סאטה עוף
הרעיון הוא של אשתי. חפשתי בתפוז ומצאתי את המתכונים הבאים שנראו פשוטים ומבטיחים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1836&MessageId=136974286 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=110394257 התוצאה היא שילוב של שניהם. הכנת העוף: לוקחים חצי קילו חזה עוף שלם (שמנמן ועסיסי - לא חזה דפוק לשניצלים) וחותכים לרצועות עבות. משרים למשך מספר שעות במרינדה הבאה: 3 כפות סויה 3 כפות יין לבן יבש 3 כפות שמן בוטנים לאחר ההשריה מוציאים את העוף מהנוזלים (שומרים אותם) וצורבים היטב על מחבת שחוממה מראש. העוף מקבל צבע יפהפה מהמרינדה והצריבה. מוציאים את העוף ושמים בצד. הכנת הרוטב: קוצצים קטן בצל אחד וארבע שיני שום ומזהיבים במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הרכיבים הבאים למחבת: 4 כפיות גדושות חמאת בוטנים 3/4 פחית חלב קוקוס כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר כפית גדושה אבקת קארי מדרס רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק 3-4 כפות מהמרינדה מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. אם המרקם צמיג מדי - להוסיף עוד מחלב הקוקוס. מוסיפים את העוף, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות. זהו - מוכן! מומלץ לעטר בכוסברה קצוצה גס. בתיאבון!
הרעיון הוא של אשתי. חפשתי בתפוז ומצאתי את המתכונים הבאים שנראו פשוטים ומבטיחים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1836&MessageId=136974286 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=110394257 התוצאה היא שילוב של שניהם. הכנת העוף: לוקחים חצי קילו חזה עוף שלם (שמנמן ועסיסי - לא חזה דפוק לשניצלים) וחותכים לרצועות עבות. משרים למשך מספר שעות במרינדה הבאה: 3 כפות סויה 3 כפות יין לבן יבש 3 כפות שמן בוטנים לאחר ההשריה מוציאים את העוף מהנוזלים (שומרים אותם) וצורבים היטב על מחבת שחוממה מראש. העוף מקבל צבע יפהפה מהמרינדה והצריבה. מוציאים את העוף ושמים בצד. הכנת הרוטב: קוצצים קטן בצל אחד וארבע שיני שום ומזהיבים במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הרכיבים הבאים למחבת: 4 כפיות גדושות חמאת בוטנים 3/4 פחית חלב קוקוס כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר כפית גדושה אבקת קארי מדרס רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק 3-4 כפות מהמרינדה מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. אם המרקם צמיג מדי - להוסיף עוד מחלב הקוקוס. מוסיפים את העוף, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות. זהו - מוכן! מומלץ לעטר בכוסברה קצוצה גס. בתיאבון!