נ``חל

palmino

New member
נ``חל

שלום, למישהו יש איזה שהוא מידע על יחידת בני משקים של הנח``ל המוצנח?

בני משקים/הגדוד המוצנח- תשובה

תראה, אני אישית לא מכיר את מספיק הגדוד, אבל שאלתי אצלי ביחידה והבנתי ש: בניגוד לדעות שונות של אנשים כאן, זה בפירוש לא סיירת או ``יחידה מובחרת`` או משהו כזה, אלא גדוד נח``ל (מה שהיה בעבר גדוד 50 של הצנחנים), שהמייחד אותו (וזאת גם הסיבה שהטיפול בו הוא דרך מדור סיירות) הוא שכל אנשיו (וגם כל המועמדים, כך שאם זומנת אתה עומד בתקן) הם : 1. משכבה סוציו-אקונומית מסויימת (אני יודע שזה מפלה, אבל זה הנתון הפחות חשוב בעניין) 2. בעלי ``פוטנציאל קצונה`` שזה אומר קב``א גבוה (לדעתי מעל 53). זהו הנתון המוביל במיון, והוא גורם לכך שלגדוד יצא שם (מוצדק להערכתי) של חבר`ה מצויינים וברמה גבוהה. אם יש עוד משהו תשאל.

jedi knight

New member
עוד משהו

מה שכומתה אדומה אמר זה נכון ועוד הבדל בין גדוד 50 לרוב גדודי החי``ר הסדירים הוא שלמשל הגדוד המוצנח יוצב במקומות יותר בעתיים לא ששאר החירניקים לא נקלעים למצבים קשים אלא למשל החברה של גדוד 50 ששירתו בדרום לבנון לפני הנסיגה הוצבו במוצב יותר עמוק משאר הגדודים שהוצבו במוצבים יותר קרובים לגבול מה שדומה ליחטיות בלבנון שהוצבו גם כן במוצבים יותר עמוקים מהגדודים אז הנה דוגמא להבדל!!!

palmino

New member
בני משקים\ לכומתה-אדומה

תודה כומתה-אדומה על הפירוט:) ! יש לי עוד שאלה אליך אני מקווה שתוכל לענות לי עליה: אז ככה לפני כחודש ההיתי בגיבוש בני משקים וסיימתי אותו כנ``ל לגבי גיבוש צנחנים רק שבו ההיתי לפני שבועיים , בשניהם אמרו לנו ``תשובות עוד חודשים`` אני לא מבין למה? , הרי מי שהולך לגיבוש שיטת 13 או לגיבוש מטכ``ל או לחובלים , מקבל תשובות בו במקום , וגיבוש בני משקים וצנחנים זה כולה גדודים. עוד דבר שאני לא מבין זה איך שגיבוש צנחנים היה יותר קל מגיבוש בני משקים לפיקוד הרי לצנחנים יש יותר הילה יותר היסטוריה ויותר ביקוש תראה את ההבדלים בין הגיבושים: גיבוש צנחנים: ביום הראשון כל הזמן נחים ואוכלים אוכל טוב בחדר אוכל, ובסוף היום מבחן ברור (שהוא בעצם כל היום הראשון) שהקטע הכי קשה זה הריצה. גיבוש בני משקים: ביום הראשון מגיעים חצי שעה מבחן ברור אוכלים מנות קרב וישר לגיבוש עד הערב , שכל היום זה שקים טיזוזים משמעת קפדנית וכ``ו גיבוש צנחנים:ביום השני רק מתחיל הגיבוש ולא מספיק שעוד ישנים איזה 7 שעות, ואז מתחיל הגיבוש שהוא רק 5 שעות, ואם אלונקה של 4 שקים.זה קשה אבל לעומת בני משקים זה מצחיק ממש. גיבוש בני משקים:ביום הראשון לא ישנים כל כך בלילה ועד מקפיצים אותך, ואתה מטוזז ביום השני עד 11 בצוהרים שמעירים אותך בחמש וחצי בבוקר. מה שהפליא אותי זה שבגיבוש צנחנים כימעט לא היה דיסטנס לפחות ביום הראשון זה היה ממש כמו קיטנה. מה שבבני משקים לא יכלת להיסתכל למפקד בעיניים ולפנות אליו.

אני אנסה לענות:

1. בקשר לשהות בין הגיבוש להודעת התוצאות: אני מתאר לעצמי שהכל נובע משיקולי כוח אדם... אין מה להשוות בין מספר האנשים שממוינים ביום סיירות ובגיבושים ליחידות העילית (שונא את הביטוי הזה), ושבהם אגב, הנתונים משוכללים ומחושבים בסוף כל יום ולא בסוף הגיבוש, לבין מספר האנשים שמתמיינים לגדודים (צנחנים ובני משקים), בהם כל הנתונים מתחילים להשתכלל רק בסוף סדרת הגיבושים. תזכור אחי, שבסוף מישהו צריך לשבת ולעבור על כל שם ושם, תיק אחרי תיק, ולקחת החלטות לגבי כל אחד. 2.תראה, אין לי מושג, אבל אני מניח שהכל תלוי במפקד הגיבוש הנוכחי אליו הלכת... יש מפקדים ``רכים`` ויש מפקדים עם קריזות. דבר שני, ייתכן ולמחזור הגיוס לצנחנים חסרים אנשים, וניתנה פקודה ``להרחיב`` קצת את מסננת הגיוס כדי לקבל עוד כוח אדם, גם אם פחות מובחר. ישנה גם האפשרות ההפוכה- שבאו לבני משקים יותר חבר`ה מבתכמון המקורי, וניתנה הוראה ``לדלל שורות`` ע``י הקשחת העבודה. אלה רק השערות ואני לא מבטיח שהן נכונות, אבל הן בהחלט סבירות. רז

למעלה