטיק. למדתי לא להגיב לזה וזה כמעט ונעלם. אבל כשהיא מכנה אותם מסטיק ואני רוצה לשים אותם בכוס עם חומר מחטא אני מבקשת שתשים את המסטיק בכוס. זה קורה לה אחת לכמה זמן ובדרך כלל היא יודעת שאלו שיניים. אין ברירה צריך לזרום עם זה.מה תגידי לה שאין חתול ותחמירי את מצוקתה? פשוט להבין שזה חלק מהמחלה. והיא באמת משוכנעת שיש חתול. ראשית תשמחי שמדובר בחתול ידידותי ולא בחתול מאיים. וכשדובר בחתול ולא באנשים שמאיימים על חייה. אני מכירה חולה שמשוכנע שאשתו בוגדת בו עם דמיות שהוא רואה וממרר את חייה. מה לעשות? לדעתי תתידדו עם החתול. כלומר תתנהגו כאילו מדובר בחתול אמיתי. ולא לנסות ולסתור אותה. בלילה החתול יישן לידה ושומר עליה וכשהיא דואגת לו אז תגידי לה שהחתול יצא החוצה לעשות סיבוב, לעשות את צרכיו, לצוד עכבר או שהוא תיכף יחזור. היא תרגע ואתם אם תפסיקו לבזבז אנרגיה על להתרגז מהתופעה תגלו שזה אפילו נחמד. שבת שלום

ronnyw

New member
כל מילה - אמת.

אני רוצה לחזק את דבריה של ענתי. זו הדרך ואין בילתה. אמא שלכם אכן רואה חתול, שומעת חתול ויודעת שיש חתול. לך תיתווכח !! תגידו לה כל מה שתרצו, רק לא "אין חתול". אפשר לדבר על-יד האמת ולאמר דברים כמו: "חתולים זריזים, רגע הם פה ורגע נעלמים", "חתולים אוהבים להסתתר" וכל מיני כאלה, שאמכם תבין שאתם איתה. ענתי - כמה שאת צודקת !!

ענתי44

New member
בדמי למדתי את ה"חוכמה" הזו

אחרי שהתשתי עצמי בניסיון להראות לאמא שהיום לא יום שישי ( צחוק הגורל אבל דווקא כן...) אלא יום רביעי. הראתי לה בלוח שנה ובעיתון והיא בשלה " יום שישי בצהריים לא הספקתי כלום וצריך לרוץ למשה להביא שתי חלות". אז עכשיו אני רושמת את מה שצריך להביא מהמכולת והיא נרגעת ופחות ופחות נלחצת. ועם האדם שאני מכירה כמה ניסיתי להסביר לו שאשתו ישרה ונאמנה, והוא בשלו: בוגדת!!! אז הפסקנו עם העימות איתו והוא, גם בעזרת כדורים, פחות מאשים אותה בבגידה בו עם הדמויות שלו. מה שלא יהיה לא להתווכח!!! אין טעם. חברה של אמא שלי שמרה על חולה אלצהיימר שלפתע אמר לה: " עכשיו את הולכת ומחזירה את כל מה שגנבת מאשתי", והיא בדמעות בעיניים מהעלבון אבל בעקבות אמא שלי עשתה הכרות עם המחלה, השיבה לו שהיא מיד מחזירה והוא השיב , " לא איתך דיברתי! את בסדר אני מדבר עליה היא גונבת לאשתי את כל התכשיטים" אמר והצביע על חלל האוויר הריק...

אנימו

New member
חברים-תרשו לי לחייך. היצירתיות ממש

מרקיעה שחקים.....גם אני בין היוצרים. מה שנקרא "בצחוק ובדמע".

אנימו

New member
ומה נותר? שק ואפר על הראש לא יועילו

לעניות דעתי - רק יזיקו לכל הסובבים .

ענתי44

New member
אכן צדקת...

צריך למצות את המירב בכל מצב ולהשתמש בצחוק כבשיריון מגן שבוע טוב לכולנו

mali10

New member
תודה לכולם

תודה על תגובותיכם. חשבתי לי שאולי אימי זקוקה לליטופים.( כי היא רוצה שהחתול יהיה לידה במיטה ) אתם חושבים שאני נסחפת ומתחרפנת?!

ענתי44

New member
מלי את ממש לא מתחרפנת

כן אמא שלך זקוקה לליטופים, חיבוקים, לשמוע כמה את אוהבת אותה. היא זקוקה לחום ואהבה ובמינון גבוה. ומינון גבוה של אהבה לא גורם לתופעות לוואי. להיפך. אני קניתי לאמא שלי חיות מפרווה דובי וכלב שאני אומרת לה שבומר, זה שמו, שומר שיהיו לך חלומות טובים ולא רעים. אולי תקני לה חתול שנעים ללטף? שיהיה לך שבוע טוב

ronnyw

New member
... ואולי חתול אמיתי?...

הי, אולי באמת מתאים לכם לקחת חתול אמיתי הביתה? לפי מחקרים מודרניים, חיות מחמד מחוללות פלאים עם חולים מסוגים שונים, כולל חולים דמנטיים. (כמובן, מותנה ביכולת שלכם לטפל בחתול, שזו חיה שדורשת טיפול מועט ביותר). אם לאימא שלך היו חתוליםבעבר, נראה שהיא אוהבת את החיה הזו. יתכן שזה יסייע לה להפיג בדידות, לספק ליטופים, לקבל כירבולים וגירגורים. תחשבו על זה...

ענתי44

New member
רעיון מצויין

הכלבה של אחי כל כך מתנהגת נפלא לאמא. היא הרגישה לפנינו את החולשה של אמא והפסיקה לקפוץ עליה כדי שלא תיפול. ומפגש ביניהן פשוט מרגש. אמא שלא אהבה כל כך כלבים נותנת לה גבינה ומלטפת אותה ופופי גומלת לה בחיבה כלבית. יש המון בעלי חיים בתנו לחיות לחיות שמחפשות בית חם. בטח גם חתול.

ronnyw

New member
ענתי,

שמחתי לראות שאת פעילה כרגיל. כולי תקווה שיצאת מהדכדוך - הכל כך מוצדק - של אתמול. אני לפעמים מתנחמת, שאחרי העמקה במצב חרא (ואצלך זה ממש דו משמעי ) - יכול להיות רק יותר טוב... אני מקווה שאת בתוך ה"יותר טוב". לגמרי איתך !!

ענתי44

New member
../images/Emo140.gifיותר טוב

איך אמר ראש ממשלתינו במי"ל " זהו שחר של יום חדש", והיום נסענו לבית חולים לניארולוגיה לבדיקה שיגרתית. הכל עבר על מי מנוחות, וחזרנו לשיגרה הברוכה.... עד לפעם הבאה! ותודה על התמיכה

zs1957

New member
תגובה ל- mali10

שלום מלי! אכן נתקלנו בתופעה הזאת. זו אחת התופעות של מחלת אלצהיימר.לא להתייחס. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר

למעלה